Topul celor mai influenti 25 de oameni din industria de media face parte din seria „DailyBusiness Top 25 Influentials” si a fost realizat pe baza urmatoarelor criterii: dimensiunea afacerilor controlate, contributia la dezvoltarea industriei, capacitatea de inovatie si progres, potentialul de a schimba peisajul media in urmatorii ani.
1.Adrian Sarbu
A fondat grupul Media Pro la inceputul anilor ’90 si a inventat conceptul de televiziune comerciala in Romania in 1995, cand a lansat ProTV. Isi conduce afacerile cu discretie, aparitiile sale publice, inclusiv in produsele media pe care le controleaza, fiind foarte rare. Si-a extins business-urile in domenii diverse, de la televiziune, radio, presa scrisa, pana la productie cinematografica si online. A fost in permanenta inovator in ceea ce priveste deschiderea de noi nise media. Detine peste 90% din Media Pro (Publimedia, Media Pro Studios, Media Pro Pictures, Mediafax etc.) si 5% din compania Pro TV, care are in portofoliu Pro TV, Pro Cinema, Pro TV International, Acasa, Sport.ro si MTV Romania. Adrian Sarbu, 53 de ani, a devenit in toamna lui 2007 manager operational la CME, companie de televiziune americana prezenta in sase piete din Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, iar in decembrie a devenit presedinte al CME. Aceasta este cea mai inalta functie din media internationala ocupata de un executiv roman. Grupul este cotat pe piata Nasdaq din Statele Unite si are in prezent o valoare de piata de circa 3,5 miliarde de dolari. Veniturile CME estimate pentru 2008 se ridica la circa 1 mld. $.

2.Dan Voiculescu
Controleaza trustul de presa Intact, in care se afla televiziunile Antena 1, 2, 3, Euforia, GspTV, ziarele Jurnalul National, Gazeta Sporturilor si Financiarul, revista Saptamana Financiara, Radio Romantic si altele. „Nava-amiral” a trustului este Antena 1, care anul trecut a inregistrat afaceri de 65 mil. Euro si dublarea profitului, la 21 mil. euro, in timp ce Jurnalul National este cel mai bine vandut ziar din categoria quality. A strans primul milion de dolari in 1996, 400.000 provenind din dividende de la grupul sau de firme Grivco, iar restul de 600.000 din dividende de la Antena1, conform propriilor declaratii. Conform declaratiilor Cameliei Voiculescu, fiica omului de afaceri, investitiile realizate in acest an in trustul Intact se vor ridica la circa 100 milioane de euro.

3.Sorin Ovidiu Vantu
Este proprietarul trustului Realitatea-Catavencu, care cuprinde televiziunile Realitatea TV, Telesport, Money Channel, Romantica, ziarele Cotidianul si Business Standard, radio Guerilla, revista Academia Catavencu, agentia de presa NewsIn, reteaua de publicitate indoor Monopoly si altele. Are interese diverse in business, insa putine sunt recunoscute, Vantu, 53 de ani, preferand sa conduca afacerile prin intermediari si sa nu apara public decat foarte rar. In ciuda faptului ca trustul Realitatea Catavencu este inca pe pierdere, Vantu isi extinde rapid afacerile media, atacand inclusiv domenii noi precum online-ul. Cifra de afaceri anuntata de trust anul trecut s-a ridicat la 31 milioane de euro.

4.Dinu Patriciu
Cu afaceri complexe in domeniul petrolier si imobiliar, care l-au propulsat pe primul loc in topul celor mai bogati romani, Patriciu a intrat relativ recent in industria media, prin compania Adevarul, in care a investit deja peste 35 milioane de euro. Are forta financiara pentru a avea un cuvant important de spus pe aceasta piata, unul dintre ziarele detinute de el, tabloidul Click, inregistrand o crestere rapida a vanzarilor si urcand pe locul doi in topul celor mai vandute ziare, dupa Libertatea, conform datelor BRAT. Trustul Adevarul Holding detine in Romania cotidianele Adevarul, Adevarul de seara si Click, revistele Dilema Veche, Dilemateca si Foreign Policy Romania, catalogul anual Adevarul 500 Miliardari si este prezent pe piata internationala ca publisher al cotidianului ucrainean Blik, care apare la Kiev.

5.Marius Hagger
Elvetianul Marius Hagger a fost numit in fruntea operatiunilor Ringier in Romania in septembrie 2007, inlocuindu-l pe Alexander Theobald. Hagger a venit la conducerea Ringier Romania intr-un moment delicat, cand publicatiile editate de grup au inceput sa-si scada vanzarile, iar Pro Sport fusese preluat de catre trustul concurent, Media Pro. El are drept obiective la Ringier sa mentina trustul in topul celor mai profitabili publisheri din Romania si sa dezvolte activitile pe media digitala. Ringier Romania editeaza cotidienele Libertatea, Evenimentul zilei, Compact, revistele Capital, Libertatea pentru femei, Unica, Bolero, Lumea femeilor, Bravo, Bravo Girl, TV Mania, TV Satelit si suplimentele acestora. Ringier detine si o participatie minoritara in postul de televiziune Kanal D. In 2007, grupul a raportat venituri de circa 65 mil. euro, cu 2,9% mai mari fata de 2006.

6.Zoltan Teszari
Controleaza grupul RCS&RDS, cel mai mare jucator de pe piata de cablu TV, cu 1,4 milioane de abonati. Serviciul de televiziune prin satelit Digi TV este cel mai raspandit la nivel national, detinand o cota de piata de 50% si depasind concurenti precum Romtelecom, Boom sau UPC. Puterea sa de negociere, rezultata din faptul ca ofera servicii pentru mai bine de o treime din numarul abonatilor TV din Romania, s-a manifestat vizibil in primavara anului trecut, cand a castigat licitatia pentru drepturile TV ale Ligii I de fotbal, pentru care a platit (in consortiu cu Antena 1) peste 100 de milioane de euro. In aceasta competitie s-a luptat inclusiv cu Sorin Ovidiu Vantu, o victima colaterala fiind canalul Money Channel (controlat de Vantu), care a fost scos temporar din grila RCS&RDS. Teszari este al treilea roman ca dimensiune a averii (900 mil. euro), dupa Patriciu si Tiriac, conform Topului 500 miliardari realizat de Adevarul.

7.Viorel Micula
Viorel Micula controleaza alaturi de fratele sau Ioan un business de media din care fac parte televiziunea generalista National TV, televiziunea regionala Transilvania, posturile TV de nisa N24 si Favorit, publicatia Realitatea Romaneasca, si posturile de radio National FM, respectiv Favorit. Cei doi, cu afaceri de de peste 960 mil. euro in 2008, sunt proprietarii Centrului National de Media, unul dintre putinele conglomerate media cu capital 100% romanesc. National TV a fost lansat cu investitii de circa 20 milioane euro, iar pentru N24 s-au alocat 5 milioane euro. Zvonurile din 2007 despre o posibila vanzare a National TV si National FM catre omul de afaceri Dinu Patriciu au fost infirmate atat de fratii Micula, cat si de Patriciu.

8.Mihail Vartosu
Vartosu a pus bazele Asociatiei Romane pentru Masurarea Audientei (ARMA), in 2001, si este unul dintre „greii” industriei de publicitate din Romania. ARMA administreaza masurarea datelor de audienta ale televiziunilor (in prezent, incredintata catre GfK), care reprezinta principalul reper pentru impartirea bugetelor pe cel mai mare segment al pietei de publicitate din Romania, TV-ul, in valoare neta de peste 300 de milioane de euro anual. Membrii ARMA sunt grupati in trei categorii: statii de televiziune, clienti de publicitate si agentii de publicitate si media. ARMA a acuzat luna trecuta GfK, compania care se ocupa de masurarea audientelor TV, de nereguli serioase in respectarea procedurilor. Un precedent a existat si in 2007, cand Antena 1 a facut o plangere in acest sens cu referire la compania care masura audientele atunci, TNS-AGB International, iar ARMA a dispus realizarea unui audit. De asemenea, Vartosu a fondat in 1992 prima agentie de publicitate din Romania detinuta de o retea internationala, Grey Worldwide, si a fost director executiv timp de 15 ani.
9.Liviu Luca
Figura controversata in peisajul media din Romania, Liviu Luca – liderul Asociatiei Salariatilor din Petrom, compania cu cei mai multi angajati din Romania, este unul dintre vechii „patroni de presa”. Printre business-urile in care a fost, sau inca mai este implicat se numara Realitatea TV, Alpha TV si cotidianele Ziua si Gardianul. Informatiile referitoare la afacerile pe care Luca le detine in mass-media sunt rare si discutabile, notabila fiind asocierea atribuita de catre diverse surse cu business-urile lui Sorin Ovidiu Vantu. Interviu acordat Evz in 2004, una din rarele ocazii in care Luca a vorbit despre afacerile sale in media.

10.Dan Diaconescu
Estimat in piata media la o valoare de circa 20 milioane de euro, postul OTV a starnit interesul pentru achizitii, conform informatiilor din piata, unor „moguli” media ca Adrian Sarbu sau Sorin Ovidiu Vantu. Dupa 3 ani la Jurnalul National – cotidian patronat de omul de afaceri Dan Voiculescu, ziar pe care l-a lansat si l-a coordonat in calitate de director general, Diaconescu intra la randul lui in afaceri. In 1995 lanseaza cotidianul Oglinda si lucreaza concomitent in televiziune, la TV Super Nova si Tele 7 Abc. In 2001 lanseaza, cu 300.000 euro, televiziunea care l-a consacrat: OTV. Dupa o perioada confuza, in care Diaconescu pierde licenta postului TV nou infiintat pana in 2004, dar il tine pe linia de plutire cu venituri minuscule din spoturi publicitare low-budget, in 2007 reuseste sa atraga masiv atentia cu seria de talk-show Elodia. Ironizat initial, subiectul Elodia a fost preluat si de catre „mai marii” presei din Romania, propulsand postul OTV in atentia marilor advertiseri, care au marit substantial investitiile in televiziunea „de apartament” a lui Diaconescu.

11.Bobby Paunescu
In 2002 fondeaza televiziunea B1 TV, iar in 2004 preda managementul postului TV, la pachet cu 20% din actiuni, conglomeratului NewsCorp, condus de magnatul american Rupert Murdoch. Mezinul familiei Paunescu si-a insusit astfel calificativul de partener al News Corp in Romania, una din cele mai mari companii de media din lume. Televiziunea lui Paunescu avea o cota de piata de 2% in 2007, 240 de angajati si afaceri de peste 5 milioane de euro. Estimarile de business pentru 2008 depaseau 7 mil. euro. Insa B1 TV nu este singurul business din media al lui Bobby Paunescu, care este fiul omului de afaceri George Constantin Paunescu. In 2008, Bobby Paunescu anunta un parteneriat intre trustul de presa scrisa controlat de el, Media Sud Europa, si European Media Investment (EMI), firma afiliata retelei germane ARBOmedia, care detine titluri importante din presa locala (Ziarul de Iasi, Viata Libera Galati, Ziarul de Braila, Obiectiv- Editie de Vaslui, Monitorul de Alba, Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu si Monitorul de Medias). La momentul respectiv, cele doua trusturi anuntau venituri totale de 15 milioane de euro pana la finele lui 2008, si pozitia de cel mai mare publisher de publicatii locale. Un alt nume care apare in managementul grupului este Silviu Ispas, din partea EMI-Arbomedia. Grupul Media Sud Europa editeaza cotidianul regional cu cea mai mare circulatie din Romania, Gazeta de Sud, precum si cotidianul regional Gazeta de Olt.
12.Begum Dogan
Begum Dogan, a patra fiica a omului de afaceri turc Aydin Dogan si presedinte al postului TV Kanal D, este cea care a convins boardul director al conglomeratului media Dogan sa investeasca in Romania. In 2007, dupa o investitie vehiculata de presa la 35 mil. euro, Kanal D a inceput sa emita in Romania. Begum Dogan a intrat in business-ul de familie in 2001, lucrand in departamentul de Strategie si Dezvoltare al conglomeratului Dogan Yayin, si coordonand departamentul de Comunicare corporatista pana in 2002. In 2005 este numita vicepresedinte al grupului Dogan Yayin, responsabila cu proiecte de investitii in strainatate si dezvoltare a business-ului Dogan.
13.Cristian Burci
A controlat afacerile Prima TV, Kiss FM si Star FM, pe care le-a cedat grupului scandinav SBS in 2005 pentru circa 30 de milioane de euro. In prezent este neclara implicarea sa in media, unde a reaparut in primplan in 2007 cu ocazia lansarii postului Kanal D, televiziune unde s-a implicat in calitate de consultant, si, conform unor informatii vehiculate in presa, posibil actionar minoritar.

14.Radu Budeanu
Radu Budeanu, patronul CanCan Media, a intrat in business-ul media pe cont propriu in 2004, pe o nisa care incepea sa aiba succes la public: tabloidele. Prima publicatie nisata pe acest format este revista Ciao!, bilunar care la 4 luni de la lansare devine lider pe segmentul sau de piata. In prezent, Ciao! vinde peste 58.000 exemplare pe aparitie. In 2006, cumpara ziarul Averea (in prezent Click), pe care i-l vinde omului de afaceri Dinu Patriciu. Cel mai profitabil produs al lui Budeanu a fost lansat in 2007. Un cotidian tabloid, Cancan, care vinde in prezent peste 100.000 de exemplare zilnic, ocupand pozitia a 2-a in topul celor mai citite cotidiene din Romania. Budeanu isi evalua business-ul „tabloidizat” la peste 22 milioane euro, in 2008, din care Cancan ar acoperi intre 15 si 18 milioane euro.
15.Josef Kogler
Kogler, austriac nascut in 1958 in Klagenfurt, conduce business-ul Inform Média Kft din 1997, cu operatiuni in zona de publishing din Ungaria, Austria si Romania . Din 2001 este si CEO-ul Inform Media Romania. In cadrul grupului de firme raspunde de resurse umane, strategii de dezvoltare, achizitii si investitii. In ultimii 7 ani, de cand se afla la carma afacerii, a reusit sa transforme trustul cu capital austriac in cel mai mare publisher de presa scrisa locala din Romania, si sa-l propulseze in topul primilor 3-4 publisheri romani, ca tiraj (in competitie cu Ringier, Intact, Publimedia). Veniturile atrase de Inform Media Romania in 2007 s-au ridicat la peste 10 milioane euro, iar profitul net a fost de circa 700.000 de euro. In prezent, Inform Media opereaza in sapte judete in partea de vest a Romaniei – Bihor, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Satu Mare, Cluj, precum si in Bucuresti. Principalele produse sunt cotidienele – Timis Expres, Arad Expres, Jurnal Bihorean, Jurnal de Caras-Severin, Hunedoara Expres, Cluj Expres, Jurnalul aradean – in limba romana, Bihari Naplo si Szatmari Friss Ujsag – in limba maghiara, saptamanalele de mica publicitate – Publitim Timisoara, Publitim editie de Hunedoara si Bazar Bihorean. In 2008, trustul condus de Kogler a inceput si „asediul” titlurilor online. Sunt achizitionate site-urile culinar.ro, xcent.ro, recomanda.ro, portal.ro – portaluri de nisa, si reteaua roportal.ro, in prezent publisher-ul online cu cea mai mare audienta din Romania, conform SATI. Luna trecuta, trustul a mai investit in achizitia catorva site-uri.
16.Dan Adamescu
Este proprietar, alaturi de grupul german WAZ, la ziarul Romania Libera. Romania Libera, desi nu mai este un brand atat de puternic precum in anii ’90, ramane in Top 10 al ziarelor autohtone ca vanzari. Adamescu are dubla cetatenie, romano-germana, si mai detine afaceri in domeniul asigurarilor (controleaza Astra-Uniqa), hotelier (hotelul Rex din Mamaia), dar si in imobiliare si constructii, fiind proprietarul Unirea Shopping Center din Bucuresti. Averea sa este estimata la 600-650 mil. euro.
17.„Google”
Compania americana, care nu are inca un reprezentant desemnat oficial pentru Romania, detine cel mai mare site de continut video din lume, YouTube. Neglijat inca in statisticile pietei media autohtone, YouTube are cel putin cateva milioane de utilizatori romani si a fost numit, de unele surse, „cea mai mare televiziune din Romania”. Luand in calcul orientarea puternica a site-ului american pe piata de origine catre parteneriate cu producatori de continut TV traditional, precum si tendinta generala globala de mutare a audientelor TV pe Internet, YouTube ar putea deveni intr-un viitor nu foarte indepartat detinatorul uneia dintre cele mai mari audiente TV din Romania. Una din provocarile viitorului „sef pe Romania” al Google ar fi, alaturi de atacarea pietei locale de publicitate online, o mai buna structurare a continutului relevant pentru Romania si, deci, a audientelor atrase pe aceasta piata de YouTube.


18.Elisabeth Loesberg
Conduce operatiunile publisherului Sanoma Hearst in Romania si in Europa de sud-est. „Sanoma Hearst Romania este responsabilitatea mea directa, si nu regret o clipa ca m-am mutat aici pentru a demara acest business. Alaturi de echipa pe care o coordonez, am reusit din plin tot ce mi-am propus”, isi descrie Loesberg experienta din Romania. Compania are peste 150 angajati si o cifra de afaceri de circa 15 mil euro. Care sunt cele mai importante momente pentru Elisabeth Loesberg la conducerea Sanoma Hearst Romania? „Am trait multe momente de succes. Am propulsat aceasta afacere pe primul loc in topul publisherilor de reviste din Romania, cu cele mai relevante titluri internationale. Pe langa Cosmopolitan, National Geographic si FHM, am lansat Harpers Bazaar, Esquire si Marie Claire in mai putin de 2 ani. Insa cea mai mare reusita este achizitia titlului Femeia si transformarea lui in Femeia de azi, un semi-glossy lunar, lider in prezent pe segmentul sau de piata. Si nu in ultimul rand, este importanta cresterea extraordinara a companiei, care a depasit in 2007 cu 54% veniturile din 2006”. A absolvit jurnalismul la Utrecht, Olanda, si a lucrat anterior pentru o filiala olandeza a grupului Sanoma. In anul 2000 a devenit director operational al Sanoma Magazines International (divizia de reviste a grupului finlandez Sanoma), iar in 2005 a devenit director executiv pe regiunea Europei de sud-est. Aflata intre primii trei publisheri de reviste din Romania, compania Sanoma Hearst este prezenta pe piata locala de publishing din 1999 si editeaza publicatii precum Beau Monde, Cosmopolitan, FHM, Esquire sau National Geographic. Sanoma Hearst este un joint-venture intre trustul finlandez Sanoma si cel american Hearst.


19.Cristina Zegheru Richard
Conduce operatiunile Lagardere Romania, care detine doua dintre cele mai importante radio-uri de pe piata locala, Europa FM, primul post comercial cu acoperire nationala, si Radio 21. Recent, Lagardere a achizitionat reteaua Radio Deea, pentru o suma estimata la 4-5 milioane de euro, ca raspuns la o miscare similara a rivalului SBS (achizitia Mix FM). Este absolventa a Facultatii de Chimie, iar de zece ani lucreaza in Lagardere Group Romania. Romania se afla in primele 3 tari intre cele unde activeaza grupul francez Lagardere, ca profitabilitate a business-ului de radio, conform unor declaratii ale sale. Cele doua radiouri romanesti au atras in 2007 circa 42% din volumul brut de publicitate radio, conform Alfa Cont. Europa FM a inregistrat venituri de 7,1 mil. euro in 2007, iar Radio 21 venituri de 6 milioane de euro. Echipa Lagardere are circa 120 de angajati, in cele doua radiouri si in cadrul regiei de vanzari Radio Regie Music. Planurile companiei includ si lansarea a doua televiziuni, cu investitii de circa 25 milioane de euro. Grupul Lagardere a intrat pe piata din Romania in 1996. Grupul este actionar majoritar in Europa FM, este proprietarul Regiei de vanzari RRM si actionar minoritar, cu 20%, in Radio 21, unde restul de actiuni sunt in proprietatea unei companii cu sediul in Cehia.

20.Cristina Simion
Conduce de 9 ani operatiunile trustului Edipresse, un nume important pe piata revistelor, unde detine titluri precum Avantaje, Elle, Viva, Popcorn, Povestea mea. De profesie inginer hidrotehnician, Simion a inceput sa lucreze in presa in 1991, intre 1995 si 1997 a fost director executiv la Radio Nord Est. In 1997 s-a stabilit in Capitala, unde a preluat conducerea departamentului de marketing al grupului editorial The Romanian Publishing Group (fostul nume al Edipresse – n.r.), iar in anul 2000 a devenit director general al trustului. Edipresse AS Romania este un parteneriat intre grupul elvetian Edipresse si cel german Axel Springer AG, cu 60% respectiv 40% din actiuni. Simion a anuntat pentru 2008 venituri de 10 milioane de euro, similare cu cele din anul anterior, si un profit de 430.000 euro. Edipresse publica peste 180 de publicatii si site-uri in 20 tari si teritorii si are peste 3.500 de angajati. Compania isi desfasoara activitatea in Elvetia, Spania, Portugalia, Franta, Polonia, Ucraina, Rusia, Romania si in citeva tari asiatice precum China (inclusiv Hong Kong si Macau), Singapore, Filipine, Malaezia si Thailanda.

21.Michael Schroeder
Si-a inceput activitatea la Burda in 1999. In 2002 a deschis operatiunile Burda in Serbia, iar din 2003 este directorul general al filialei din Romania. In cei peste 5 ani de activitate la Burda Romania, veniturile si numarul de titluri ale companiei au crescut de cel putin 4 ori, Burda devenind unul dintre publisherii cu cea mai mare penetrare pe piata de reviste. Titluri din portofoliul Burda ca „Ioana”, „Gradina mea de vis” sau „Cool Girl”, au fost sau sunt si acum lideri pe segmentul lor de piata. Piata de media din Romania, vazuta de Michael Schroeder (articol scris in 2007 pentru International Federation of the Periodical Press) Dupa achizitia din 2006 a grupului de presa Casa Lux, pentru aproximativ 6-8 milioane euro, veniturile Burda din 2007 au crescut cu circa 15% fata de 2006, aproape de 7 milioane de euro. In Romania, Burda editeaza 19 titluri periodice, printre care Mens Health, Ioana, Casa Lux, Practic in Bucatarie sau Cool Girl. Burda Romania face parte din BVO – Burda Verlag Osteuropa, divizia de est a Hubert Burda Media, fondata in anul 1995. BVO numara in prezent peste 200 de reviste in Romania, Polonia, Cehia, Rusia, Ucraina, Kazakhstan, Serbia, Croatia si Slovenia.

22.Hassan Awdi
Awdi este un om de afaceri libanez ale carui afaceri in Romania sunt foarte controversate, fiind acuzat in presa de mai multe fraude economice. El controleaza distribuitorul de presa cu cea mai raspandita retea din Romania, fosta companie de stat Rodipet, pe care a preluat-o in 2003 pentru o suma de circa 6 milioane de euro plus achitarea unor datorii de aproape 5 mil. euro. In prezent, reteaua de distributie detine o cota de piata de aproximativ 25-30% si in jur de 1.500 puncte de vanzare in intreaga tara. Compania a raportat in 2007 venituri de circa 60 milioane euro, un numar de circa 3.000 de angajati, si, conform unor declaratii ale conducerii, nu a inregistrat profit. Rodipet este prezenta in toate judetele din Romania si lucreaza cu cateva sute de edituri. In 2008, a fost amenintata cu falimentul de cativa creditori si a cerut editorilor de presa cresterea pretului de coperta pentru rentabilizarea propriei activitati. Catre finalul anului trecut, compania a anuntat ca nu mai garanteaza platile pentru distributia pe ultimul trimestru.

23.Rachad el Jisr
In 1995, omul de afaceri nascut in Londra vine in Romania, unde pune bazele – alaturi de Bill Avery – unuia dintre primele trusturi orientate pe presa de afaceri: Business Media Group (BMG). Grupul, unde Rachad el Jisr este publisher, editeaza publicatii precum Biz sau BusinessWeek. In 2000, fondeaza reteaua de site-uri iMedia (Eva, Cinemagia, Automarket), pe care o coordoneaza din pozitia de CEO pana in 2007, cand lanseaza publisherul online Rockmedia.

24.Valeriu Lazarov
In varsta de 73 de ani, este inventatorul a numeroase formate TV cu care a revolutionat piata media. Lucreaza in televiziune de circa 50 de ani, in special in piete ca Spania si Italia. Are o avere estimata la peste 53 milioane euro (top 300 Capital, 2008), bani castigati exclusiv din productie TV, atat in Romania, cat si in Spania si Argentina. In Romania, omul de afaceri are 4 case de productie: Prime TimeWorld, care produce pentru TVR, La Dolce Vita si Sagitarius (Antena1), si Dream Productions, care produce formate de divertisment pentru Romantica si Kanal D.
25.Bogdan Popovici
Este fondatorul grupului de presa MediaOn, concentrat in jurul unor branduri ca Banii Nostri sau InvestRomania – una dintre primele reviste de real estate din Romania, editata in limba engleza, si organizator de evenimente corporate sub conceptul Forum Invest. Tot Popovici a lansat branduri media ca Insight Tarom, Worldwide Invest, DeBizz, Eurolider si Actualitatea Imobiliara. De-a lungul timpului, in piata s-a speculat ca trustul sau este de vanzare, printre cei interesati fiind mentionati si Dinu Patriciu. In 2007, compania Media On SA a obtinut o cifra de afaceri de 2,5 mil. euro, dar a inregistrat pierderi de aproape 700.000 euro. Recent, numele lui Popovici a fost implicat intr-o ancheta in care se vehiculeaza acuzatii de spalare de bani, alaturi de numele fostului premier Adrian Nastase.
Preluare Dailybusiness ( Nu prea sunt de acord cu aceste preluări, dar era un top care trebuia văzut de toată lumea)