Dupa prima zi de Craciun, sute de ploiesteni ar putea petrece zilele libere pe paturile spitalului • Bombele calorice de pe masa festiva, creaza in fiecare an neplaceri ploiestenilor care se indoapa • Specialistii nutritionisti ii avertizeaza pe ploiesteni , cu privire la ce si cum trebuie sa manance pentru a pacali neplacerile digestive.
In zilele de Craciun, niciun ploiestean nu realizeaza ce pericol il pandeste chiar in propria locuinta. Sarbatorile de iarna pot aduce cele mai neplacute situatii, care sa demoleze voia buna si distractia cu prietenii. Masa traditionala autohtona de Craciun, asa cum a fost ea transmisa peste secole de la o generatie la alta, este o bomba calorica, care de multe ori depaseste necesarul energetic al unei persoane pentru o zi intreaga. In consecinta,
ea poate fi daunatoare, dupa cum se poate vedea la fiecare sfarsit de an, cand zeci de ploiesteni isi incheie festinul pe paturile spitalelor de urgenta. Specialistii nutritionisti trag un semnal de alarma si avertizeaza iesenii care aseamana starea de fericire cu mancarea in cantitati industriale. „Masa de Craciun vine dupa o perioada de post, si poate cauza probleme severe de sanatate. Se poate ajunge foarte repede din mijlocul celor dragi pe patul de spital. Toate preparatele traditionale sunt destul de concentrate din punct de vedere caloric, iar combinatia finala a tuturor preparatelor puse pe masa aduce o cantitate mare de carbohidrati si grasimi. La toate acestea se adauga, in cele mai multe cazuri, alcoolul. Este, deci, o masa dificil de digerat. Conteaza foarte mult cantitatea in care consumam aceste preparate. Daca ne limitam la portii decente, nu ar trebui sa existe probleme”, au precizat specialistii nutritionisti.