Take a fresh look at your lifestyle.

Caravana pentru Mobilitate Roțile Schimbării s-a oprit în Boldești Scăeni

Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării a demarat ieri, 28 iulie, Caravana pentru Mobilitate Roțile Schimbării, o campanie de informare și conștientizare privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Primul eveniment a avut loc la Boldești-Scăeni, jud. Prahova, și a reunit peste 50 de participanți, dintre care 23 de persoane cu dizabilități, adulți și copii. Printre invitați s-au numărat și asistenți personali și reprezentanți ai autorităților locale.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate prevederile Legii 448/ 2006, au avut loc dezbateri și s-au căutat soluții pentru rezolvarea problemelor întâmpinate de participanți de-a lungul timpului, din punctul de vedere al accesării drepturilor persoanelor cu dizabilități. Discuția a fost condusă de specialiști din cadrul Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării, ei înșiși persoane cu dizabilități, care au împărtășit din experiența pe care au câștigat-o în decursul timpului.

 

Unul dintre scopurile noastre este să le redăm persoanelor cu dizabilități șansa de a avea o viață normală. În acest sens, este esențial ca ele să-și cunoască drepturile și să ceară respectarea acestora într-un mod adecvat și eficient, de la organismele responsabile de aplicarea legii. Costin Dumitru, specialist Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării

 

Printre temele aduse în discuție s-au numărat și modalitățile de incluziune socială prin activități care îmbunătățesc starea de sănătate a persoanelor cu dizabilități. În acest context, Natalia Marin, asistent personal al uneia dintre beneficiare care este utilizatoare de scaun rulant, a precizat cât de utilă este colaborarea cu Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării: Mama mea nu a mai ieșit din casă de trei ani. Stau la etajul trei, sunt singură și efectiv nu am cu cine să o cobor afară. De când colaborez cu asociația pentru serviciul acesta de coborât/ urcat și pentru transport, vecinii îmi spun că mama arată ca o regină. Practic, ați readus-o la viață. Starea ei de sănătate s-a îmbunătățit vizibil, iar fericirea i se citește pe chip.

Caravana pentru Mobilitate Roțile Schimbării are drept scop creșterea gradului în care persoanele cu dizabilități solicită și beneficiază de drepturile care li se cuvin, garantate de Legea 448/2006. Campania este finanțată de Fundația Comunitară Prahova prin intermediul proiectului ”Cercul de Donatori Ploiești, 2015” și se desfășoară sub forma unor întâlniri de lucru la care participă persoane cu dizabilități, însoțitorii acestora, asistenți sociali și reprezentanți ai autorităților locale. Următoarele acțiuni ale Caravanei vor avea loc în luna august în 4 zone rurale din Prahova.

Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării este o organizație nonguvernamentală care are drept scop integrarea socială a persoanelor cu dizabilități. În cadrul acesteia funcționează și o structură de economie socială, înființată în proiectul ”Abilitățile contează și economic”, inițiat de Fundația Motivation România și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în Oameni! Aceasta oferă servicii de intermediere de produse și servicii, transport adaptat și service pentru scaune rulante pentru a permite deplina integrare socială și profesională a persoanelor cu dizabilități locomotorii. Peste 400 de persoane cu dizabilități din județele Prahova și Dâmbovița au beneficiat de serviciile Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării în cele 9 luni de la debutul proiectului.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy