Take a fresh look at your lifestyle.

BNS cere lui Cristian Ionescu, prefectul județului Prahova să organizeze de urgență ședințele de dialog social, altfel va fi acționat în instanță

Catre:

   Prefectul Judetului Prahova, presedintele Comisiei de Dialog Social

 

Prefectul Judetului Prahova a uitat să organizeze ședințele Comisiei de Dialog Social de la începutul anului, incălcând flagrant legea.

Trăim vremuri grele, economia e aproape de dezastru, sistemul de sănătate și cel de învățământ înoată în incertitudine, iar alegerile locale bat la ușă. Pandemia ne-a dat viața peste cap tuturor, dar asta nu înseamnă că instituțiile statului își pot permite să uite de obligațiile pe care le au.
Ne referim la prefectul Judetului, venit în Prahova ca un salvator, dar care are alte preocupări decât organizarea Comisiei de Dialog Social. Mai rău, în ultima vreme, pe timpul pandemiei, Prefectul Judetului arată o aplecare spre a suspenda primari, lăsând localitățile în colaps .

Revenind la Comisia de Dialog Social, care conform Legii 62/2011, instituie regula ca o dată pe lună, cel puțin, organizațiile patronale și sindicatele să fie invitate la discuții cu reprezentantul guvernului în teritoriu. La Prahova, spre deosebire de alte județe, prefectul a uitat să organzieze aceste întâlniri chiar de la începutul pandemiei, deși probleme au tot fost.

Poate că domul prefect nu a auzit de organizarea ședințelor online sau orice altă platfomă care există în mediul online, dar noi Blocul Național Sindical suntem familiarizați cu aceste proceduri pentru eficientizarea discuțiilor și obținerea rezultatelor dorite.
Prin urmare, BNS îi atrage atenția prefectului județului Prahova, să organzieze de urgență ședințele de Comisie de Dialog Social prin platformele online, pentru că sunt probleme de rezolvat, dar mai ales din respect pentru sindicatele și patronatele care se confruntă cu atâtea probleme din cauza pandemiei.

Sperăm că domnul Prefect are cunoștință despre legea dialogului social și nu vrem să credem că nu vrea să răspundă în fața comisiei de dialog, dar îi aducem la cunoștință faptul că îl vom acționa în instanță, pentru a neorganizare  ședințelor Comisiei de Dialog Social.

În încheiere, menționăm că la începutul anului 2020, în cadrul ultimei ședințe a Comisiei de Dialog Social, fiecare partener a venit cu anumite teme de interes sindical, patronal și cetățenesc, pe care dvs, domnule prefect le-ați igniorat în totalitate. Oare ce să credem?

Filiala BNS Prahova cere urgenta sa organizati sedintele de Dialog Social asa cum prevede in Legea 62/2011, actualizata.

 

                                                                        Presedinte Filiala BNS Prahova

                                                                                      Ion Anton


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy