Take a fresh look at your lifestyle.

Bilanţul activităţilor întreprinse de poliţiştii prahoveni la sfârşitul saptamanii

În acest sfârşit de săptămână, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, la nivelul fiecărei subunităţi teritoriale au fost organizate acţiuni la care au fost angrenaţi poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, A.E.S.P. şi intervenţie rapidă.

Acţiunile au vizat preîntâmpinarea producerii unor situaţii de tulburare a ordinii publice, comiterii unor infracţiuni cu violenţă, în special în zona unităţilor de alimentaţie publică, înregistrarea unor accidente de circulaţie pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice sau depăşiri ale limitelor legale de viteză, dar şi prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Rezultatele acestor activităţi s-au concretizat în aplicarea a 1.810 sancţiuni contravenţionale, principalele abateri constatate fiind în domeniul circulaţiei rutiere, fiind aplicate 1.033 sancţiuni contravenţioanle pentru încălcări ale legislaţiei rutiere.

Totodată, a fost constatată comiterea a 81 de infracţiuni, şi au fost reţinute 50 permise de conducere şi 20 certificate de înmatriculare auto.

Lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei 1 Poliţie au depistat principalul suspect al unei tâlhării

 

La data de 10 august, ora 16.30, judiciarişti din cadrul Poliţiei municipiul Ploieşti l-au prins în flagrant pe S.DANIEL pe str.Poştei, la scurt timp după ce acesta a deposedat-o prin violenţă de M. Iulia de lănţicul din aur pe care aceasta îl purta în jurul gâtului.

Lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei 1 Poliţie, i-au întocmit acestuia dosar penal.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Prejudiciul, în valoare de 597 lei, a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

Faţă de S. Daniel s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore şi a fost introdus în arestul I.P.J.Prahova, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.

Rezultate obţinute de poliţiştii ploieşteni în urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi.

În urma acţiunilor desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:

– acţiuni efectuate = 9

– sancţiuni aplicate la cerşetorie = 36

– sancţiuni la prostituţie = 19

– sancţíuni comercianţí ambulanţí = 35

– sancţiuni aplicate la căruţaşi = 30

– controale corporale efectuate = 120

– sancţiuni aplicate = 363 din care :

– Legea 61/1991 = 189

– Legea 12/1990 = 23

– OUG 195/2005 = 103

– HCL 444/2011 = 24

– HCL 228/2006 = 24

– valoare sancţiuni aplicate = 84.800 lei

– valoare bunuri confiscate = 470 lei

În perioada de referinţă, la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale Ploieşti, au fost organizate trei acţiuni pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă, înşelăciunilor şi furturilor din buzunare. Lucrătorii Biroului i-au identificat, prins şi reţinut pe J. Alexandru şi C. Marian, ambii din municipiul Ploieşti, care au comis 2 infracţiuni de tâlhărie. Aceştia au fost reţinuţi şi apoi arestaţi pentru o perioadă de 19, respectiv 29 de zile.

Poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti a organizat şi executat acţiuni pe raza municipiului Ploieşti, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente, după cum urmează :

– 2 acţiuni având drept scop identificarea conducătorilor auto care consumă băuturi alcoolice, ocazie cu care s-au constatat următoarele

– sancţiuni contravenţionale aplicate = 26

– C.I reţinute = 2

– P.C reţinute = 2

– Infracţiuni = 1

– o acţiune având drept scop identificarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, ocazie cu care s-au constatat următoarele:

– sancţiuni contravenţionale aplicate = 15

– P.C reţinute = 2

Dosare penale instrumentate de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor

În urma activităţilor desfăşurate de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor, s-a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de A. Trandafir de 56 de ani şi A. Ofelia de 52 de ani, ambii din Băicoi pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

În fapt, cei doi, în calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale din Ploieşti, au întocmit şi înregistrat în evidenţa contabilă facturi de aprovizionare a cantităţii de 10.096.330 kg cereale (grâu şi porumb) în valoare totală de 4.676.807 lei de la de la 56 societăţi comerciale din care 50 societăţi tip „fantomă” în baza cărora au dedus TVA în mod ilegal în sumă de 723.244 lei. Ulterior, prin disimularea adevăratei naturi a provenienţei acestor sume de bani , le-au folosit pentru creditarea în nume personal a societăţii şi ulterior încasarea acestor sume cu titlu de restituire creditare societate.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în sumă de 723.244 lei lei.

La data de 10.08.2012, lucrătorii S.I.F.- Biroul 3 au organizat şi efectuat o acţiune în Câmpina pentru combaterea actelor de evaziune fiscală ce se comit în domeniul panificaţiei, la care au fost atraşi şi reprezentaţii Gărzii Financiare Prahova.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Câmpina şi la două puncte de desfacere ale acestei societăţi, au fost constatate diferenţe de 367 franzele a 0.300 grame/ buc la preţul de 0.75 lei/ buc, faţă de raportul de producţie.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a administratorului societăţii conform prevederilor Legii 12/1990 art. 1 lit. e, cu amendă în valoare de 6000 lei, confiscându-se totodată contravaloarea produselor de panificaţie identificate fără documente.

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru că a condus un autoturism cu numere false

Extinzând cercetările în dosarul penal întocmit pe numele lui F. Gabriel pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale au constatat faptul că acesta conduce un autoturism cu numere false şi au anunţat lucrătorii de poliţie rutieră competenţi a face constatarea.

Preluarea dosarului s-a făcut tocmai în scopul de a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 85 alin. 1 şi alin. 2 din O.U.G. 195/2002 R., în temeiul art.148 lit.d C.p.p. respectiv inculpatul a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune.

Judecătoria Ploieşti a emis pe numele inculpatului mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în arestul I.P.J.Prahova

Arestat preventiv pentru furt calificat

La data de 10.08.2012, S. SANDU, cercetat pentru furt calificat, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei.

Procuror din cadrul unităţii de Parchet şi-a însuşit propunerea sesizând Judecătoria Ploieşti pentru luarea măsurii arestării preventive.

Instanţa, în urma analizării materialului probator, a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Inculpatul a fost depus în arestul I.J.P. Prahova din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina

Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Ploieşti acţionând în serviciul de patrulare pe b-dul Bucureşti din municipiu au depistat în trafic un autoturism care face obiectul unui dosar penal

La data de 10.08.2012, lucrători din cadrul Secţiei 4 Poliţie acţionând în serviciul de patrulare pe b-dul Bucureşti din Ploieşti au depistat în trafic un autoturism care face obiectul unui dosar penal.

Luând legătura cu unitatea care a dispus urmărirea autoturismului, respectiv Poliţia Municipiului Botoşani- Biroul Investigaţii Criminale, aceştia au comunicat că autoturismul în cauză face obiectul unei cauze penale.

S-a procedat la indisponibilizarea autoturismului.

Mai mulţi bărbaţi au pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale din Ploieşti, de unde au sustras material feros.

La data de 10.08.2012, poliţiştii Secţiei 4 Ploieşti au fost sesizaţi de către lucrători din cadrul I.J.J. Prahova despre faptul că aceştia au surprins mai multe persoane de sex masculin care au pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale din Ploieşti, de unde au sustras material feros.

În baza sesizării la faţa locului s-a deplasat o echipă din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 4.

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că în noaptea de 09/10.08.2012, T. Severus, C. Florin, N. Lucian, J. Florin si B. Cătălin, au patruns prin efracţie în incinta societăţii comerciale respective, de unde au sustras material feros reprezentând adaos tehnologic de la piesele turnate din oţel (maselote), valoarea prejudiciului cauzat fiind de 19.098 lei, iar S. Ionuţ le asigura paza. Aceştia au fost conduşi la sediul secţiei în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii au reuşit recuperarea materialului feros, care a fost dus spre valorificare la un centru de colectare a materialului feros de T. Severus, C. Florin şi J. Florin.

Bunurile recuperate au fost predate reprezentanţilor societăţii pe bază de dovadă.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secţiei 4 Poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Sectiei 11 Valea Călugărească l-au prins în flagrant pe O. Ion, de 40 ani, din comuna Budila

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Sectiei 11 Valea Călugărească l-au prins în flagrant pe O. Ion, de 40 ani, din comuna Budila, care avea asupra sa porumb sustras dintr-o tarla de pe raza comunei.

Porumbul sustras a fost ridicat şi predat părţii vătămate.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat faţă de O. Ion, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul penal să fie înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu soluţia procedurală.

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Colceag au depistat principalul suspect al unui furt

La data 10.08.2012, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Colceag au fost sesizaţi telefonic de către C. Cristian din comuna Colceag, despre faptul că o persoană i-a sustras mai mulţi ştiuleţi de porumb dintr-un lan situat în satul Inoteşti.

În baza sesizării, au fost efectuate verificări şi a fost depistat principalul suspect în persoana lui R. Robert.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar cercetările vor continuate de lucratorii Secţiei de Poliţie Rurală nr.6 Ciorani

Poliţiştii rutieri au depistat cu operativitate un conducător auto care a părăsit locul faptei după ce a produs un accident de circulaţie

La data de 11.08.2012, în jurul orei 8.30, pe DN 1A, în zona km 89+150, în localitatea Blejoi, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu fuga de la faţa locului a conducătorului auto care a generat accidentul.

În urma activităţilor specifice desfăşurate la faţa locului poliţiştii au identificat conducătorul auto în persoana lui C. CONSTANTIN.

Conducătorul autoturismului este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi de părăsire a locului accidentului.

Un tânăr a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie

La data de 10.08.2012, S. Daniel a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, iar ulterior a fost prezentat Judecătoriei Ploieşti, care a luat faţă de acesta măsura obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 20 de zile.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale, urmând ca la finalizarea acestora dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere legală.

Lucrători din cadrul Secţiei 3 Poliţie au depistat o familie, care fura din societăţi comercială

La data de 11.08.2012, lucrători din cadrul Secţiei 3 Poliţie au depistat principalii suspecţi ai mai multor furturi din societăţi comerciale.

Este vorba despre P. Titel, concubina sa, P. Leana, fiica lor în vârstă de 14 ani şi fiul lor în vârstă de 9 ani. Aceştia au pătruns în incinta unei societăţi comerciale, unde P. Titel şi P. Leana au solicitat vânzătoarei să le dea diverse bunuri din diverse locuri ale magazinului, timp în care fiica lor a mers în spatele tejghelei şi a sustras mai multe cartuşe de ţigări, pe care le-a pus în sacoşa din rafie pe care fiul lor o ţinea desfăcută.

După comiterea faptei, cei patru au părăsit în grabă incinta societăţii.

P. Titel şi P. Leana au fost reţinuţi urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Valoarea prejudiciului cauzat este de 1200 lei.

Cercetările sunt continuate de catre lucrătorii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie.

Conflict intrafamilial

La data de 11.08.2012, poliţiştii Secţiei 2 Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Andrei Mureşanu, în zona Piaţa Cina se află o persoană care prezintă urme de violenţă.

În baza sesizării, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care l-a identificat pe M. Ion, din Ploieşti.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că la data de 11.08.2012, în jurul orei 2.30, în urma unor discuţii contradictorii în cadrul familiei, fiul victimei, M. Nicolae a început să-şi lovească tatăl, după care s-a întâlnit cu B. Vlăduţ, pe care l-a rugat să sune la S.N.U.A.U 112.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

O patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie a depistat în flagrant pe aleea Găgeni din municipiul Ploieşti patru tineri care sustrăgeau cu ajutorul unui furtun combustibilul din rezervorul unui autoturism

La data de 11.08.2012, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie, i-a depistat în flagrant pe aleea Găgeni din municipiul Ploieşti pe S. Marius, V. Florin, C. Alexandru şi U. Randu care sustrăgeau cu ajutorul unui furtun combustibilul din rezervorul unui autoturism parcat.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că cei patru s-au deplasat în această parcare cu un autoturim înmatriculat în Italia.

Aceştia au fost reţinuţi de poliţişti şi conduşi la secţie.

În urma verificărilor efectuate cu privire la provenienţa maşinii a reieşit că aceasta face obiectul unui dosar penal.

Lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Mizil – Compartiment Siguranta Publica si Patrulare au depistat un tânăr de 25 ani, din Mizil, la scurt timp dupa ce acesta smulsese din asfaltul de pe trotuar un indicator rutier

La data de 11.08.2011, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Mizil Compartiment Siguranta Publica si Patrulare l-au depistat pe S. Alin, de 25 ani, din Mizil, la scurt timp dupa ce acesta smulsese din asfaltul de pe trotuar un indicator rutier, pe care-l aruncase într-o curte situata în apropiere.

S-a luat măsura conducerii acestuia la sediul Poliţiei Oraşului Mizil.

În urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca la data de 11.08.2012, in jurul orei 18.30, fiind în stare de ebrietate, tânărul a lasat un atelaj hipo în fata portii lui C. EUGEN. Acesta a iesit din curte si i-a solicitat să mute atelajul hipo din fata portii sale, însa acesta aînceput sa-i adreseze injurii si cuvinte jignitoare. Conflictul a degenerat, iar S. ALIN a smuls din asfaltul de pe trotuar un indicator rutier “trecere pentru pietoni” si i l-a aruncat in curte lui C. EUGEN.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de lucrătorii Poliţiei Oraşului Mizil sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere.

Conducatorul unei motociclete nu a prezentat poliţiştilor actul de identitate si nici documentele motocicletei

Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Sectia nr. 1 Politie, în timp ce executau serviciul de patrulare pe str. Stefan Greceanu din Mun. Ploieşti au oprit pentru control o motocicletă condusă de catre P. Ionut din Ploiesti.

In urma solicitarii documentelor pentru control, conducatorul motocicletei nu a prezentat documentele de identitate si nici documentele motocicletei (certificatul de inmatriculare si polita de asigurare obligatorie) motiv pentru care agentii de politie au procedat la verificarea motocicletei.

P. Ionut a fost condus la sediul Sectiei nr.1 Politie in vederea continuarii cercetarilor, iar motocicleta a fost ridicata pe baza de dovada.

Mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat

La data de 11.08.2012, S. Marius şi V. Florin au fost reţinuţi pentru 24 de ore fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale.

Procurorul din cadrul unităţii de Parchet şi-a însuşit în parte propunerea sesizând Judecătoria Ploieşti pentru luarea măsurii arestării preventive faţă de S. Marius, faţă de V. Florin dispunându-se obligarea de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 29 zile.

Instanţa, în urma analizării materialului probator, a emis pe numele lui S. Marius, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Inculpatul a fost depus în arestul I.J.P. Prahova din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina.

Depistare suspect furt

O patrula de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Ploieşti l-a depistat pe H. Ion în timp ce se deplasa pe str. Văleni, cu atelajul hipo tractat de un cal, având încărcat în atelaj un grilaj metalic tip remorcă auto, confecţionat din tablă şi fier.

Grilajul metalic a fost lăsat în custodie, urmând a se efectua verificări în vederea stabilirii proprietarului şi a prejudiciului cauzat.

Lui H. Ion i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Minori prinşi la furat

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au surprins în flagrant doi minori, în vârstă de 16 ani şi 13 ani ambii domiciliaţi în Ploieşti imediat ce au firat mai multe bunuri dintr-o curte din Ploieşti.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat faptă prev. şi ped. de art. 208-209 alin. 1 lit. a şi i din C.P.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate iar bunurile sustrase au fost predate persoanei vătămate

Scandal soldat cu amenzi şi dosar penal

Poliţişti din cadrul Politiei mun. Campina, Biroul Ordine Publica, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza municipiului Câmpina, au fost sesizati de catre C. Simona din Campina, ca pe scara unui bloc s-a produs un scandal.

Deplasandu-se la fata locului, s-a constatat ca cele sesizate se confirma, fiind identificate patru persoane, iar asupra unuia s-a gasit un cutit tip bucatarie, in lungime de 27 cm, cu lama in lungime de 14 cm.

În cauză s-a intocmit dosar penal.

Celelalte persoane implicate in scandal au fost sancţionate contravenţional.

Poliţiştii din Buşteni au depistat un bărbat care era rănit, în stare de ebrietate şi cazuse în faţa unui bloc din staţiune

În ziua de 12.08.2012, poliţiştii din Buşteni au depistat un bărbat care era rănit, în stare de ebrietate şi cazuse în faţa unui bloc din staţiune.

Acesta a fost transportat la Centrul de Primiri Urgente Sinaia, fiindu-i acordate primele ingrijiri medicale, cu diagnosticul ” Traumatiasm cranio-cerebral nivel O, contuzie umar drept, contuzie hemitorace drept”.

In urma investigaţiilor efectuate, au fost identificaţi cei care l-au agresat, fata de care s-a luat masura sanctionarii contraventionale.

Părtii vatamate i s-a adus la cunoştinta că are dreptul de a depune plingere penala prealabila pentru savirsirea infractiunii de lovire , acesta nesolicitind acest fapt, documentele intocmite cu ocazia verificarilor vor fi inaintate si la Parchetul de pe Linga Judecatoria Sinaia, pentru solutie procedurala.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy