Polițiștii B.C.C.O. – Ploieşti, Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, cercetează penal trei bărbați suspectați că împreună cu alte persoane au constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de natură economică.
În activitatea infracţională membrii grupului s-au folosit de mai multe societăţi comerciale, prin intermediul cărora au tranzacţionat în mod ilicit produse petroliere, tranzacţii ce nu au fost evidenţiate în documentele contabile ale societăţilor comerciale controlate de inculpaţi.
Prin activitatea acestei grupări infracționale, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu peste 60.000.000 de lei .
Într-un alt dosar penal, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. – Ploieşti, Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, cercetează trei persoane, doi bărbați și o femeie, pentru săvârșirea de infracțiuni similare.
Cele trei persoane sunt suspectate că au preluat administrarea a două societăți comerciale, iar prin intermediul acestora au săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală, desfăşurând activităţi comerciale pe care nu le evidenţiau în contabilitatea societăţilor.
Prin activitatea concurentă a membrilor grupului infracţional organizat a fost cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu de peste 2.500.000 de lei reprezentând impozit pe profit şi TVA.
Un alt suspect este cercetat de polițiștii aceleiași structuri, întrucât a aderat la un grup infracțional organizat.
Acesta este suspectat că în perioada 2008 – 2011 a aderat la un grup infracţional organizat, sub coordonarea liderului acestui grup desfăşurând o amplă activitate infracţională .
Membrii grupului infracţional organizat au preluat în mod succesiv mai multe societăţi comerciale pe care le-a adus în stadiu de lichidare şi pe care înainte de a intra în insolvenţă le-au cesionat unor cetăţeni din Republica Moldova.
Prin intermediul societăţilor controlate de membrii grupului infracţional organizat s- au prestat servicii către diverse instituții, cu materiale de construcţii achiziţionate de la furnizori prin emiterea unor file C.E.C. şi Bilete la Ordin, instrumente de plată pe care membrii grupului le emiteau deşi ştiau că nu deţin în conturi disponibilul necesar achitării acestora .
Sumele încasate în urma executării lucrărilor au fost transferate prin conturile mai multor societăţi comerciale controlate de aceştia, prin simularea unor operaţiuni economice între societăţile respective, tranzacţii ce nu aveau la bază operaţiuni economice reale. În final, aceste sume erau retrase de suspecți şi folosite în interes propriu.
Prin activitatea infracţională a grupului a fost cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de Euro .