Take a fresh look at your lifestyle.

Badescu si oamenii lui nu vor sa rezolve problema cainilor comunitari din Ploiesti. Au respins raportul de specialitate al proiectului de Hotarare- intra sa il vezi

Am tot sperat ca Iulian Badescu, primarul municipiului, care in campania electorala strangea like-uri pe Facebook pentru rezolvarea situatiei cainilor comunitari, in timp ce eu faceam Audiere Publica, va vedea oportunitatea proiectului privind gestionarea cainilor comunitari predat de A.D.O.R.( Vezi AICI)

Din pacate, Badescu demonstreaza pe zi ce trece ca nu a inteles nimic din democratie, din transperenta decizionala si din respectul pe care trebuie sa il aiba pentru cetatean. La toate acestea se adauga Ordonanta Traseistilor care face din Victor Ponta groparul administratiei locale, al eticii politico-administrative din Romania, pentru ca veti vedea cum s-a schimbat structura Consiliului Local in perioada urmatoare. Asadar, subalternii primarului au decis sa dea aviz negativ la Raportul de Specialitate pe care il puteti citi mai jos, invocand cheltuielile mari pentru a rezolva o problema care dainuie de 25 de ani, aceea a cainilor comunitari de pe strazile Ploiestiului. Poate ca nu sunt lipsite de sens acuzatiile pe care le aduc iubitorii de animale edililor care spun ca se practica uciderea cainilor cu Furadan.

Sunt mai mult mahnit decat revoltat pentru ca imi dau seama ca e greu sa te lupti cu prostia, cu lipsa de caracter a acestor oameni care nu isi inteleg menirea si ne conduc spre o viata in care, in curand, nu o sa mai gasim nicio bucurie. Se invoca faptul ca sunt celtuieli prea mari in conditiile in care cheltuielile de intretinere pe o luna la cladirea Petrom care se vrea viitorul Spital de Pediatrie sunt cat pentru a rezolva situatia cainilor comunitari intr-un an. Rusine!

Acest proiect facut pentru comunitate, pentru care am muncit doi ani nu se doreste, motiv pentru care se impune ca sa raspundem cu aceeasi moneda. VREM CA CINE SE FACE VINOVAT PENTRU CA MUNICIPALITATEA A FOST SANCTIONATA CU 25 % DIN CONTRACTUL DE FINANTARE EUROPEANA PENTRU LINIA DE TRAMVAI SA PLATEASCA!

Iar daca se acorda un leu macar din bugetul local pentru a acoperi aceasta greseala, atunci toti consilierii care aproba trebuie sa raspunda penal si civil. E prea multa nesimtire in aceasta administratie, cel putin la fel de multa pe cata incompetenta e la varful ei!


RAPORT DE SPECIALITATE

la proiectul de hotarare privind gestionarea cainilor cu si fara detinator din municipiul Ploiesti

 

 

La nivelul Municipiului Ploiesti, gestionarea cainilor comunitari se realizeaza in cadrul Parcului Memorial “Constantin Stere “ Ploiesti, prin Serviciul Ocrotirea Animalelor Comunitare.

Acest serviciu are ca obiect de activitate capturarea si gestionarea cainilor fara stapan de pe raza Municipiului Ploiesti si, contra cost, de pe raza mai multor localitati din Judetul Prahova. Personalul serviciului care se ocupa de activitatea adapostului este compus la ora actuala din 6 muncitori, 2 tehnicieni, un medic veterinar si sef serviciu.

             Serviciul Ocrotirea Animalelor se ocupa de capturarea cainilor din teritoriu, aducerea lor in adapost, identificarea prin crotaliere, consultare, deparazitare, vaccinare, sterilizare, hranire, curatenie si  darea spre revendicare sau adoptie a acestor caini doritorilor. Capturarea se efectueaza prin tranchilizare sau prin contentie cu ajutorul unor crose speciale si sunt transportati cu masinile din dotarea serviciului.  Identificarea  se face prin crotaliere de catre tehnicieni, iar consultarea, vaccinarea si  deparazitarea se efectueaza de catre medicul veterinar impreuna cu tehnicienii. Sterilizarea este efectuata de catre un medic contractat si platit de catre O.N.G- uri, iar alte tratamente si operatiuni medicale sunt efectuate de catre alti medici, platiti tot de catre O.N.G-uri.

              Cainii din adapost sunt hraniti zilnic cu mancare provenita din sponsorizari de la diverse hipermarketuri si abatoare cu care avem contracte de sponsorizare si hrana uscata care este platita de catre O.N.G-uri.

              Sumele  medii lunare  alocate de catre Municipiul Ploiesti pentru activitatea adapostului sunt urmatoarele:

–          drepturi salariale – 13.380 lei;

–          carburanti si lubrifianti – 2.524 lei;

–          hrana – 4.000 lei;

–          medicamente si materiale sanitare – 2.300 lei.

        Referitor la prezentul proiect de hotarare mentionam faptul ca aprobarea acestuia ar duce la cheltuieli in plus fata  de cheltuielile mai sus mentionate, bugetul alocat va fi mult mai mare si problema cainilor nu se va rezolva. Aceasta deoarece cetatenii din Municipiul Ploiesti doresc sa nu mai existe caini pe domeniul  public, dovada fiind numeroasele solicitari de ridicare a cainilor de pe strada si numarul foarte mic de adoptii.        

          Astfel, spre ex, in perioada 2009-2010 s-a incercat o actiune de capturare, sterilizare, vaccinare, deparazitare si relocare in teritoriu cu ajutorul unui  O.N.G, insa la scurt timp dupa aceasta actiune, s-au primit sesizari de la cetateni, legate de afaptul ca acesti caini prezinta semne de agresivitate. La aceasta se adauga si disconfortul legat de mizerie si zgomot.    

In ce priveste infiintarea activitatii mobile de sterilizare, mentionam faptul ca Serviciul Ocrotirea Animalelor efectueaza aceasta activitate impreuna cu doua O.N.G-uri, pe cheltuiala lor. Punerea in aplicare a proiectului de hotarare presupune cheltuielile lunare suplimentare, suplimentari de personal si dotari necesare astfel:

–          suplimentare de posturi cu 6 muncitori si  2 tehnicieni;

–          achizitionarea unei autoutilitare necesare pentru activitati sanitar-veterinare;

–          achizitionarea de cel putin doua autoutilitare pentru transportarea cainilor;

–          achizitionarea a 2 pistoale pentru tranchilizare – 8.000 lei;

–          dotarea unei sali de operatii cu aparatura pentru efectuarea de interventii chirurgicale;

–          cheltuieli pentru sterilizare  – 20.000 lei;

–          hrana – 30.000 lei;

–          carburanti – 6.000 lei;

–          drepturi salariale – 27.000 lei;

–          medicamente si materiale sanitare – 7.500 lei;

–          materiale necesare tranchilizarii – 8.000 lei;

–          dotari boxe post-operator – 10.000.

 

Ca atare, aprobarea acestui regulament nu ar face decat sa ingreuneze activitatea Serviciului Ocrotirea Animalelor Comunitare si nu ar rezolva problema cainilor fara stapan din Municipiul Ploiesti.

Facem de asemenea mentiunea ca bugetul aprobat, reprezentand transferuri  din bugetul local pentru sustinerea cheltuielilor Administratiei Parcului Memorial “Constantin Stere”, este in suma de 5.688,00 mii lei;

Pentru activitatea  Serviciului de Ocrotire a Animalelor si pentru activitatea Adapostului  de caini care functioneaza in cadrul institutiei mai sus amintite, sunt alocate lunar, in medie,  de catre Municipiul Ploiesti (conform fundamentarii cheltuielilor intocmita de Administratia Parcului Memorial “Constantin Stere”), urmatoarele sume:

–         Drepturi salariale – 13.380 lei;

–         Carburanti si lubrifianti – 2.524 lei;

–         Hrana – 4.000 lei;

–         Medicamente si materiale sanitare – 2.300 lei;

Total medie lunara costuri 22.204 lei;

In conditiile in care s-ar pune in aplicare acest proiect, costurile medii lunare (conform fundamentarii cheltuielilor intocmita de Administratia Parcului Memorial “Constantin Stere”), ar fi urmatoarele:

–         Drepturi salariale – 27.000 lei;

–         Carburanti si lubrifianti – 6.000 lei;

–         Hrana – 30.000 lei;

–         Medicamente si materiale sanitare – 7.500 lei;

–         Materiale necesare tranchilizarii – 8.000 lei;

–         Pistoale necesare tranchilizarii (2 buc.) – 8.000 lei;

–         Dotari boxe post-operator – 10.000 lei;

Total medie lunara costuri 78.500 lei;

Total  costuri dotari 18.000 lei;

In concluzie, tinand cont de cele de mai sus precum si de faptul ca bugetul de venituri si cheltuieli al Administratiei Parcului Memorial “Constantin Stere” aprobat initial nu acopera in procent de 100% necesarul cheltuielilor pana la sfarsitul anului, consideram ca alocarea lunara suplimentara de aproximativ 56.300 lei, precum si alocarea de sume pentru dotari si achizitii de autoutilitare, reprezinta un  efort financiar pe care bugetul local al municipiului Ploiesti nu poate sa il sustina in acest an bugetar.

Tot prin regulamentul ce se propune a fi aprobat se doreste infiintarea, in cadrul Polititi Locale, a unui departament numit Protectia Animalelor, compus din minim 4 politisti locali. Totodata, in vederea ducerii la indeplinire a hotararii, in cazul in care ar fi adoptata, este necesara suplimentarea numarului de personal la Parcul Memorial “Constantin Stere” cu  inca 6 posturi, lucru ce nu se poate realiza avand in vedere prevederile Ordonantei Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, pentru îndeplinirea atribuţiilor prevăzute de lege. Astfel, potrivit acestui act normativ, stabilirea numărului maxim de posturi din aparatul de specialitate al primarului, precum şi din instituţiile publice locale înfiinţate prin hotărâri ale autorităţilor deliberative se încadrează în numărul maxim de posturi determinat potrivit anexei care face parte integrantă din ordonanţă.

Numărul posturilor la nivelul aparatului de specialitate al primarului, precum şi al instituţiilor publice locale înfiinţate prin hotărâri ale autorităţilor deliberative a fost stabilit şi comunicat prin adresa nr.8607/30.06.2014 de Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova, respectiv 977 de posturi  astfel: 44 de posturi la nivelul Serviciului Public Local Comunitar de Evidenta Persoanelor Ploieşti şi 933 de posturi la nivelul numărului de 223.470 locuitori ai Municipiului Ploieşti, din care 10 posturi au fost stabilite pentru personalul care implementează proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile.

Numărul de 933 posturi astfel stabilit a fost repartizat după cum urmează : 326 posturi pentru aparatul de specialitate al primarului, 149 posturi pentru Serviciul Public Finanţe Locale Ploieşti, 132 posturi pentru Administraţia Parcului Memorial ,,Constantin Stere”, 70 posturi pentru Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, 16 posturi pentru Casa de Cultură ,,Ion Luca Caragiale’’ Ploieşti şi 240 posturi pentru Poliţia Locală Ploieşti.

Astfel conform prevederilor legale mai sus mentionate numǎrul de posturi este cel stabilit in cuprinsul acestora şi nu poate fi suplimentat. Ca atare, pentru cele doua unitati subordonate nu exista cadru legal in vederea modificarii organigramelor prin suplimentarea numarului de personal.

Fata de cele expuse, nu avizam favorabil prezentul proiect de hotarare.

 

 

 

MUNICIPIUL PLOIESTI

 

     DIRECTIA ECONOMICA                                  DIRECTIA ADMINISTRATIE PUBLICA,                             

                                                                                    JURIDIC-CONTENCIOS, CONTRACTE

         Director executiv                                               Director executiv

             Elena Vasile                                                         Simona Albu

 

 

 

 

 

              PARCUL MEMORIAL                          POLITIA LOCALA PLOIESTI

“CONSTANTIN STERE”  PLOIESTI

                        Director                                                                 Director

            Mihai  Dumitrascu                                                Cristinel Toader

        


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy