Take a fresh look at your lifestyle.

Badescu e pe punctul de a comite o infractiune de fals

Am mai scris la inceputul anului despre manevra prin care se incearca sa se obtina autorizarea cladirii cu care OMV Petrom a sponsorizat municipalitatea pentru a fi amenajat Noul Spital de Pediatrie. Manevra e pe un curs firesc, practic a ajuns la final. Dupa ce in sedinta trecuta a Consiliului Local a fost aprobata HCL 442/20013( vezi AICI) privind trecerea in patrimoniul municipalitatii a Spitalului de Pediatrie de pe strada Mihai Eminescu( fostul Spital Petrolul), maine se propun doua proiecte de Hotarare care vizeaza definitivarea situatiei. Practic, odata cu trecerea in patrimoniul municipalitatii a fostului Spital Petrolul, la schimb cu Spitalul de Boli Infectioase care trece in patrimoniul Consiliului Judetean Prahova, se poate trece la inceperea studiului de fezabilitate si restul lucrurarilor necesare pentru ca noul Spital de Pediatrie sa fie dat in folosinta. Pana la un punct initiativa este laudabila, se vrea a fi o respectare a promisiunii electorale ca deh, vin alegerile europarlamentare. Dar merge si asa, important e sa se faca, dar nu in orice conditii.

Ne referim la faptul ca fostul Spital Petrolul( actualmente Spital de Pediatrie) are autorizatie de functionare, acreditarea necesara ca sa functioneze, in timp ce Noul Spital, nu are asa ceva, pentru ca din ce stim noi nu s-a facut nicio cerere de acreditare. Nici nu avea cum, pentru ca acreditarea se face dup ace exista locatia, este dotata si poate fi functional. De-abia atunci vine Comisia de Evaluare din cadrul Ministerului Sanatatii si da verdictul. Presupunand ca aceasta Comisia va fi de buna credinta si va acorda acreditarea, atunci nu mai era nevoie de acest transfer, cid oar de finalizarea lucrarilor si punerea in functiune a noii locatii din Piata Eroilor.

In conditiile in care se fac aceste permutari, masa cum sugeram la inceputul anului, preconizam ca se doreste preluarea acreditarii viitorului …fost Spital de Pediatrie, in vigoare la aceasta data dar, asa cum spuneam, pentru locatia in care se afla in acest  moment, nu pentru cea viitoare.

Asadar, in cazul in care fosta cladire a Petrom va fi propice pentru Noul Spital de Pediatrie, C0omisia de Evaluare va veni, pe baza unei cereri trimise de primaria Ploiesti, la fata locului si va dispune sau nu daca se acrediteaza noua locatie.

In aceste conditii il atentionam, prieteneste, pe Iulian badescu ca, chiar daca nu isi da seama acum, mai tarziu va fi pasibil de a fi acuzat si, poate, chiar cercetat pentru infractiunea de “fals si uz de fals”, spre exemplu. N-ar fir au ca acum, cat mai este timp, sa regandeasca planul de finalizare a noului sediu al Spitalului de Pediatrie sis a gaseasca variantele legale pentru obtinerea acreditarii, pentru ca dusmanii lui stau la panda si peste ani, cand ii va fi lumea maid raga, se va trezi ca da cu subsemnatul!

Mai jos aveti cele doua proiecte de Hotarare care vor face obiectul discutiilor de maine din Consiliul Local Ploiesti:

29.    Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii imobilului în care funcţioneaza Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, B-dul Republicii nr. 271, din domeniul public al Municipiului Ploieşti în domeniul public al Judeţului Prahova – iniţiat de primar Iulian Bădescu şi de consilierii Cristian Dumitru, Cristian Ganea, Constantin Popa, Gheorghe Popa şi Iulian Bolocan.

38. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul “Relocare Spital Pediatrie prin schimbare de funcţiune clădire Piaţa Eroilor, nr. 1A” – iniţiat de primar Iulian Bădescu.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy