Take a fresh look at your lifestyle.

Avram Ionita, face apel din Italia, la autoritatile vrancene sa porneasca dezapezirea in Suraia si celelalte localitati afectate

Ma uitam la o emisiune la Antena 3, in care se dezbatea problema dezapezirii jalnice pe care au facut autoritatile din judetele Buzau si Vrancea. Tocmai se vorbea de o mare a Vrancei care, vezi Doamne, ar fi sub control, desi intre presedintele Consiliului Judetean Marian Oprisan si prefectul Sorin Hornea exista un conflict permanent. Suna telefonul si raspund. La celalalt capat al firului, era Avram Ionita, tocmai din Italia. Va aduceti aminte de Avram Ionita, cel care a facut dezvaluri incendiare pe IncomodPH.ro despre matrapazlacurile lui William Branza in Diaspora, despre cum functiona PD-L-ul in peninsula. Ionita este acela care si-a ars carnetul de partid in direct la Antena 3 la un protest organizat in Italia.

La randul sau, Avram Ionita se uitase la Antena 3 si era foarte revoltat a incercat sa sune la prefectul pe care il cunoastea, la primarul din Suraia, o localitate la 12 kilometri de Focsani, unde locuieste mama sa, la posturile centrale si nu reusea sa dea de nimeni. Localitatile Vulturu, Vadu Rosca, Suraia, Botarlau, Tataranu, Maicanesti, Hanesti, Calieni, Manesti se afla sub nameti. “Ei au zis ca e situatie de cod rosu numai pe partea aia de la Odobesti in sus, dar este blocat si pe partea cealalta. Mama mea are 82 de ani, sta blocata in casa de sase zile. Nu poate un om la 80 de ani sa iasa sa dea zapada cat casa, la o parte. Poate ne intreaba cineva de ce am plecat din Romania?! Am plecat ca de saracie, ca sa trimitem zeci de milioane, ca sa poate sa fure ei. Daca era bine, stateam in tara, nu veneam sa ne rupem oasele pe aici”, ne-a spus Avram Ionita plin de ingrijorare pentru mama sa.

Din cate ne-a spus Avram Ionita, zapada in zonele mentionate este de 2,5 metri. “Nu ma refer numai la mama mea, ca sunt batrani foarte multi. Din comuna de la mine din tineret 80% sunt plecati in afara. Numai batranii sunt acasa. Cine-i ajuta pe batranii astia cu o paine, cu o apa. Din ce am reusit sa aflu, primarul a bagat utilajele si a desfundat soseaua si atat. N-au nicio cale de acces catre magazine. Mor de foame in casa. M-au sunat prieteni din Italia ca sunt disperati de situatia parintilor. Unuia dintre ei i-a murit un unchi, din cauza frigului, in Suraia. Oprisan cu Hornea se cearta, iar lumea moare in casa”, a mai declarat Ionita.

Speram ca aceste randuri sa ajunga si la autoritatile locale din Vrancea si sa se ia masurile necesare pentru cei care sunt sinistrati in propriile case, izolati de lumea exterioara sa revina la o viata normala. Sa nu se uite faotul ca acesti nameti de zapada se pot transforma cu usurinta in inundatii, iar zonele mentionate mai sus au fost expuse de-alungul timpului acestor calamitati. degringolada si lipsa de procedura dupa care functioneaza autoritatile romane poate conduce spre noi victime.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy