Take a fresh look at your lifestyle.

Atentie, s-a trezit prefectu’. Vrea politisti locali- muritori de foame, dupa ce le anuleaza norma de hrana la Ploiesti si Baicoi

In luna aprilie discutam cu prefectul Marius Sersea despre Hotarea de Consiliu Local cu privire la “ajustarea” pretului la gigacalorie. Discutia avea loc dupa ce se termina intalnirea cu oamenii de afaceri francezi, organizata de Camera de Comert si Industire Prahova. I-am sugerat atunci prefectului sa-si puna armata de jurisiti la treaba si sa vada ca primarul nu a respectat Legea Transparentei Decizionale si ca acea Hotarare va fi atacata. A fost greseala mea ca am crezut ca o discutie de principiu cu prefectul, in interesul cetateanului este suficienta. Trebuia sa depun o adresa, ca sa ma asigur ca voi primi un raspuns, pe care nu l-am primit nici in ziua de azi. Asa se intampla cand esti pus politic si lasi impresia ca esti echidistant. Pacalesti o data, pacalesti de doua ori, dar deja de la a treia inseamna ca ceva nu e in regula.

Mai nou, am constatat ca prefectul s-a trezit din somnul politicaly adanc si a reactionat la doua Hotarari de Consiliu, una la Ploiesti si alta la Baicoi, ambele referitoare la acordarea normei de hrana pentru politstii locali, adica 16 lei/zi. Aceasta suma este minimul care se poate acorda.

Marius Sersea invoca OG 26/1994(art.1), prinvind acordarea dreturilor de hrana , in timp de pace, a persoanlului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala. Nu putem sa il contrazicem pe prefect sau acea armata de juristi care freaca menta, numai ca atat Marius Seresea cat si subordonatii omit HG 196/2005( pct 3.1 si 10.4) privind aprobarea strategie  Ministerului Administratiei si Internelorde de realizare a ordinii si sigurantei nationale. Coroborate, cele doua acte normative lasa loc de interpretare in favoarea politisilor locali, pentru primirea celor 16 lei/ zi.

Astfel, Politia Locala este statuata ca forta complementara Ministerului Administratiei si Internelor, care minister primeste norma de hrana prin OG 26/1994. Noi consideram ca prefectula comis o greseala si ar trebui sa se aplece un pic pe actele normative invocate. Dupa ce ca sunt prost platiti, politistii locali nu mai pot primi o suma care li se cuvine, am spune noi, prin prisma faptului ca sunt asimiliati de MAI fortelor complementare.

Este de remarcat, pe langa aceasta adversitate a prefectului, faptul ca Marius Sersea nu mai doarme.

Singurul lucru care ne deranjeaza si pentru care n-am sustine, mai in gluma mai in serios, acordarea normei de hrana, este faptul ca din 16 lei/ zi va fi intretinuta osanza vesnicului si de neinlocuit director de institutie publica (mare om de afaceri in acelasi timp) pe numele lui Cristi Toader(foto), de la Politia Locala Ploiesti. Omul asta e ca Hopa Mitica si nu raspunde la proverbul “ vin ai nostri, pleaca-ai nostri, noi cadem in cur ca prostii”. El e vesnic la putere. De ce oare, o fi prea inteligent sau…?

Mai jos aveti justificarea prefectului pentru revocarea HCL-urilor la Ploiesti si Baicoi:


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy