Take a fresh look at your lifestyle.

Apel catre ANI// Dati-i o casa consilierului local PSD, Cristian Ganea. Poate a uitat sa completeze declaratia de avere ori ne minte ca nu are

V-ati gandit vreodata cu mila la un consilier local, spre exemplu? V-ati pus intrebarea cat de greu ii este lui sa ia decizii pentru noi, prostimea, care nu putem accedee la cunostintele lui superioare despre administratie locala?

Fac pariu ca nu v-ati gandit si ati procedat mereu ca mine, un nemernic de jurnalist, care priveste cu ura catre consilierii locali, catre guvernanti, catre acest minunat primar si deosebitul viceprimar care ii mananca din palma. Lasand gluma la o parte, nu pot spune ca e ura in ce ma priveste, dar un pic de  frustrare e, cu siguranta. Frustrarea fata de faptul ca suntem condusi de incompetenti, de oameni care nu sunt interesati de problemele comunitatii, ci doar de ale lor si ale partidelor din care fac parte. Pana cand o sa coincida aceste interese, noi nu prea avem sanse de progres. Ne vom uita cu privirea tampa la “oamenii zilei” si vom astepta, in zadar, ca ei sa isi dea seama ca ne confunda cu stalpi, pomi, caini comunitari samd.

Dar, pana la urma, “oamenii zilei” sunt si ei oameni, cu probleme. Poate cea mai grava problema o are consilierul local PSD, Cristian Ganea. Potrivit declaratiei sale de avere, omul asta e dator vandut  si nici nu are unde sa doarma. Probabil ca doarme pe strazi, adica vine la servici si se reintoarce in teritoriu ceea ce, daca ar fi sa ne luam dupa obtuzul personaj Iulian Teodorescu, ar insemna un fel de abandon( vezi AICI).  

Cristi Ganea e, saracul de el, un om cu probleme. Ii propunem sefului sau de partid sa demareze o ancheta sociala si sa identifcie un spatiu de locuit, pentru a-i crea conditii de viata bietului consilier. Veniturile pe care le-a incasat in anii de cand e consilier ar fi fost suficienti sa isi ia, macar, un apartament cu chirie dar, probabil, are cheltuieli mari si e mai bine in strada.  Marele noroc al lui Ganea este ca are prieteni de nadejde, cum ar fi ING Bank, care i-a dat imprumut niste bani, vreo 113.940 euro, pana in 2030, ca nu e usor sa dormi pe unde apuci. La fel si Vasile Alexandrescu care, vazandu-l la ananghie i-a dat si el vreo 15.000 de euro pana in 2029.
Lasand pamfletul la o parte, pentru ca Ganea e departe de a fi o saracie de om la propriu, pentru ca la figurat se incadreaza de minune, consilierul local este pasibil de puscarie. Ori nu-l duce capul, ori vrea sa pozeze in victima. In ambele cazuri, insa,daca se dovedeste ca domnia sa are locuinta si n-a trecut-o in declaratia de avere, se apropie cu pasi usori spre puscarie pentru ca, iata ce zice art. 28 din Legea 176/2010:

Art. 28

Fapta persoanelor care, cu intentie, depun declaratii de avere sau declaratii de interese care nu corespund adevarului constituie infractiunea de fals in declaratii si se pedepseste potrivit Codului penal.

Asteptam din partea acestui consilier care nu s-a remarcat prin altceva decat prin numarul de kilograme in plus de cand este in Consiliul Local Ploiesti, sa isi rectifice declaratia de avere, daca este cazul ori facem un apel umanitar si public catre Agentia Nationala de Integritate pentru a-i acorda sprijinul necesar, eventual chiar un apartament ANL, daca primarul Badescu este impasibil la nevoile omului sau. Avem nevoie ca acest vajnic consilier sa aiba mintea limpede, nu incarcata de griji cum ar trebui sa fie acum, din moment ce bietul om doarme pe strazi, conform declaratiei sale de avere.

In incheiere, am avea o intrebare retorica: mintea limpede e sinonima cu n-are nimic in cap?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy