Take a fresh look at your lifestyle.

Andrei Volosevici a inventat plicul cu timbru si l-a facut initiativa legislativa. Eroule:)))))

Una dintre cele mai proaste initiative legislative apartine, cui altcuiva, daca nu senatorului Andrei Volosevici. Omul acesta nu inceteaza sa ma uimeasca cu ratacirea sa in politica, pentru ca altfel nu imi explic ce cauta si nu intelege, desi a fost si primar. Culmea e ca mai vrea  sa fie, dar asta e alta poveste.

Ceea ce ne-a atras recent atentia este legat de o initiativa a senatorului de a completa art. 36 din Legea 230/2007, cu privire la infiintarea si organizarea asociatiilor de proprietari. Saptamana aceasta modificarea propusa in 2014 a fost adoptata de Camera Deputatilor, ca for decizional. De ce spunem ca e una dintre cele mai proaste intiative?

Pai, in primul rand ca starneste, din punctul nostru de vedere, antipatia atat a presedintilor si administratorilor pe de o parte, cat si a proprietarilor de apartamente pe de alta parte. Daca era vorba de o modificare legislativa ca cea pe care o cer presedintii de asociatii de mult, adica aceea de a se permite conventia civila ca forma de plata catre serviciile prestate in cadrul unei asociati, mai intelegeami. Dar, nu…Volosevici s-a gandit sa inventeze plicul si timbrul tranformandu-le in initiativa legislativa, pentru a-si pune toata lumea in cap, pentru ca … nu gandeste.

Astfel, senatorul a gasit de cuviinta sa completeze art. 36 cu:
“ f1) informarea trimestriala , in scris sau prin posta electronica, a proprietarilor, membrilor asociatiilor de proprietari, cu privire la situatia financiara cuprinzand toate elementele de cheltuieli, venituri, incasari si plati aferente asociatiilor de proprietari, sub semnatura proprie si contrasemnata de presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari”.

Motivarea acestei initiative legislative este de-a dreptul hilara:

“Prin masura propusa se dorestepe de o parte ca administratorii sa dea dovada de o mai mare corectitudine, iar pe de alta parte proprietarii sa ia la cunostinta situatia exacta a cheltuielilor.

In sustinerea acestei initiative legislative stau miile de actiuni in instanta ce au ca obiect recuperarea prejudiciilor aduse de catre administratorii de blocuri, care au folosit banii locatarilor in interes personal…”

Nu-i asa ca e hilara motivarea? Pai cum scrii tu asa ceva, cand tii in spate si protejezi pe Simona Baicoianu care exact astfel de preocupari a avut, desi procurorii au gasit-o nevinovata in timp ce datoriile erau de doua miliarde de lei vechi la asociatiile sale? Daca ne gandim la anturajul senatorului in materie de administratori, recte Baicoianu Simona pe care a “infipt-o” la Alianta Asociatiilor de Proprietari ca cenzor, Ioan Ene caruia i-a botezat fata, Aurel Raileanu care atunci cand deschide gura fugi ca sa iti protejezi nervii ca stii ca spune numai tampenii.

In fine, ca sa explicam de ce straneste nemultumirea tuturor vom spune ca :

–          Administratorii vor fi nemultuimiti si ii vor umple frigiderul senatorului, pentru ca trimestrial vor trebui sa faca situatii financiare pe care orice proprietar interesat le poate gasi cu usurinta pe listele de plata afisate la scara blocului. Sau sa le trimita prin e-mail pensionarilor care nici nu stiu sa folsoeasca internetul

–          Proprietarii de apartament ii vor umple frigiderul de carne senatorului, pentru ca aceasta initiativa, desi senatorul a gandit-o cu orice alta parte a corpului de cat capul, nu a luat in calcul ca plicurile, timbrele, xeroxarea, topurile de hartie costa bani. De unde vor fi scosi acesti bani daca nu din banii proprietarilor, fara sa-i intrebe cineva daca sunt de acord?

In rest, bine ca a batut-o Simona Halep pe Ekaterina Makarova la turneul de la Dubai, caci cu politicieni ca Andrei Volosevici mai bine pleci din tara, ca sa fii sigur ca nu te reprezinta!
P.S. Cu tot respectul pentru functia de senator, nu pentru persoana care o detine, aceasta initiativa este un fel de sange in balega, care mai mult strica decat face bine…


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy