Take a fresh look at your lifestyle.

Academia de Advocacy ia atitudine. Trebuie sa deblocam POSDRU

Structural ConsultingTM Group(www.fonduri-structurale.ro), Academia de Advocacy si Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale au organizat astazi, 19 septembrie 2012, conferinta de presa cu tema dificultatile financiare majore cu care se confrunta organizatiile cu proiecte in implementare in cadrul POSDRU 2007-2013.

Iata cateva din mesajele cheie transmise de catre dna. Corina Dragomirescu:

· ,,Ceea ce pierde Romania este un capital uman instruit prin programul POSDRU”.

· ,,Ce intelegem noi din clasa politica actuala si anterioara? Intelegem ca aceasta clasa politica a noastra, a Romaniei, nu vrea sa pastoreasca un popor instruit, o populatie instruita. Ii convine sa pastoreasca o populatie ignoranta.”

· ,,Noi (n.a. titularii de proiecte) suntem ultimii perdanti, pentru ca noi ne-am asumat acest risc. Noi am castigat experiente si competente (…). Noi vom trai in continuare pentru ca noi avem valoare in organizatiile noastre.”

· ,,Primii care pierd sunt cei 1.650.000 de persoane, participanti la acest program pana in 2013″. (n.a. obiectivul general asumat prin POSDRU 2007-2013)

· ,,Nu mai vrem sa vedem o clasa politica ce se victimizeaza! (…) Vrem un Guvern care sa actioneze in forta, care sa isi arate inteligenta ca poate depasi obstacolele. Acesta este un obstacol!”

· ,,Un alt pierzator este bugetul statului si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, pentru ca acum este orientat spre persoanele asistate, spre pensionari, spre salarii de tip bugetar. Dar sacul public nu se umple. (…) Prin POSDRU s-ar putea umple, pentru ca tot acest program a creat nenumarate locuri de munca in cadrul organizatiilor, pe de o parte, iar acesti participanti la program (n.a. cei 1.650.000) (…) devin activi si aceasta inseamna umplere la buget.”

· ,,Semnalul nostru catre Primul Ministru Ponta, dincolo de cele spuse de colegii mei, este sa ia aminte si sa analizeze ca poate pierde un electorat consistent format din participantii la program la alegerile care vin peste doua luni. Acesti 1.650.000 de persoane angrenate in proiectele POSDRU sunt frustrate pentru ca nu finalizeaza ceea ce au inceput si vor deveni parte opozanta la ceea ce propune.”

Este doar un prim pas pe care il facem in incercarea noastra de a atrage atentia decidentilor politici asupra consecintelor grave pe care le-ar putea atrage asupra Romaniei suspendarea platilor POS DRU!

POSDRU inseamna 1.650.000 de elevi, stundeti, profesori, cercetatori, antreprenori, someri, persoane asistate social, etc., frustrate ca nu isi pot continua pregatirea!

Ajuta-ne sa scoatem la lumina cat mai multe din situatiile, rezultatele (intermediare) de mare impact, posibil chiar emotional, generate si datorate blocarii finantarii POS DRU. Vrem sa demonstram ca perspectivele blocarii vor conduce fie spre devalorizarea etapelor atinse, fie spre imposibilitatea continuarii actiunilor initiate.

Trimite-ne povestea ta, a partenerilor si/sau a colaboratorilor tai, in cateva randuri, la coalitia52@advocacy.ro si incomodph@yahoo.com. Nu uita sa mentionezi titlul si titularul proiectului.

Discursul integral al Corinei Dragomirescu, vicepresedintele Academiei de Advocacy, poate fi urmarit la AICI

Citeste stenograma Corina DRAGOMIRESCU

Citeste scrisoarea deschisa

Conferinta de presa integrala o puteti urmari la AICI

Fii printre cei care isi doresc un popor instruit si nu o populatie ignoranta!

P.S. Alianta pentru Drepturile Omului din Romania subscrie acestor demersuri si se raliaza oricarei actiuni pe care Academia de Advocacy intentioneaza sa le efectueze in perioada urmatoare. De asemenea, asteptam mail-urile celor care se confrunta cu problemele semnalate pentru a le face publice prin intermediul IncomodPH.ro.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy