Take a fresh look at your lifestyle.

90 de atleti din 22 de tari participa la Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata de la Busteni

Timp de trei zile localitatea Busteni devine capitala mondiala a cataratului pe gheata si asta gratie primarului Emanoil Savina, care a inteles importanta gazduirii unui eveniment de talie mondiala la Busteni.

Ieri, la Busteni, s-a dat startul celei mai asteptate competitii a anului, si anume celei de-a patra etape a Cupei Mondiale de Escalada pe Gheata, eveniment ce se desfasoara pe structura de gheata de la baza Partiei Kalinderu. Evenimentul a debutat cu proba de dificultate (masculin). La Centrul Cultural Aurel Stroe din Busteni, au avut loc ceremonia de deschiderea evenimentului si prezentarea celor 90 de atleti din cele 22 de tari inscrisi la start. Competitia, una foarte spectaculoasa, unde concurentii vor escalada structuri artificiale, de 25 m inaltime, acoperite cu gheata, care va fi mentinuta cu un sistem special de refrigerare, proiectat si construit in Canada. Etapa din Romania, este cea de-a 4-a etapa a Cupei Mondiale, celelalte etape urmeaza a se desfasura in Coreeade Sud, Elvetia, Franta si Rusia. Competitia este organizata de Clubul Alpin Roman (CAR), in colaborare cu Primaria Busteni, Uniunea Internationala a Asociatiilor de Alpinism (UIAA) si Federatia Romana de Alpinism si Escalada (FRAE).

Programul competitiei

Competitia propriu-zisa a demarat joi, pe 7 februarie, cand au avut loc calificarile pentru proba masculina de dificultate.

Vineri, 8 februarie, sunt calificarile probei feminine de dificultate, dupa care vor urma semifinalele masculine, respectiv feminine ale aceleiasi probe, de dificultate.

Sambata, 9 februarie, sunt probele de viteza (calificari si semifinale, urmate de finale), mai intai la feminin, si apoi la masculin. Apoi, dupa-amiaza se vor desfasura finalele feminine si masculine pentru probele de dificultate. Concursul se va incheia cu ceremonia de premiere care va avea loc sambata, 9 februarie 2013, incepand cu ora 19.00.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy