55 de elevi din 3 licee prahovene s-au aflat la Bran îna treiasăptămână a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei, dedicată profesiei Frizer- Timp de șapte zile, elevii din Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei au participat la ateliere de dezvoltare personală, au coafat, tuns și vopsit sub atenta îndrumare a unuia dintre cei mai cunoscuți hairstyliști din România, Cristi Pascu
- 10 dintre cei mai buni elevi și-au arătat îndemânarea într-o demonstrație desfășurată la CastelulBran, unde au avut ocazia să-i coafeze pe turiști și localnici
Brașov, 31 august 2015.A treiasăptămână a Taberei Meseriașilor din Țara lui Andrei s-a încheiat pentru cei 55 de elevi prahoveni care studiază să devină hairstyliști și frizeri.Liceenii auînvățatcare sunt ultimele tendințe în materie de coafură, dar și secretele care l-au transformat pe Cristi Pascu, coordonatorul lor, într-un stilist de top și un antreprenor de succes.
După șapte zile petrecute în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, tinerii din viitoarea generație de hairstyliști sunt cu un pas mai aproape de ocuparea primul loc de muncă. Alături de mentorul lor, liceenii au învățat cum să împletească, să coafeze, să vopsească, să realizeze tunsori diferite și să-și folosească imaginația astfel încât să aducă un plus de rafinament coafurilor.
Pentru o zi, curtea exterioară a Castelului Bran s-a transformat într-un atelier de coafură în aer liber. Cei mai buni 10 viitori hairstyliști au făcut o demonstrație sub coordonarea mentorului Cristi Pascu. Turiștii și localnicii i-au provocat să își demonstreze talentul și să le împrospăteze coafura, iar rezultatele au fost promițătoare.
„M-a impresionat foarte tare nivelul de pregătire al tinerilor și dorința lor de a face lucruri. Prin urmare, am și schimbat programa care era pregătită, am considerat că pot trece la nivelul următor. Le-am povestit copiilor faptul că deviza mea este că nu există „nu se poate” și, dacă îți dorești ceva cu adevărat, lucrul acela se întâmplă. Important este să crezi în visul tău și să muncești pentru el”, declară hairstylist-ul Cristi Pascu, mentorul viitorilor frizeri în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei.
În cadrul atelierelor teoretice, elevii au învățat despre lucrul în echipă, comunicarea eficientă, menținerea relației cu clienții, dar și despre modalitatea corectă de a realiza un CV sau despre cum să se prezinte la un interviu de angajare. Toate acestea au fost transpuse în activități specifice, care să le arate celor 55 de frizeri drumul de la idee la practică.
„Am venit în Tabăra Meseriașilorcu anumite așteptări: să învăț lucruri noi și chiar anumite tehnici. Mă bucur că în această săptămână chiar le-am atins! Cel mai mult mi-au plăcut atelierele practice, spiritul acela de echipa care ne-a unit. Îmi propun să merg mai departe cu această meserie, să pun în practică ce am învățat în Tabără, să evoluez și să ajung mare”, povestește Sorina Mirela Marcu, viitor hairstylist, în prezent elevă în clasa a IX-a laLiceul Tehnologic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei” din Ploiești.
Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei continuă în prima săptămâna a lunii septembrie cu ultimameserie pe care proiectul o susține anul acesta: croitoria. Săptămâna 30 august – 4 septembrie este dedicată elevilor care vor să se remarce în domeniul vestimentar și care vor croi, plini de inspirație, alături de designerul Mirela Diaconu.
Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei face parte din campania “România Meseriașă“, care îşi propune să aducă în atenția românilor importanța educației profesionale, potențialul pe care îl are țara noastră în această direcție şi găsirea unor soluții pentru susținerea sistemului de învățământ profesional.
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. La finalul lui 2014, Grupul avea o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi opera o centrala electrica de înalta eficienta de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.
OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
În ultimii 10 ani, investiţiile pentru modernizarea şi consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la peste 11 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect şi indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 4,5%.
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În această perioadă, compania a alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. „Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate.
OMV Petrom – Resourcefulness
Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație si energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.
OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.
„Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.