Take a fresh look at your lifestyle.

13 – 24 iunie 2013 // Delegatie prahoveana in China

In aceste zile se deruleaza vizita unei delegatii prahovene, organizata de Camera de Comert si Industrie Prahova in Republica Populara Chineza.

Actiunea se inscrie in traditionala relatie de cooperare romano-chineza promovata si dezvoltata de Camera de Comert si Industrie Prahova, impreuna cu institutiile administratiei publice  prahovene, de peste 20 ani.

Prezenta delegatiei prahovene in China, are – pe langa componenta economica, reprezentata de Camera de Comert si Industrie Prahova, prin Presedintele sau si de cativa importanti operatori economici – si o reprezentativa componenta administrativ-institutionala, prin prezenta Prefectului Judetului Prahova, a unor importanti reprezentanti ai Consiliului Judetean Prahova si a unor primari de localitati prahovene  – Azuga, Magurele si Valea Calugareasca.

Agenda actiunii, asa cum s-au derulat intalnirile programate pana acum a debutat cu vizita la Harbin – capitala Provinciei Heilongjiang cu care judetul Prahova este infratit, unde delegatia prahoveana a participat la cea de-a XXIV-a editie a Targului International Harbin, la o intalnire cu Guvernatorul Provinciei Heilongjiang, Dl. Lu Hao, precum si la intalniri de afaceri la sediul Departamentului de Afaceri Externe al Guvernoratului Provinciei Heilongjiang si de o vizita la sediul Grupului Dongjin.  

Un moment deosebit de important a fost intalnirea la Harbin cu oficialitatile Primariei Orasului Yichun si semnarea de catre acestia si de catre reprezentantii Primariei Orasului Azuga, prezenti in delegatie, a scrisorii de intentie  pentru infratirea celor doua localitati.

Vizita delegatiei prahovene in China a continuat la Beijing, cu intalnirea cu Ambasadorul Romaniei, la sediul Ambasadei noastre din capitala chineza – E.S. Dl. Doru Costea – caruia i-au fost transmise intentiile de colaborare economica bilaterala, pe domenii punctuale prezentate de companiile prezente in delegatie, precum si  propunerile de colaborare care se refera la atragerea de firme chineze, potentiali investitori in judetul Prahova.

In aceste zile are loc ultima etapa a vizitei in China – la Guangzhou, capitala provinciei Guangdong, unde membrii delegatiei prahovene s-au intalnit vineri, 21 iunie, cu Secretarul General al Consiliul Chinez pentru Comert Exterior (China Council for international Trade, Guangdong County). In cadrul acestei intalniri, reprezentantii romani – Presedintele CCI Prahova, oficialii Consiliului Judetean Prahova,  Primarii localitatilor Azuga, Magurele si Valea Calugareasca, precum si reprezentantii firmelor au prezentat oportunitatile de afaceri si de investitii ale judetului Prahova, disponibilitatea de cooperare si conlucrare cu partenerii chinezi a organizatiei camerale prahovene, precum si a a oficialitatilor administratiei judetene si locale. Un accent deosebit in cadrul discutiilor s-a pus asupra oportunitatilor de dezvoltare a afacerilor in locatiile parcurilor industriale Mizil si Ciorani, dar si in localitatile Azuga, Magurele si Valea Calugareasca.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy