Take a fresh look at your lifestyle.

Zeci de rable abandonate zac prin cartierele Ploiestiului, iar cei de la SGU culeg frunze de prin copaci

In mai toate cartierele din municipiul Ploiesti, domeniul public a devenit un fel de cimitir pentru masinile abandonate. Fiare vechi lasate intentionat aiurea de proprietari. In parcarile din fata blocurilor, ori pe trotuare, rablele stau ca un ghimpe-n coastele soferilor care nu au unde sa-si parcheze masinile. Cea mai mare problema cu care se confrunta soferii o reprezinta numarul mic de parcari existente in municipiul Ploiesti in raport cu numarul tot mai mare de masini. Iar atunci cind parcarea din fata blocului este ocupata de una, doua sau mai multe masini abandonate, nervii soferilor se intind la maxim. Prima dintre strazile destul de bine “dotate” cu rable din municipiul Ploiesti este cartierul Mihai Bravu. Aici am intilnit nu mai putin de trei masini care zac abandonate pe trotuare de cateva luni de zile. “Ne-am saturat de rablele astea. Sint toate ruginite, cu rotile desumflate sau chiar fara roti. Stiu doar ca proprietarii le tin ca sa se foloseasca de unele piese de schimb pentru celalalt hirb de Dacie pe care il au sau ca lada de cartofi”, a tinut sa-si descarce sufletul un cetatean din cartierul Malu Rosu. Un Olcit de culoare rosie si trei Dacii 1310, una albastra si doua de culoare rosie, zac pe trotuarul de vis a vis de cimitirul Mihai Bravu.  In cartierul Vest, undeva prin zona Spitalului CFR, zac alte doua masini, la concurenta cu cele din Malu Rosu. Proprietarii acestor rable ar trebui trasi la raspundere deoarece, din cauza starii dezolante in care au ajuns masinile, pot polua solul, aerul si ocupa spatiul fie carosabil fie trotuar degeaba. Autoritatile care, ar trebui sa ridice aceste rable, se fac ca ploua ba mai mult salariatii de la Societatea de Gospodarie Urbana Ploiesti culeg frunze de prin copaci. Responsabilii de la SGU, se lauda, prin intermediul directorului tehnic Mihai Paun, pe care l-am contactat telefonic in urma cu trei zile, ca anul trecut au emis mai multe dispozitii de ridicare a autoturismelor abandonate pe domeniul public. Acestia mai sustin ca, in urma unei actiuni au fost ridicate un numar de 11 de astfel de rable de pe teritoriul municipiului Ploiesti.  

Cristescu Eugen zice: Avand in vedere ca termenul de 24 de ore, stabilit de art. 8 alin. 5 din Legea 544/2001 a expirat, publicam acest material in lipsa raspunsului la cererea pe care am adresat-o SGU in urma cu trei zile.
UPDATE ora 11.14: Mai jos aveti o raspunsul SGU, la intrebarile legate de rable( restul raspunsurilor in alte articole)


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy