Take a fresh look at your lifestyle.

Workshop privind managementul calităţii la Penitenciarul Ploieşti

În perioada 01 – 02.062011, la  sediul  Penitenciarului Ploieşti, a avut loc o sesiune de diseminare a informaţiilor din cadrul Proiectului „Creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenţie prin o mai bună educaţie, informare a societăţii şi îmbunătăţirea activităţilor în penitenciar” în care au fost explicate criteriile de evaluare, conceptele  de bază ale CAF fiind grupate sugestiile de îmbunătăţire identificate, urmând ca pe parcurs să fie realizată prioritizarea acţiunilor. Proiectul este derulat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România şi  finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. În cadrul acestui proiect se va implementa un instrument de management al calităţii – Cadrul comun de evaluare(CAF)- care  va avea ca obiectiv general îmbunătăţirea continuă a activităţii de penitenciar printr-o mai bună comunicare cu societatea civilă.

Acest instrument aplicat pe scară largă în Uniunea Europeană se adresează oricărei organizaţii care doreşte să-şi îmbunătăţească activitatea  şi să-şi eficientizeze rezultatele obţinute şi poate fi implementat în toate domeniile sectorului public, atât la nivelul administraţiei publice centrale cât şi la nivel local. Prin CAF se pot identifica aspecte favorabile şi nefavorabile din cadrul instituţiei evaluate, acestea reprezentând baza de pornire  în stabilirea unui diagnoze instituţionale. Se va avea în vedere o evaluare curentă a activităţii  precum şi modalităţi de îmbunătăţire a diferitelor procese specifice activităţii de penitenciar. CAF se doreşte a fi înţeles, asimilat şi aplicat în penitenciar având la bază 9 criterii:  nivelul de conducere, strategie şi planificare, resurse umane, parteneriate şi resurse, procese, rezultate privind beneficiarii, rezultate privind personalul, rezultate privind societatea şi rezultate privind performanţele.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor împreună cu alte 6 penitenciare  au implementat deja acest model de management al calităţii urmând ca toate celelalte penitenciare din România sa le urmeze exemplul.

 

Pentru informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact pe inspector Comnea Cristina – purtător de cuvânt, telefon 0244 526834, mobil: 0753.091.210, email: ccomnea@dgp.ro.

 

Cu stimă,

Comisar  şef de penitenciare Tiberiu RADU

Director

Penitenciarul Ploieşti


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy