Take a fresh look at your lifestyle.

Vîntu a atacat cu recurs decizia de condamnare pentru santaj si va aduce argumente noi


Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat vineri de Judecatoria sectorului 1 la sase luni de închisoare cu executare în dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghita, a declarat, vineri, ca a atacat cu recurs decizia si ca va aduce argumente suplimentare. Tribunalul Bucuresti a reluat, vineri, dezbaterile în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu în care acesta este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, la acest termen fiind audiat martorul Sorin Enache, potrivit Mediafax.

Sedinta a fost secreta potrivit unei dispozitii anterioare a judecatorului de caz.

La iesirea din sala de judecata Sorin Ovidiu Vîntu a declarat ca a facut recurs împotriva deciziei Judecatoriei sectorului 1 si ca la judecarea contestatiei va reveni cu argumente suplimentare pentru care considera ca nu ar trebui condamnat. „Probabil ca nu am fost suficient de convingator la instanta de fond. Voi încerca sa aduc argumente suplimentare la Curtea de Apel Bucuresti pe care le veti auzi atunci”, a sustinut Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la sase luni de închisoare cu executare, iar Ion Ilie Cezar la cinci luni, în dosarul în care au fost judecati pentru santajarea lui Sebastian Ghita, potrivit unei decizii a Judecatoriei sectorului 1.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, potrviit noilor reglementari privind accelerarea reformei.

În 23 mai 2011, Sorin Ovidiu Vîntu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi în judecata, în stare de arest, pentru santaj, de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit acuzarii, în perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu si Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin amenintare, pe Sebastian Ghita, parte vatamata în dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Concret, constrângerea a fost realizata de catre inculpati, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele întrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel încât aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vîntu în scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

În acest dosar, Sorin Ovidiu Vîntu si Ilie Cezar au fost arestati preventiv în 29 aprilie 2011, iar în 16 iunie eliberati de o instanta a Tribunalului Bucuresti, care a motivat hotarârea prin faptul ca „notorietatea negativa a lui Sorin Ovidiu Vîntu, în lipsa unor condamnari definitive pentru faptele imputate, nu-l poate priva de dreptul legitim de a fi liberat provizoriu în cursul procesului penal, iar masura arestului preventiv nu numai ca nu se mai justifica, dar este si excesiva”.

În 8 noiembrie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat preventiv iar, alaturi de alte noua persoane, printre care si Liviu Luca, într-un alt dosar, cel privind delapidarea Petromservice.

Vîntu si ceilalti inculpati în acest dosar au fost eliberati din arest în acest dosar, în 14 noiembrie 2011, de un complet de trei judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorii au sustinut, în motivarea deciziei de eliberare, ca arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu si a celorlalte persoane cercetate în cazul delapidarii Petromservice ar fi dus la situatia absurda în care ar fi reprezentat pericol în acest caz, dar nu si în celelalte dosare în care sunt acuzati.

Sursa: rtv.net


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy