Take a fresh look at your lifestyle.

Vineri, 14 septembrie, Adapostul Bucov gazduieste o actiune de sterilizare

Vineri, 14.09.2012, la adapostul de caini fara stapan de la Bucov are loc sterilizarea a cca 40 de femele, in special a celor gestante, cu acordul directiunii institutiei . Doua organizatii de protectie a animalelor din Ploiesti: “Hope for Romanian Strays” si “Asociatia pentru dezvoltare comunitara Ploiesti” sponsorizeaza realizarea acestor sterilizari efectuiate de echipa medicala a Fundatiei pentru Protectia Cainilor Comunitari.

Scopul acestui eveniment este de a stopa inmultirea cainilor in incinta adapostului prin sterilizare masiva. Asemenea operatiuni nu au fost realizate in cadrul serviciului pana acum, femelele aduse din teren nasc in tarcuri , iar puii agonizeaza in mod tragic din cauza bolilor specifice sau a parazitilor.

Vom incerca sa repetam evenimentul pana la sterilizarea tuturor cainilor din adapost, conform legii de protectie a animalelor si daca vom reusi implicarea mai multor sponsori, vom largi cadrul la strazile orasului Ploiesti cat si ale localitatilor invecinate, de unde se abandoneaza pui la nesfarsit.

Sterilizarea masiva este singura masura eficienta pentru stoparea inmultirii animalelor fara stapan. Bineinteles spijinita de masuri de consiliu local care sa introduca obligativitatea sterilizarii tuturor cainilor , adica si a celor cu stapan. Masuri concrete, care sa descopere surse de finantare a unui asemenea proiect, din sponsorizari neputand sa se realizeze decat picaturi in ocean.

Au trecut 11 ani de la infiintarea serviciilor de gestionare a animalelor abandonate , s-au omorat sute de mii de caini, strazile noastre sunt mai pline de caini amarati, iar reclamatiile cetatenilor curg. Omorarea cainilor nu este o solutie viabila, a fost experimentata in multe tari, care acum au trecut la sterilizare.

Lege exista, norme metodologice ale legii exista, mijloace de realizare sunt, voluntari de asemenea, nu inteleg de ce autoritatile locale din Romania nu declanseaza, dupa 11 ani si multe recomandari ale Uniunii Europene, un program, atent coordonat, la nivelul fiecarei localitati din tara..


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy