Take a fresh look at your lifestyle.

Vasilica Florea, director al DGASPC Prahova, a fost demisa

UPDATE 15.14: Comunicatul de presa al Consiliului Judetean Prahova ne aduce unele precizari in legatura cu masurile luate:

COMUNICAT    DE   PRESA

 

 

        Urmare a activităţii desfăşurate în zilele  de 16 şi 17 mai 2013, Comisia pentru Sănătate, Protecţie Socială, Agricultură şi Activităţi Sportive propune:

 

1.Eliberarea din funcţia de Director executiv al DGASPC Prahova a doamnei Florea Vasilica, începând cu data de astăzi, 17 mai 2013;

2.Sancţionarea Directorului executiv adjunct al DGASPC Prahova, domnul Bocioacă Alexandru;

3.In ceea ce priveşte preşedintele  si membrii Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Prahova, se propune înlocuirea acestora după primirea avizului Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi după adoptarea unei hotărâri în prima şedinţă a Consiliului Judetean Prahova, conform legii;

 

Alte măsuri de îmbunătăţire a activităţii vor fi comunicate la sfârşitul activităţii Comisiei de verificare.

Consiliul Judeţean Prahova a demarat o campanie de informare a cetăţenilor prin toate mijloacele mass media, cu privire la faptul că persoanele netransportabile nu trebuie să se prezinte la sediul DGASPC; informaţii detaliate găsiţi în anexe.

Totodată, conducerea Consiliului Judeţean Prahova prezintă public scuze faţă de persoanele aflate în dificultate şi familiile acestora, implicate sub orice formă în relaţia cu DGASPC Prahova .

Pentru alte informaţii vă rugăm să menţineţi legătura cu domnul Laurenţiu Rebega, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

 Comisia pentru Sănătate, Protecţie Socială,   Agricultură şi Activităţi Sportive

 

Ieri, in timp ce scriam materialul legat de umilinta la care sunt supuse persoanele care merg sa solicite anumite servicii angajatilor din cadrul DGASPC Prahova, ma gandeam oare cat mai dureaza ca directorul institutiei sa fie demis. Un om care intelege sa dirijeze in asa mod o astfel de institutie, inseamna ca nu este omul potrivit la locul potrivit. In ciuda tuturor justificarilor, fie ca este vorba despre lipsa de personal, de bani, de orice, oamenii si asa batuti de soarta, nu trebuiau sa se confrunte cu astfel de situatii pe cat de grave, pe atat de jenante. Si iata ca nici  nu am avut timp sa stau prea mult pe ganduri. Vasilica Floarea, director DGASPC Prahova a fost demisa astazi de catre presedintele CJ, Mircea Cosma. Totodata, domnul Cosma, in urma controalelor dispuse la Directie a mai constat si faptul ca, in cadrul institutiei neregulile de acest gen nu erau singulare. Se pare ca sefa comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap, Viorica Oniga a fost condamnata in anul 2006, pe vremea cand era director la CAS Prahova. In momentul de fata, se efectueaza cercetari cu privire la legalitatea ocuparii functiei pe care o detine acum in cadrul DGASPC. De asemenea, in urma controlului facut la DGASPC Prahova s-a stabilit ca nu a fost respectata procedura de evaluare complexa, conform legislatiei in vigoare, in sensul ca persoanele adulte au fost evaluate de membrii Comisiei de evaluare, si nu de specialistii Serviciului de evaluare complexa, singura structura cu atributii in acest sens.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy