Take a fresh look at your lifestyle.

Un nou concurs de admitere în magistratură

Plenul CSM a decis să organizeze în luna ianuarie 2011 un nou concurs de admitere la Institutul Naţional al Magistraturi pentru ocuparea a 100 de locuri de auditori de justiţie.

Deoarece sistemul judiciar se confruntă cu o acută lipsă de resurse umane, Plenul CSM a decis la data de 9 septembrie 2010 să organizeze un nou concurs de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii în luna ianuarie 2011, pentru ocuparea a 100 de locuri de auditori de justiţie, iar pe 11 noiembrie s-a hotărât declanşarea procedurii.

Soluţia a fost adoptată după analiza raportului întocmit de către Institutul Naţional al Magistraturii în legătură cu cauzele care au dus la admiterea a doar 68 de auditori de justiţie pentru cele 200 locuri scoase la concurs, pentru care s-au prezentat 3119 candidaţi.

Intrarea în magistratură se realizează, în principal, prin numirea ca judecători sau procurori a auditorilor de justiţie, absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii va publica în termenul prevăzut de lege anunţul referitor la declanşarea procedurii de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii.

Potrivit art. 14 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şu completările ulterioare, admiterea la Institutul Naţional al Magistraturii se face cu respectarea principiilor transparenţei şi egalităţii, exclusiv pe bază de concurs.

La concurs se poate înscrie persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:

a) are cetăţenia română, domiciliul în România şi capacitate deplină de exerciţiu;

b) este licenţiată în drept;

c) nu are antecedente penale sau cazier fiscal;

d) cunoaşte limba română;

e) este aptă, din punct de vedere medical şi psihologic, pentru exercitarea funcţiei.

Sursa: CSM


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy