Take a fresh look at your lifestyle.

Trei ore au fost de ajuns pentru ca politistii sa constate o serie de nereguli in trafic(video)

În numai 3 ore:

46 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5030 lei,

5 certificate de înmatriculare reţinute pentru defecţiuni tehnice,

2 infracţiuni constatate

La data de 2.02.2013 poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cooperare cu Serviciul Rutier şi specialiştii R.A.R. Prahova au organizat și desfășurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor de autovehicule, depistarea în trafic a autoturismelor care nu corespund din punct de vedere tehnic circulaţiei pe drumurile publice ori sunt conduse pe drumurile publice sub numere de înmatriculare false.

Acţiunea s-a desfăşurat în zona Târgului de autovehicule Ploieşti,  au fost verificate 107 autovehicule, legitimate 143 persoane.

Astfel, în numai trei ore, au fost aplicate 46 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5030 lei, au fost reţinute 5 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice şi constatate 2 infracţiuni.

Exemple:

–         Polițiștii i-au întocmit dosar penal unui bărbat de 29 ani, domiciliat în localitatea Bălţeşti, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui vehicul substituit şi înşelăciune.

Din verificările polițiștilor a rezultat că bărbatul a vândut un autoturism, după ce a înlocuit panoul cu seria de şasiu ce provenea de la un alt autoturism, avariat total.

 Autoturismul a fost depistat în trafic, fiind condus de un alt bărbat  de 28 ani, din com.Gura Vitioarei, cumpărător de bună credinţă, care nu efectuase în prealabil verificarea la R.A.R.

      

–         A fost depistat în trafic un bărbat de 29 ani din Ploieşti, care conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, având dreptul de conducere suspendat. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal.

 

În cooperare cu specialistul R.A.R.Prahova, au fost verificate în trafic, cu laboratorul auto tehnic mobil 49 autoturisme, la 5 dintre acestea constatându-se defecţiuni majore, la sistemele de iluminare-semnalizare, alimentare şi evacuare, motiv pentru care au fost reţinute certificatele de înmatriculare și aplicate sancțiuni contravenționale.

Unul din autoturismele depistate prezenta improvizaţii la sistemul de alimentare cu benzină şi instalaţia de gaz, acesta consituind pericol pentru siguranţa circulaţiei. Autoturismului i s-a efectuat constatarea tehnică de către reprezentantul R.A.R.Prahova. Conducătorului auto, un bărbat de 29 ani, din com.Iordăcheanu,  i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare şi a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu OUG 195/2002, cu amendă în valoare de 300 lei.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy