Take a fresh look at your lifestyle.

Top 10 beneficii ale incalzirii electrice in pardoseala

Fiind utilizata inca din timpuri stravechi (romanii fiind cei care au inventat acest sistem uimitor de incalzire a locuintelor), incalzirea electrica in pardoseala este, in prezent, una dintre metodele eficiente investitie/consum de a mentine confortul in locuinta ta, pe timpul iernii, cu costuri de functionare extrem de accesibile, deja folosit in Vestul Europei de 50 de ani.

Sistemele de incalzire electrica in pardoseala prezinta beneficii, insa cele mai importante dintre acestea sunt urmatoarele 10:

  1. Investitie initiala redusa- spre deosebire de un sistem conventional cu centrala pe gaz cu radiatoare, un sistem de incalzire electric in pardoseala AMASS presupune o invetitie initiala mai mica.
  2. Confort termic maxim pentru corpul omenesc – pentru ca o persoana sa simta un confort termic perfect, este nevoie de o miscare verticala a aerului (ce porneste de la o temperatura de 24 de grade Celsius la 0 m si ajunge la o temperatura de 20 grade Celsius la o inaltime de 2,70 m), ce poate fi atinsa prin incalzirea electrica in pardoseala AMASS in timp ce pentru un sistem d eincalzire cu radiatoare diferenta de temperaturi pe o incapere este dubla (de la 16 C la nivelul pardoselii la 24 C la nivelul tavanului)
  3. Economic in functionare- sistemele de incalzire electrica in pardoseala sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, de aceea sunt mai economic de exploatat decat gazul, desi sunt electrice. Acestea functioneaza pe baza aceluiasi principiu ca si radiatoarele din fonta: inertia termica. Astfel, acestea stocheaza caldura in pardoseala, pe care o elibereaza treptat dupa ce sistemul nu mai este alimentat cu energie electrica, ducand astfel la un consum mai mic si la o eficienta crescuta, in concluzie. Practic un sistem de incalzire in pardoseala  AMASS foloseste curent apropae doar 3 ore pe zi, in timp ce o centrala are un timp de functionare de 8 ore/zi.
  4. Un factor unic este ca folosind sistemele AMASS aveti nevoie de o putere instalata cu 30% mai mica decat orice alt tip de sistem de incalzire. Astfel se reduce si consumul si investitia in costurile viitoare in instalatii care sa asigure independenta energetica (panouri fotovoltaice sau eoliane)
  5. Foarte important este ca sistemele AMASS, nu au costuri de intretinere (mentenanta), acestea sunt anulate complet prin eliminarea folosirii agentului termic ca factor de incalzire.
  6. Siguranta in exploatare- sistemele de incalzire electrica in pardoseala AMASS sunt mai sigure, intrucat acestea nu incorporeaza combustia in functionarea lor, ne-existand astfel nici un pericol de explozie, ca la sistemele pe gaz, inundatie sau incediu.
  7. Sanatate pentru familie- Intrucat acestea nu functioneaza pe baza convectiei aerului, sistemele de incalzire electrica in pardoseala AMASS nu creeaza curenti si nu ridica praful si bacteriile in aer. In plus, aceste sisteme nu creeaza acea senzatie de aer uscat, prezenta in locuintele cu sisteme conventionale pe baza de radiatoare.
  8. Usurinta si confort in exploatare- sistemele de incalzire electrica in pardoseala AMASS sunt dotate cu termostate inteligente ce permit setarea acestora la intervale orare si temperaturi diferite. In plus sunt singurele termostate  dotate de producator cu functii suplimentare de  reducere consum. Aceasta automatizare este a 2lea factor care contribuie la costurile reduse de consum.
  9. Diverse posibilitati de montaj- Aceste sisteme pot fi instalate in sapa, in adezivul gresiei sau direct sub parchet, oferindu-ti posibilitatea de a-ti alege tipul de podea pe care il doresti si designul interior preferat, fara a face compromisuri.
  10. Durata de viata foarte mare- sistemele de incalzire electrica in pardoseala AMASS, fiind produse in Danemarca  au  o durata de viata de 80 de ani, fiind singurele cabluri incalzitoare cu compunere de teflon, kevlar si fibra de sticla care astfel garanteaza durabilitatea sistemului in timp.

Asftel, sistemul de incalzire electrica in pardoseala de la AMASS reprezinta alegerea ideala pentru orice locuinta, datorita flexibilitatii si consturilor reduse de montare si functionare, precum si celorlalte beneficii pe care le presupune. 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy