Take a fresh look at your lifestyle.

Toaletarea copacilor naste dispute intre ploiesteni si SGU

De ceva timp, personalul de la Serviciul de Gospodarie Urbana Ploiesti SRL, a demarat o ampla campanie de toaletare a arborilor de pe margina drumurilor principale si nunumai. Se pare ca aceasta actiune a starnit mania mai multor locuitori, care se arata indignati de aceasta actiune. „Am simtit ca innebunesc cand am vazut ca cei doi copaci din fata blocului taiati”, a spus, doamna Aurica Hurmuzache, locatara unui bloc din Cartierul Vest. Un alt locatar, se pare ca un ecologist inrait este si mai revoltat, numai ca acesta nu are cunostinte reale de faptul ca dupa o anumita varsta si copacul necesita o curatare mai temeinica. „Fapta e iremediabila, acesti copaci care asigurau protectie impotriva poluarii sunt taiati. Au avut nevoie de zeci de ani pentru a creste si, printr-o simpla aprobare, au fost transformati in lemne”, spune cu naduf Sergiu Manolache.
In replica cei de la SGU, sustin ca ei nu au taiat copaci asa la intamplare si nu au executat lucrari de curatare a arborilor pentru ca asa a dorit cineva din firma. Au fost taiati, toaletati doar acei arbori care, potrivit Legea 331/2009 ce stipuleaza urmatoarele: „In cazul arborilor ornamentali (tei, salcam, castan, artar etc.) este interzisa interventia cu taieri in coroana acestora, cu exceptia lucrarilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afecteaza siguranta traficului pietonal si rutier, a imobilelor aflate in apropiere”, se arata in legislatie. Cei de la SGU, recunosc ca exista situatii in care isca conflicte intre locatari, in privinta spatiilor verzi, sunt destul de frecvente. Reporterii nostri, i-au surprins pe muncitorii de la SGU in timp ce se „luptau” cu un copac situat vis a vis de Spitalul CF. „Executam lucrari de toaletare a copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece acestia prezinta un adevarat pericol atat pentru automobilisti cat sipentru pietoni. Actionam la cererea celor de la Electrica si la sesizarile mai multo persoane, dar in general facem acest lucru pentru binele atat al populatiei cat sia arborilor. In ceea ce priveste taierea arborilor dintre blocuri, exista inca din anul 2010 sute de cereri. Numai anul trecut s-au primit aproximativ 100 de cereri de taiere arbori”, a declarat Marius Pintilie, director de productie la SGU Ploiesti. Acesta a mai sustinut ca materialul lemnos rezultat din taierea copacilor, cel bun de foc merge la familiile nevoiase din Ploiesti iar restul la alte  intrebuintari.

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy