Take a fresh look at your lifestyle.

Taxele au fost majorate cu 16 %. Primarul calca in picioare legea transparentei decizionale (video)

Incepem acest articol cu un imens regret fata de atitudinea primarului Iulian badescu si a consilierilor locali PSD, care nu inteleg ca exista o lege a transparentei decizionale care trebuie respectata. Nemultumirea noastra, ca reprezentanti ai societatii civile vine din faptul ca atat Grupul de Dialog Social si Civic din Romania, cat si Alianta pentru Drepturile Omului din Romania au depus cereri pentru dezbatere publica, conform legii dar nu s-a tinut cont. Sfidarea merge mai departe, adica si dupa depunerea plangerii prealabile in care atrageam atentia primarului ca se afla in greseala si ca trebuie sa aduca la cunostinta populatiei motivele care au condus la majorarea taxelor si impozitelor cu 16%. Mai mult, reprezentantii nostri au pus pe masa consilierilor inainte de sedinta, plangerea prealabila, pentru a le oferi posibilitatea sa supuna atentiei primarului dezbaterea publice la care este obligat.

Iulian Badescu tinde sa devina o mare dezamagire prin atitudinea sfidatoare fata de cetateni si fata de Legea 52/2003, cu privire la transparenta decizionala calcand-o, practi, in picioare.

Doua asociatii legal constituite i-au cerut primarului sa organizeze dezbatere pe acest proiect de majorare a taxelor, iar domnia sa a tinut sa remarce, din nou, greaua mostenire care impovareaza bugetul local.

Sa admitem ca asa este, ii atragem atentia primarului sa studieze Legea Finantelor Publice Locale ca sa afle ca pe langa plata contribuabililor, mai sunt si alte surse, respectiv sponsorizarea, donatia si procentul stabilit din lege, din bugetul de stat care revine primariilor.

Il asiguram pe domnul primar ca vom lupta pana la capat pentru democratia participativa, reglementata de aceasta lege a transperentei decizionale, pe care domnia sa o ignora total.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy