Take a fresh look at your lifestyle.

Stop prețuri abuzive la RCA// Deputatul Gabriela Anghel solicită o Comisie pentru stoparea abuzurilor ASF și asiguratorilor

Luni, 8 decembrie 2014, deputatul de Prahova, Gabriela Lola Anghel, a sustinut prin semnatura sa initiativa deputatului neafiliat de Constanța, Mihai Tararache, prin care se cere infiintarea unei comisii de ancheta care sa verifice activitatea celor doua institutii abilitate sa reglementeze activitatea pe piata asigurarilor,  ASF si CSA.

Acestea vor trebui sa explice: de ce inca mai exista in Romania case de asigurari care nu isi onoreaza  contractele (peste 70000 de dosare de dauna avizate si neplatite), de ce acestea nu platesc la timp service-urilor (peste 83% din plati depasesc termenul legal) generand acestora pierderi si chiar intreruperi de activitate, de ce sunt peste 13000 de plangeri catre ASF numai in 2013, de ce avem prime de asigurari discriminatorii si scumpe in comparatie cu nivelul de trai din Romania si in baza carui calcul se stabilesc acestea, de ce foarte multi asigurati nu primesc contravaloarea reala a daunelor, ci o suma uneori mai mica chiar cu 30% ?

In cazul aprobarii activitatea acestei comisiei va consta in:

1. Audierea ASF

2. Audierea Consiliul Concurenței- unde există riscul de cartelizare

3. Audierea asociațiilor de păgubiți

4. Audierea asociațiilor service-urilor auto

Scopul fundamental al demersului nostru, este aducerea prețurilor RCA la prețuri rezonabile, adaptate pieței de asigurări românești. De asemenea, solicităn atât ASF cât și societăților de asigurări respectul datorat cetățeanului roman, lăsat în prezent in voia sorții.
Toate aceste nereguli ne-au determinat să luăm atitudine și să milităm pentru constituirea Comisiei parlamentare care să verifice, sa cerceteze și să dispună măsurile necesare pentru reglementarea situației, atât în ceea ce privește politica de prețuri pentru anul 2015 cât și soluționarea celorlalte aspecte semnalate.

9 decembrie 2014                                                                    Deputat Gabriela Anghel Lola

                                                                                             Deputat Mihai Tararache


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy