Desi a vuit presa, consider ca este o stire de mentionat si pe incomodph.ro. Asa cum ati aflat deja, senatorul fost PD-L Georgica Severin s-a mutat cu catel si purcel la PSD. Nu stiu sa fi iesit in evidenta cu ceva in mandatul sau, asa ca nu cred ca e o pierdere prea mare. Sa vedem daca va fi un castig pentru PSD. Poate de-acum incolo va fi mai vocal si mai aplicat pentru nevoile noastre. Este, totusi, un semnal de alarma pentru pedelisti, care ar trebui sa isi puna, macar in treacat, intrebarea de ce pleaca oamenii de la ei, in opozitie.
Georgica Severin a explicat gestul sau, pentru Newsin, facand apel la faptul ca PSD a devenit unul dintre cele mai democratice partide din România. „Am fost suspendat din grupul senatorial (al PDL, n.r.), am fost scos din comisii, practic am fost pus în situatia de a nu-mi putea desfăsura activitatea parlamentara (…) Am ales PSD pentru ca în momentul actual cred ca prioritatea numarul unu a politicienilor romani este aceea de a nu permite ca aceasta criza economica, care exista indiferent de dorinţa noastra sau nu, sa fie folosita ca un pretext pentru instalarea unui regim autoritar, a unui regim de dictatura, pe care il vedem foarte clar ca sub o forma sau alta presedintele Basescu il favorizeaza”, a motivat Severin.
Cu 12 luari de cuvant in plen si 7 propuneri legislative in doi ani de mandat, Georgica Severin nu a rupt gura targului pana acum. Sa vedem ce va face de-acum incolo. Iata ce declara senatorul pe blogul sau, in legatura cu demisia sa:
„Ieri am demisionat din PDL. Nu a fost, cred, o surpriza pentru nimeni.
Incerc sa prezint, aici, unele din motivele care m-au dus, in final, la aceasta decizie, cu adevarat dureroasa, sincer vorbind:
Incoerenta si incompetenta administrativa si economica, incapacitatea organica de a comunica, inlocuita de aroganta si suficienta, promovarea non-valorilor, pervertirea sistemului de valori din societate, suprematia lui Basescu asupra partidului, teoretizata, explicata si deghizata de ideologi de serviciu intr-o „reforma” bazata pe autoritarism si diminuarea rolului institutiilor democratice ale statului cu exceptia celei prezidentiale si partial a executivului…
Nici nu-mi vine sa cred cate motive gasesti cand incepi sa vezi si sa auzi.
Care a fost insa motivul decisiv, declicul? Fara urma de indoiala, reaparitia fricii! Nu este greu sa vezi ca, dincolo de paranoia inerenta, oamenilor a inceput sa le fie frica sa-si spuna parerea sincera, sa critice, au reinceput sa creada ca este mai bine sa taca, sa nu deranjeze vreun tembel devenit mare sef pentru ca a lipit afise sau e ruda cu cine stie cine…
Ca sa nu mai spun de ascultarea telefoanelor, acceptata ca un dat, chiar si cand nu exista. Iar frica apare numai cand democratia este pervertita si devalorizata de cei ce ar trebuie sa o apere
Voi reveni.”