Take a fresh look at your lifestyle.

Senatorul Badescu atrage atentia asupra problemelor Dalkia si RATP Ploiesti

Senatorul Iulian Badescu se arata preocupat de situatia stocurilor de pacura ale Dalkia si despre situatia autobuzelor RATP, motiv pentru care a luat atitudine, solicitand informatii conform Legii 544/ 2001, cu privire la informatiile publice. Nu e rau, pentru o normalitate previzionata intr-un viitor apropiat. Actiunea senatorului indeamna la constiinta civica si pare un indemn la implicare a tuturor ploiestenilor pentru folosirea singurelor parghii pe care le are la dispozitie, respectiv Legea 544/2001 si Legea 52/2003, cu privire la transparenta decizionala. Ar fi bine sa stim cu totii aceste legi si sa le folosim de fiecare data, sa actionam in spiritul lor si sa ne implicam in procesul de elaborare si decizie a actelor normativ ale institutiilor publice. Iata adresele semnate de senatorul Iulian Badescu:

Către

Consiliul Local al Municipiului Ploiești,

În atenţia Primarului Municipiului Ploiești,

Domnul Andrei Liviu Volosevici,

Stimate domnule primar,

Prin prezenta, formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. În consecinţă, ca urmare a comunicatului emis de către Dalkia Termo Prahova, prin care se informează cu privire la faptul că debitul de gaz aferent CET Brazi va fi redus, iar încălzirea ploieştenilor se va face şi cu păcură, vă rog, ca parte a contractului pe care îl aveți cu această societate, să-mi comunicaţi următoarele:

1. S-a făcut până în acest moment o estimare privitoare la perioada în care încălzirea se va face și cu păcură?

2. Care este cantitatea de păcură consumată în 24 de ore?

3. Care sunt costurile, în decursul a 24 de ore, în ceea ce privește încălzirea cu păcură, comparativ cu încălzirea prin gaze naturale?

4. Care este impactul prețului de vânzare asupra ploieștenilor?

5. Care este impactul prețului de vânzare asupra bugetului local?

Vă rog ca informaţiile solicitate sa îmi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresa de e-mail: iulian.badescu@senat.ro . În speranţa că răspunsurile dumneavoastră vor sosi conform legislaţiei în vigoare referitoare la responsabilităţile de comunicare şi de transparenţă a instituţiilor, vă mulţumesc.

Cu deosebită consideraţie,

senator Iulian Bădescu

Ploieşti, 2 februarie 2012

 

Către

Regia Autonomă de Transport Public Ploiești,

În atenţia Directorului Regiei Autonome de Transport Public Ploiești,

Domnului Radu Popescu,

Stimate domnule director,

Prin prezenta, formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. În consecinţă, vă rog să-mi comunicaţi următoarele:

1. Care este efectivul numeric al autobuzelor și troleibuzelor aflate în parcul R.A.T.P. Ploiești? În acest sens, vă rog să anexați un tabel cu mărcile și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor respective.

2. Care este efectivul numeric al autobuzelor și troleibuzelor aflate în exploatare la R.A.T.P. Ploiești? În acest sens, vă rog să anexați un tabel cu mărcile și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor respective.

3. Care este efectivul numeric al autobuzelor si troleibuzelor dotate cu cauciucuri de iarnă?

4. Care este stadiul finalizării licitației penru achiziționarea anvelopelor de iarnă de către R.A.T.P. Ploiești?

5. În cazul în care stadiul finalizării acestei licitații nu acoperă întreg necesarul de anvelope de iarnă, vă rog să îmi comunicați când este programată următoarea licitație, în așa fel încât termenul fixat să nu depășească, totuși, sezonul rece;

6. Care este efectivul numeric al autobuzelor si troleibuzelor care dețin roviniete? În acest sens, vă rog să anexați un tabel cu mărcile și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor respective.

7. Care este cuantumul total al amenzilor primite în trafic de către autobuze și troleibuze din cauza nedeținerii rovinietelor și care este numărul proceselor-verbale de constatare? În acest sens, vă rog să anexați un tabel cu mărcile și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor respective.

8. Cine a suportat cuantumul acestor amenzi?

9. Care este cuantumul amenzilor primite în trafic pe perioada mandatului dumneavoastră de către autobuzele și troleibuzele R.A.T.P. Ploiești și care este numărul proceselor-verbale de constatare? În acest sens, vă rog să anexați un tabel cu mărcile și numerele de înmatriculare ale autovehiculelor respective.

10. Cine a suportat cuantumul acestor amenzi?

11. Care sunt motivele pentru care, în cazul în care nu toate autobuzele/troleibuzele R.A.T.P. Ploiești sunt dotate cu cauciucuri de iarnă, acestea circulă, punând în pericol siguranța cetățenilor, iar dumneavoastră, în calitate de director al acestei instituții publice, ce funcționează în interesul ploieștenilor și pe banii acestora, nu asigurați transparența la care, de altfel, vă obligă și legea?

Vă rog ca informaţiile solicitate sa îmi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresa de e-mail: iulian.badescu@senat.ro .

În speranţa că răspunsurile dumneavoastră vor sosi conform legislaţiei în vigoare referitoare la responsabilităţile de comunicare şi de transparenţă a instituţiilor, vă mulţumesc.

Cu deosebită consideraţie,

senator Iulian Bădescu

Ploieşti, 2 februarie 2012

 

Către

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova,

Serviciul Rutier

În atenţia Șef Serviciu Rutier Prahova,

Comisar Șef de Poliție,

Domnului Ștefan Crivăț,

Stimate domnule Comisar Șef de Poliție,

Prin prezenta, formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Ca urmare a mediatizării cazurilor în care autobuze și troleibuze din cadrul R.A.T.P. Ploiești au circulat fără a fi dotate cu anvelope de iarnă, vă rog să-mi comunicaţi un punct de vedere oficial pe această temă, însemnând următoarele:

1. Câte autobuze și troleibuze din cadrul R.A.T.P. Ploiești care au circulat fără cauciucuri de iarnă ați depistat în trafic de la începutul anului 2012 și până în prezent? Care este numărul de procese-verbale întocmite în acest sens și care este marca și numărul de înmatriculare ale autobuzelor și/sau troleibuzelor pentru care s-au întocmit procese-verbale?

2. Care este cuantumul amenzilor pe care le-ați aplicat?

3. În cazul în care ați depistat autobuze și/sau troleibuze din cadrul R.A.T.P. Ploiești circulând fără a fi dotate cu anvelope de iarnă cine suportă sancțiunile financiare (instituția sau șoferii)?

4. Pâna în acest moment, ați trimis vreo notificare oficială conducerii R.A.T.P. Ploiești cu privire la situația din trafic a autobuzelor și/ sau troleibuzelor care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă?

5. Care este cuantumul amenzilor pe care le-ați aplicat în trafic pe perioada iulie 2008 – ianuarie 2012 autobuzelor și troleibuzelor R.A.T.P. Ploiești și care este numărul proceselor-verbale de constatare? În acest sens, vă rog să anexați tabelul corespunzător cu mărcile și numerele de înmatriculare ale autobuzelor și troleibuzelor în cauză.

6. Cine a suportat cuantumul acestor amenzi?

Vă rog ca informaţiile solicitate sa îmi fie furnizate, în format electronic, la următoarea adresa de e-mail: iulian.badescu@senat.ro .

În speranţa că răspunsurile dumneavoastră vor sosi conform legislaţiei în vigoare referitoare la responsabilităţile de comunicare şi de transparenţă a instituţiilor, vă mulţumesc.

Cu deosebită consideraţie,

senator Iulian Bădescu

Ploieşti, 2 februarie 2012

 

 

 

 

 

 

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy