Take a fresh look at your lifestyle.

Se ingroasa gluma// Motiune de cenzura depusa de ACL: „Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!”

Domnilor Preşedinţi ai celor două Camere,

Domnule Prim-ministru,

Doamnelor şi domnilor miniştri,

Stimaţi colegi,

 

În timp ce la graniţele estice ale Uniunii Europene şi în imediata noastră vecinătate a luat amploare un conflict care afectează suveranitatea şi independenţa unui stat, prin acţiuni agresive regizate din exterior, în România ultimelor luni, asaltul asupra democraţiei şi asupra statului de drept a atins cote alarmante. Atacul este concertat, produs din interior, iar artizanul acestor acţiuni destabilizatoare este însuşi Guvernul României, sub conducerea premierului Victor Ponta. Unicul scop al acestui marş în forţă este fraudarea alegerilor prezidenţiale din această toamnă.

După 6 luni de la învestirea Cabinetului Ponta 3, un scurt inventar al acţiunilor guvernamentale ne relevă dimensiunile dezastrului. Dezastrul economic, confirmat prin intrarea oficială a ţării noastre în recesiune tehnică, ca urmare a unui act de guvernare incompetent, lipsit de viziune care a împovărat mediul de afaceri şi a sărăcit populaţia, este completat în mod nefericit de atentatul la instituţii fundamentale ale statului, care rând pe rând au fost plasate sub dominaţia partidului – stat PSD.

Astfel, subordonarea totală a devenit politică de stat, iar la masa Guvernului nu mai avem miniştrii care, prin jurământ, s-au angajat să respecte legile şi Constituţia, să apere democraţia, ci o camarilă preocupată de îndestularea clientelei politice, responsabilă cu propaganda  şi cu identificarea de formule legislative toxice prin care democraţia să fie subminată, iar interesul strict politic şi de partid să primeze.

Pe măsură ce se apropie campania electorală din această toamnă toate aceste manifestări s-au radicalizat, abuzurile s-au înmulţit şi nu mai există pentru prezidenţiabilul Victor Ponta nicio stavilă în calea nevoii de satisfacere a setei de putere  şi „a pohtei ce-a pohtit”- scaunul de la Cotroceni.

S-a ajuns într-un punct culminant, care nu mai poate fi tolerat, care trebuie stopat.

Emiterea pe bandă rulantă de acte normative, sub forma recentei Ordonanţe de Urgenţă nr. 45/2014 de modificare şi completare a legii privind alegerea Preşedintelui României, ce afectează în mod grav regimul electoral din România, cu scopul evident de a crea în mod artificial un avantaj electoral domnului Victor Ponta, candidatul PSD la preşedinţia României,

Precum şi emiterea Ordonanţei de Urgenţă nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală în acelaşi mod mişelesc,

Sau preluarea de către premier în ograda proprie a unor instituţii din aparatul de forţă al statului,

Ne îndeamnă să recurgem la iniţierea acestei moţiuni de cenzură în Parlamentul României, pentru a atrage atenţia odată în plus asupra pericolului ce ameninţă democraţia din România şi pentru a stopa  derapajele grave la care s-a ajuns prin imixtiunea factorului politic PSD-ist în funcţionarea unor structuri de stat.

Moţiunea de cenzură, de astăzi, vă este adresată domnule prim-ministru Victor Ponta şi ea nu are nevoie de prea multe precizări din partea dumneavoastră. Aţi demonstrat de ce sunteţi în stare şi nimic din ceea ce veţi încerca să spuneţi în apărarea dumneavoastră sau a cabinetului pe care îl patronaţi, nu vă poate disculpa de imensa vină care vă apasă pe umeri, pentru că de conştiinţă nici nu poate fi vorba.

Prin legiferarea migraţiei politice la nivelul autorităţilor publice locale sunteţi răspunzător şi sunteţi cu toţii, cei aflaţi în banca ministerială de masacrarea  statului de drept în România, de furtul votului liber exprimat de români la ultimele alegeri din 2012 şi pentru faptul că aţi expus ţara noastră criticilor partenerilor externi, care şi-au manifestat, de mai multe ori, îngrijorarea în legătură cu modul total netransparent în care adoptaţi legi în domenii sensibile. Mai mult chiar, cu ocazia seminarului pentru evaluarea impactului modificărilor legislative cu tema „Promovarea Parteneriatului Strategic Economic şi Comercial”, organizat de Ambasada Statelor Unite, Camera de Comerţ Româno-Americană (AMCHAM) şi Guvernul României, asistentul adjunct al secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia, diplomat de rang înalt al Departamentului de Stat al SUA,  a declarat, că schimbările bruşte ale regulilor jocului pot leza serios unele afaceri, iar folosirea ordonanţelor de urgenţă creează incertitudine, sperie investitorii şi stagnează creşterea economică.

 

Stimaţi guvernanţi,

Diferenţa dintre democraţie şi dictatură este dată de modul în care este dobândită legitimitatea aleşilor. Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală, aţi legalizat migraţia politică şi, astfel, aţi provocat o delegitimare a aleşilor locali, deschizând practic calea spre un regim autoritar şi arbitrar.

Atrocitatea acţiunilor cuplului comunistoid Ponta-Dragnea de a forţa prin mită, şantaj şi furt crearea de majorităţi în jurul PSD-ului în consiliile locale şi judeţene, descrie o pagină neagră în parcursul post – decembrist al ţării noastre.

După 24 de ani de la obţinerea cu sacrificii imense a drepturilor şi libertăţilor democratice, guvernarea Ponta dinamitează toate progresele realizate şi întoarce România din drum, plasând-o într-o zonă gri a ţărilor cu deficit de democraţie.

În numele interesului meschin de a vă menţine la putere şi de a vă perpetua această putere prin câştigarea preşedinţiei României, terfeliţi statul de drept, schimbaţi în mod mârşav regulile jocului democratic, trişaţi mai pe româneşte, iar consecinţele sunt devastatoare.

Pe plan intern înseamnă regres, înseamnă o palmă dată tuturor românilor care au luptat pentru câştigarea drepturilor democratice între care se numără şi dreptul la vot şi obligaţia respectării votului exprimat.

Pe plan extern înseamnă stigmatizare, înseamnă reticenţă din partea potenţialilor investitori, care caută stabilitate şi predictibilitate atunci când sunt interesaţi să-şi plaseze capitalul la noi în ţară.

Consolidarea statului de drept în România, respectul faţă de instituţiile statului şi garantarea independenţei acestora au devenit, sub guvernarea Ponta, concepte golite de conţinut, sacrificate în favoarea intereselor politicianiste care primează în faţa valorilor constituţionale.

Pentru a anihila şi anchiloza instituţiile statului, Cabinetul Ponta 3 a pus la bătaie un întreg arsenal de practici abuzive.

Aţi construit, stimaţi guvernanţi, o maşinărie odioasă prin care aţi destructurat instituţii democratice, transformându-le în anexe pesedizate. Astfel, domnule prim-ministru, v-aţi asigurat că instituţiile de forţă din această ţară vă devin credincioase plasându-le sub directa dumneavoastră coordonare, numind direct în fruntea lor oameni loiali care să vă servească interesul personal.

 

Stimaţi colegi parlamentari,

 

După eşecul înregistrat la alegerile  din 2004 şi 2009, când Partidul Social Democrat nu a reuşit  să adune suficiente voturi pentru a câştiga prezidenţialele în mod onest şi democratic acum, acelaşi PSD, prin Guvernul Ponta, vrea ca în 2014 să fure voturile care îi lipsesc.

În acest scop, Guvernul PSD a pus în aplicare o adevărată campanie instituţională în scopul de a se asigura că nimeni şi nimic nu-i va sta în calea fraudării alegerilor.

Planul operativ al Guvernului PSD poate fi descris astfel:

 

Pasul 1- Înarmarea

 

În chip meschin, sub vălul unei democratizări şi eficientizări a activităţii din zonele foarte speciale ale administraţiei publice centrale, încet-încet, primul ministru Victor Ponta şi-a atras de partea sa  aparatul de forţă al Statului.

Ne referim aici, la Direcţia generală de informaţii şi protecţie internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor care a fost reorganizată ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, coordonat de un secretar de stat, ajutat de 2 subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi, din funcţie –  atenţie – prin decizie a prim-ministrului.

De asemenea, printr-un alt proiect de lege se prevede că Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului afacerilor interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor. Aşadar, România ar urma să fie primul stat din Uniunea Europeană care acordă un rang politic şefului Poliţiei,  creându-se un clivaj între ceilalţi şefi de arme din interiorul aceluiaşi minister. Este evident că un astfel de demers legislativ devine periculos într-un an cu două scrutine electorale.

Tot printr-o propunere legislativă, apropiaţii premierului i-au asigurat şi controlul asupra Departamentului de informaţii pentru apărare.  Astfel, Şeful Departamentului de informaţii pentru apărare este numit de către primul-ministru, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Funcţia de şef al Departamentului de informaţii pentru apărare este asimilată funcţiei de secretar de stat.

Elementul comun al acestor acţiuni legislative în cascadă, care vin să întărească puterea şefului guvernului, îl reprezintă următoarea sintagmă:„numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru”.

 

Domnule prim–ministru Victor Ponta,

 

Apetenţa pentru a concentra întreaga puterea în mâinile dumneavoastră, trădează un mod de guvernare abuziv şi discreţionar, dar ne mai spune ceva. Nu sunteţi sigur că cei care vă înconjoară,  de la miniştrii la clientelă politică, vă vor urma visul, iar această frică a atins cote paroxistice dacă ne gândim şi la episodul mutării biroului de la Palatul Victoria la Ministerul Apărării.

Ceea ce vă defineşte este teama, domnule Victor Ponta. Iar teama că nu veţi ajunge preşedintele acestei ţări, vă îndeamnă la gesturi disperate, săvârşite  cu încălcarea legilor şi a Constituţiei.

 

Stimaţi colegi,

 

În această etapă a înarmării, cum am numit-o noi, mai amintim o piesă, care face ca filmul fraudării alegerilor să prindă contur.

Folosirea Curţii de Conturi, cea care poate sesiza organele de anchetă penală, ca instrument de teroare politică pentru aleşii locali care refuză transferul la PSD.

Pentru primarii şi aleşii locali care refuză să se alinieze şi să intre în PSD sau în partidele satelit (PC, UNPR, PLR), Curtea de Conturi, controlată de PSD, este folosită ca un instrument de presiune politică.

Pentru a se asigura de controlul total al Curţii de Conturi, Guvernul Ponta calcă în picioare separaţia puterilor în stat şi dă indicaţii Parlamentului cum să nu aplice o decizie a Curţii Constituţionale, folosindu-l in acest scop pe însuşi Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, domnul Eugen Nicolicea.

Practic, PSD, prin Guvernul Ponta, urmăreşte fraudarea alegerilor prin stoparea sau dirijarea controalelor Curții de Conturi. În concret, prin menţinerea în funcţie a celor doi membri ai Plenului Curţii de Conturi, ale căror mandate au fost constatate ca neconstituţionale de către Curtea Constituţională, PSD îşi asigură majoritatea voturilor în structura de conducere a Curţii de Conturi care poate opri sau redirecţiona orice control al acestei instituţii de la primăriile sau consiliile judeţene arondate PSD şi acoliţilor săi, la primăriile sau consiliile judeţene conduse de membrii Opoziţiei.

Astfel, fondurile primite de către primarii PSD şi de către primarii care vor migra la PSD se cheltuiesc după bunul plac de către aleşii locali pentru că nu are cine să-i controleze.

Curtea de Conturi este în totalitate a PSD, pentru că domnul Zgonea, împreună cu domnul Tăriceanu, încalcă Constituţia refuzând să pună în aplicare decizia Curţii Constituţionale prin care s-a constatat că doi membri ai Curţii de Conturi au fost numiţi ilegal în funcţii. Refuzul se bazează pe „indicaţia preţioasă” a Ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, indicaţie pe cât de importantă, pe atât de ilegală şi neconstituţională.

Discutând juridic, adresa ministrului Nicolicea conţine o argumentaţie eronată prin care se deturnează atenţia de la punerea în aplicare a unei decizii a Curţii Constituţionale la faptul că, după publicarea deciziei CCR nr. 727/2012, Parlamentul României nu a procedat la completarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale. Lăsând la o parte ridicolul argumentaţiei Guvernului Ponta, acesta  atinge culmea tupeului juridic încercând să impună Parlamentului să nu aplice o decizie a CCR, invocând ca temei tocmai o decizie a Curţii Constituţionale în care aceasta cataloghează ca neconstituţional şi abuziv comportamentul Guvernului Ponta de a emite o ordonanţă de urgenţă prin care punea în imposibilitate Curtea Constituţională de a se mai pronunţa asupra constituţionalităţii hotărârilor Parlamentului.

Constataţi absurdul motivaţiei în baza căreia domnul Zgonea se comportă neconstituţional: Curtea Constituţională nu are atribuţia de a analiza constituţionalitatea hotărârilor Parlamentului invocând în acest sens decizia CCR nr. 727/2012, decizie prin care însuşi plenul Curţii Constituţionale constată tocmai faptul că are atribuţia constituţională de a se pronunţa asupra constituţionalităţii hotărârilor Parlamentului, respectiv ale Camerei Deputaţilor sau ale Senatului.

Unde s-a mai văzut o asemenea impostură? Trioul fatal pentru statul de drept din România, Ponta-Nicolicea-Zgonea, falsifică jurisprudenţa Curţii Constituţionale şi pun, astfel, între paranteze legea fundamentală în stat-Constituţia.

Vă atragem atenţia, domnilor  că, de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei CCR, orice act îndeplinit de Curtea de Conturi cu participarea celor două persoane numite neconstituţional este nul de drept, iar continuarea îndeplinirii funcţiilor de către aceste persoane poate atrage răspunderea penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

La această demonstraţie în forţă a întregului Guvern, făcută cu încălcarea grosolană a legilor şi cu suspendarea Constituţiei, sunteţi părtaşi şi complici cu toţii, stimaţi membrii ai majorităţii parlamentare.

 

Doamnelor şi domnilor parlamentari,

 

În tot acest plan diabolic, după pasul înarmării,  urmează pasul 2, cel al Organizării logisticii pentru atac în vederea fraudării alegerilor.

Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 45/2014, Guvernul României a legiferat, neconstituţional, modificări în sistemul electoral privind alegerea Preşedintelui României care vizează componenţa comisiilor electorale, procedura de delimitare a secţiilor de votare, procedura de înregistrare a candidaţilor, procedura de înregistrare a alegătorilor în liste.

 Cu mai puţin de un an de zile înainte de alegerile prezidenţiale, manifestând un dispreţ total faţă de recomandările Comisiei de la Veneţia în materie electorală, Cabinetul Ponta emite această ordonanţă de urgenţă, aducând atingere principiilor fundamentale care stau la baza statului de drept.

Un principiu fundamental al sistemului electoral european, un principiu garanţie este acela că legea electorală trebuie să se bucure de o anumită stabilitate ca să nu apară ca fiind obiectul unei manipulări partizane.”

Acesta este un extras din recomandările Comisiei de la Veneţia, necunoscut, din câte se pare, premierului Ponta. Sau ne aflăm din nou în faţa unui caz de dedublare a personalităţii şefului Guvernului? Ca politician, candidat la preşedinţia României, ignoră o astfel de recomandare pentru că-i serveşte interesului electoral, însă ca jurist vrem să credem că deţine această informaţie în bagajul său de cunoştinţe juridice, doar că nu o aplică, dacă nu-i este favorabil contextul.

Constatăm şi în această situaţie că pentru premierul Ponta, practica statelor democratice, în materie de drept electoral, nu are nicio valoare. De fapt, în întreaga concepţie a domnului Victor Ponta democraţia şi statul de drept se dovedesc a fi un obstacol  în atingerea obiectivului final-preşedinţia ţării.

Un singur aspect am dori să mai subliniem, referitor la această ordonanţă: s-a ajuns ca prin lege, votul multiplu să fie încurajat.

Secţiile speciale de votare, dotate cu program electronic de verificare a identităţii votantului şi cu camere video de supraveghere reprezentau, până acum, o garanţie că votul multiplu poate fi depistat imediat. Prin eliminarea acestei dispoziţii legale şi prin generalizarea procedurii de înscriere pe lista suplimentară a votantului aflat în altă localitate decât localitatea de domiciliu, se crează premisa unei fraude electorale prin metoda votului multiplu, aspect care situează reglementarea în afara sferei constituţionale. Iar astfel, strategii PSD mai au un singur element de pus la punct – traseele pe care vor circula „excursioniştii penali” pentru a vizita…secţii de votare în vederea înfăptuirii măreţei realizări „votul multiplu” pentru candidatul PSD.

Partidul Naţional Liberal a atacat această ordonanţă de urgenţă, care favorizează traseismul electoral şi votul multiplu, la Curtea de Apel Bucureşti pe 21 august, iar decizia instanţei a fost în favoarea solicitării noastre, urmând ca ultimul cuvânt să aparţină Curţii Constituţionale.

Victoria de etapă în acest caz, demonstrează că instanţa a admis sesizarea de neconstituţionalitate înaintată de Partidul Naţional Liberal,ceea ce reprezintă o palmă dată întregului Cabinet Ponta care s-a folosit de acest instrument abuziv  al ordonanţei de urgenţă, încălcând dispoziţiile constituţionale.

 

 Prin acest nou element al planului operativ, pe care l-am prezentat,  se conturează din ce în ce mai clar, opera “magistrală” pusă la cale de către Victor Ponta şi subalternii săi, în vederea cuceririi ultimei redute care le-a mai rămas până la stăpânirea totală a acestei ţări – Preşedinţia României. 

 

Stimaţi colegi,

 

Cele două etape sunt continuate de către Guvern prin orchestrarea pasului 3 – Recrutarea. Aspirarea de aleşi locali în teritoriu care să aducă voturi pentru candidatul PSD, prim-ministrul Victor Ponta, Preşedintele PSD

Prin OUG 55/2014, Guvernul Ponta scoate România la tarabă. Nimic nu mai contează (principii, poziţionări  anterioare) atunci când PSD poate profita de pe urma „cancerului” pe care îl reprezintă traseismul politic. Bănuim că pentru domnul Ponta cancerul a devenit bun, pentru că dumnealui este cel care califica astfel traseismul politic pe care astăzi îl îmbrăţişează şi încurajează fără nicio reţinere.

Ce ciudată răzgândire, având în vedere că Victor Ponta din opoziţie declara că ,,Migraţia politică ar trebui interzisă prin Constituţie… “cel care părăseşte partidul trebuie să fie considerat demis de drept”.

Sau: ,,dacă primarul sau consilierul judeţean îşi pierde mandatul dacă trece la alt partid, la fel trebuie să se întâmple şi cu parlamentarul. Genul acesta de turişti politici trebuie să-i sancţionam prin lege”, acelaşi Victor Ponta. Duplicitatea omului politic Victor Ponta, premier al României şi candidat la prezidenţialele din toamnă, este evidentă!

Dincolo de abuzul de putere pe care această ordonanţă îl presupune, ea mai are un rol: ne arată faţa hâdă a mentalităţii de baron local. Pentru domnii Ponta, Dragnea şi compania, un organ deliberativ nu funcţionează decât dacă ia deciziile pe care ei le dictează. În caz contrar, trebuie găsită soluţia pentru a aduce la ordine autorităţile locale „deviaţioniste”. Baronul stabileşte ce e bine şi ce e rău, ce trebuie adoptat şi ce nu, cine are dreptul să respire şi cine nu.

Trebuie oare să ne mai mirăm că prin ordonanţă de urgenţă Guvernul Ponta modifică regimul juridic al unor instituţii fundamentale ale statului – autorităţile locale şi chiar legea alegerilor locale? Ce dacă o fiţuică (cred ei!), pe care au jurat la un moment dat, numită (dacă-şi amintesc bine!) Constituţia României le spune în articolul 115 alineatul 6 că nu pot face aşa ceva? Baronii – minţi luminate – ştiu mai bine! Ce dacă se joacă cu mandatele aleşilor locali şi cu stabilitatea instituţională a autorităţilor locale? Asta e vrerea lor!

           

 

Stimaţi membri ai Guvernului,

Domnule prim-ministru Victor Ponta,

 

Nu ne-am lămurit încă unde a fost  urgenţa ordonanţei? În adresa domnului ministru Nicolicea care ne spune că de data asta nişte decizii ale Curţii Constituţionale nu contează, că le vom aplica data viitoare?

Domnule Ponta, mentorul dumneavoastră, domnul Adrian Năstase discuta dacă să înceapă urmărirea penală în dosarele adversarilor în plină şedinţă de partid, pentru a termina plângându-se că este condamnat politic. Asta nu vă dă de gândit? Credeţi că dacă o astfel de Ordonanţă ar rămâne necombătută, nu va veni o zi în care îi veţi cădea victimă dumneavoastră şi complicii dumneavoastră la siluirea Constituţiei, a democraţiei şi a bunului-simţ?

De câtă rea-credinţă este nevoie pentru a nu vedea deciziile în care Curtea Constituţională a arătat că lupta împotriva traseismului este legitimă şi constituţională?    

Domnule Prim-Ministru şi preşedinte al PSD, poate nu e timpul pierdut pentru a arăta că mai aveţi o umbră de normalitate. Refuzaţi dumneavoastră şi acoliţii dumneavoastră să racolaţi traseişti! În loc de promisiunii daţi-le ceea ce merită: dispreţ. Şi poate vă veţi salva …

 

Stimaţi colegi,

 

Această ordonanţă este un măr otrăvit oferit pe tavă aleşilor locali. Iar otrava lui va contamina întreaga administraţie publică locală din România, cu efecte directe asupra comunităţilor locale, asupra vieţii de zi cu zi a românilor care, în cele din urmă, nu vor înghite trădarea, furtul şi minciuna  şi vor taxa întreaga clasă politică. Guvernul Ponta, în frunte cu premierul Victor Ponta şi cu aceia dintre dumneavoastră care giraţi prin obedienţă şi pasivitate migraţia aleşilor locali,  veţi fi singurii răspunzători pentru tot răul antrenat în societate prin promovarea acestui act normativ.

Se încearcă ca prin fonduri guvernamentale să se securizeze fidelitatea primarilor PSD şi să se atragă noi aleşi locali în PSD, cărora li se promit noi proiecte şi privilegii. Pentru ca primarii şi aleşii locali, consilieri locali sau judeţeni să poată migra spre PSD, Guvernul a adoptat  Ordonanţa de Urgenţă nr. 55/2014 care suspendă prevederile legii care interzicea migraţia, sub sancţiunea pierderii mandatului de către alesul local care face un asemenea pas.

Trebuie reţinut faptul că atât premierul Victor Ponta, cât şi diverşi membri ai Guvernului au transmis mesaje către aleşii locali că bugetul din acest an mai suportă un deficit de 2% din PIB, bani care ar putea, la o adică, să fie direcţionaţi către primarii care vor veni la PSD. Investiţiile din prima jumătate a anului au fost sacrificate, iar România aruncată în recesiune pentru ca Ponta să poată ieşi, înaintea campaniei, la shopping electoral.

Este de menţionat că singurul caracter de urgenţă al acestui act normativ este dat de faptul că, în momentul adoptării lui, mai erau doar zece săptămâni până la alegeri. Altfel, nimic nu justifica adoptarea acestei Ordonanţe. Cu siguranţă nu apelurile false ale diverşilor aleşi locali ai PSD, ascunşi sub funcţia de preşedinţi ai unor asociaţii de Consilii judeţene, de municipii sau oraşe din România.

Spre exemplu, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, UNCJR, este condusă de Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, şi a fost condusă înaintea lui Oprişan chiar de către însuşi Liviu Dragnea. Asociaţia Oraşelor din România este condusă de primarul PSD din Năvodari, Nicolae Matei, care a fost reţinut de mai multe ori pentru fapte de corupţie de către DNA. Asociaţia Municipiilor din România este condusă de către Tudor Pendiuc, şi el membru PSD, primar al Municipiului Piteşti. Cotidianul Adevărul, în data de 31 august, relatează că numeroşi membri ai conducerii acestor asociaţii nu au fost consultaţi şi că nu aveau cunoştinţă de faptul că în numele asociaţiei din care fac parte a fost trimis un material oficial către Guvern care ar cere o iniţiativă precum cea adoptată de Guvern.

Ordonanţa de urgenţă numărul 55/2014 este o ticăloşie fără margini, iar dumneavoastră, stimaţi colegi parlamentari, care susţineţi Guvernul, dacă vă consideraţi oameni politici responsabili, aveţi datoria să curmaţi drumul ilegal al acestui Cabinet, votând alături de noi  această moţiune de cenzură.

            Noi, iniţiatorii, acestei moţiuni vom merge până la capăt, vom uza, aşa cum am dovedit  deja, de toate pârghiile legale pentru a bloca acest act abuziv, retrograd prin care administraţia publică din România este aruncată în aer.

 

 

Stimaţi colegi,

 

Ultimul pas din planul operativ de fraudare a alegerilor prezidenţiale, lovitura de graţie dată de Cabinetul Ponta statului de drept şi democraţiei, este pusă în operă prin stăpânirea comunicaţiilor, prin continuarea demersurilor de subjugare a instituţiilor de forţă care au rol în organizarea procesului electoral, precum Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Încă din luna februarie, când putem presupune că a fost conceput acest plan de fraudare, pe fondul analizelor sociologice şi a unor sfătuiri de taină ale liderilor de partid, PSD a propus ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să fie reorganizat şi trecut în subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

La acel moment, în procedură de urgenţă, deşi nimeni nu poate explica urgenţa, a fost introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor proiectul de lege care stabileşte reorganizarea Serviciului ca Departament în cadrul MAI. Proiectul abrogă o serie de articole din Legea STS care prevăd că Serviciul se află în coordonarea CSAT. Proiectul de lege este redactat în mod superficial, fără nicio justificare solidă, conţinând doar cinci articole, primul dintre acestea prevăzând că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul MAI şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier.

Cel mai grav este că proiectul de lege prevede că structura generală a Departamentului de telecomunicaţii speciale, atribuţiile componentelor sale funcţionale, efectivele şi resursele în timp de pace şi în timp de război, regimul reţelelor şi echipamentelor de telecomunicaţii speciale şi mobilizarea serviciului se stabilesc prin Hotărâre de Guvern.

Hotărâre de guvern emisă de către acelaşi Guvern Ponta 3 care este în tot şi în toate, care în ultimele luni nu a ratat nicio ocazie să demonstreze că a rămas tributar metodelor comuniste de organizare a alegerilor, manifestând admiraţie faţă de un regim de tristă amintire pentru noi românii, aşa cum premierul nu s-a sfiit să o facă publică în cadrul ultimei sale vizite oficiale în China.

 

 

Modul în care PSD a pus la cale toată această operaţiune de fraudare a alegerilor este revoltător şi înspăimântător dacă ne gândim la mixul de mijloace ilegale, neconstituţionale, la care s-a recurs. Procesul electoral trebuia dominat şi bine organizat pentru a sluji unicului scop pentru Cabinetul Ponta 3- alegerea premierului Victor Ponta în funcţia de Preşedinte al României.

Să recapitulăm, deci, cum se pregăteşte să fure Victor Ponta alegerile prezidenţiale şi calcă în picioare statul de drept, în câteva etape evidente:

1.         Modifică legislaţia electorală cu mai puţin de un an înainte de alegeri şi dă liber furtului de voturi prin practicarea turismului electoral. Încalcă statul de drept prin emiterea unei Ordonanţe de urgenţă (OUG nr. 45/2014) în materia drepturilor electorale;

2.         Modifică Legea nr. 373/2004 privind statutul aleşilor locali şi fură primari, consilieri locali şi judeţeni, permiţându-le să se mute în barca puterii fără a-şi pierde mandatul şi le alocă fonduri guvernamentale în schimbul susţinerii în alegerile prezidenţiale a candidatului PSD. Încalcă statul de drept reglementând în locul Parlamentului, prin ordonanţă de urgenţă în materia administraţiei publice locale, instituţie fundamentală a statului român.

3.         Dictează Parlamentului să nu pună în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale, astfel încât Curtea de Conturi să rămână ataşată PSD pentru a nu face controale la instituţiile conduse de aleşi locali ai puterii care primesc discreţionar fonduri guvernamentale pe care le vor cheltui după bunul plac în următoarele 60 de zile.

 

 

 

 

Stimaţi colegi,

 

Guvernul Ponta 3 trebuie oprit! Campania Guvernului Ponta 3 de a frauda alegerile trebuie oprită! PSD împreună cu sateliţii săi politici nu pregătesc o campanie electorală, ci pun în scenă o campanie masivă de fraudare!

Mesajul nostru către ei este – Jos mâinile de pe administraţia publică locală, lăsaţi aleşii locali să facă administraţie în slujba cetăţeanului şi nu politica dictată de la centru de o putere perfidă ce apelează la constrângeri financiare şi şantaj pentru a-şi asigura  supremaţia. Lăsați instituţiile statului să funcţioneze liber fără a le transforma în gubernii personale ale domnului Victor Ponta!

Din păcate, după 24 de ani,  românii au de ales în această toamnă între trecut şi viitor. Trecutul este întruchipat de candidatul Victor Ponta, care din poziţia de prim-ministru a pornit o cruciadă împotriva statului drept din România, împotriva instituţiilor sale esenţiale, care ori au fost slăbite ori au intrat forţat în sfera sa de influenţă, şi toate acestea  pentru a-şi adjudeca preşedinţia României.

 Premierul Ponta a dovedit că poate trece cu bocancii peste orice „impediment democratic” pentru a-şi atinge obiectivul de a deveni preşedintele acestei ţări.

Iar, odată atins acest scop să nu credeţi că se va opri. Planul operativ va avea noi şi noi capitole, unul dintre ele fiind  anunţat deja-adoptarea legii privind amnistia şi graţierea infractorilor. Asta înseamnă,  pentru Victor Ponta, dreptatea până la capăt. După alegerile prezidenţiale aceasta va fi prima măsură pe care guvernarea pesedistă o va lua. Regimul Ponta are scris în ADN-ul său politic drept deziderat al  guvernării – protecţie pentru baroni, graţiere şi amnistie pentru cei care au fost judecaţi şi condamnaţi şi, nu în ultimul rând, acapararea justiţiei.

Mesajul „Dacă pierdem, scapă cine poate”, adresat de către Victor Ponta colegilor de partid, nu a fost doar o simplă vorbă. Acum înţelegem mai bine substratul celor rostite atunci de către premier. Mesajul mobilizator a fost scânteia care a întreţinut vie operaţiunea monstru a PSD-ului de fraudare a alegerilor, o operaţiune de anvergură a cărei acceptare echivalează cu sfârşitul statului de drept din România.

De aceea, stimaţi colegi, acest Guvern trebuie oprit acum, votând alături de noi, iniţiatorii, această moţiune de cenzură. Ne adresăm tuturor parlamentarilor din această sală care NU vor ca STATUL DE DREPT DIN ROMÂNIA SĂ FIE SUSPENDAT şi nu pentru 45 de zile, ci pentru 5 ani de acum încolo!

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy