Pentru prima data as putea sa laud imitatiile mele de la ziarulincomod.ro si incomod.ph, pentru un articol, ca de obicei neasumat de vreun jurnalist. Dar, cum stiu ce se ascunde in spatele acestui articol voi avea o retinere. La o privire atenta veti constata cum s-a tesut drumul actualului director al CSM Ploiesti, Cezar Stoichiciu, cu o luna inainte de a fi pus in functie( Vezi AICI si AICI si citeste printre randuri). Astfel, dupa mai bine de 10 ani de activitate, CSM Ploiesti a “beneficiat” de un raport de actvitate care demonstreaza ce risipa din banii publici se face la aceasta institutie.
Iata ce spunea directorul interimar al CSM Ploiesti, cercetat penal pentru…gestiune fraudloasa… a banilor publici, in data de 21 octombrie 2015, adica la doua saptamani dupa ce a fost instalat, pentru cei care ii tin spatele:
”Am citit și eu concluziile raportului și mai multe persoane din interiorul Clubului mi-au spus că, într-adevăr, negocierile cu sportivii erau făcute de doamna Luminița Albu și de domnul Mihai Băican dar nu am dovezi clare în acest sens.
Aștept și rezultatul auditului intern iar dacă apar indicii în legătură cu presupuse ilegalități voi sesiza imediat organele abilitate.
Dacă există sportivi sau angajați ai CSM care au cunoștință despre comiterea unor abateri de acest gen îi invit la mine în birou să discutăm și să rezolvăm problemele. Sau dacă au fost martori la comiterea unor infracțiuni să sesizeze imediat aceste lucruri”.
Ma mir ca nu a mai spus ca a aflat pe surse, chiar in conditiile in care el este in functie:)))) Hilar este faptul ca lupul paznic la oi, recte Cezar Stoichiciu nu e in stare sa-si asume nimic, asteapta pe cei care stiu despre infractiuni sa sesizeze imediat aceste lucruri in birou la el. Adica sa vina sa …toarne!
In fine, prea mult despre acest personaj, sprijinit de oameni de aceeasi factura cu el. Prezentam motivele care pot trezi suspiciuni legate de salarizare si, mai ales de faptul ca CSM Ploiesti este un club, poate singurul din tara, care nu urmareste performanta. Ci, eventual, o salarizare …performanta, chiar suspecta in raport cu locurile ocupate in clasamentele nationale si diviziile in care se joaca. O sa luam un exemplu din baschetul feminin:
Istratescu Ioana Corina (antrenor-jucator) 7.352 lei.
Doamna antreneaza echipa de baschet feminin, o sectie portiva actvitata in acest an. Din infomatiile noastre, este antrenoare de maxim trei ani, fara perfomante notabile si cu o licenta de antrenorat la acest nivel obtinuta la reevaluarea din 3 septembrie a acestui an. Adica dupa ce a semnat pentru primirea salariului de 7.352 lei. Prin comparatie, un profesor din sistemul de invatamant, cu o vechoime de 40 de ani, cu toate gradele obtinute, primeste un salariu net de circa 2.500 lei, pentru 72 de ore pe luna, atat cat prevede legea. In ceea ce o priveste pe doamna Istratescu Ioana Corina, activitatea sa cu echipa de bachet senioare, care este formata, in majoritate, din tinere cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, inseamna circa 20 de ore de antrenament pe luna, plus orele alocate deplasarilor si jocurilor. Avand in vedere ca, din cate stim, doamna respectiva mai are si o grupa de junioare, in mare parte aceeasi cu cea de senioare, ar insemna ca sa fie remunerata si pentru alte 20 de ore de antrenament pe luna alocate acestei grupe. Asadar, pentru 40 de ore de antrenament, plus orele alocate jocurilor, Istratescu Ioana Corina primeste un salariu exorbitant de 7.352 lei.
Cum s-au negociat aceste salarii, cum au trecut ele de Consiliul Local, care sunt criterii pentru care s-a alocat aceasta suma, avand in vedere ca de performanta sportiva nu poate fi vorba, la fel cum nu poate fi vorba despre promovare in Liga Nationala? Sunt intrebari care nu se ragasesc in raportul mentionat mai sus.
“Majoritatea echipelor angrenate in Liga 1 sunt echipe satelit asa cum obliga regulamentul ca sa ruleze jucatoarele tinere. Un salariu de 7.300 este extraodinar de mare pentru Liga 1, fosta Divizia B, care nu are nicio sansa de promovare. Cluburile particulare dau salarii mai mici decat CSM-urile, pentru ca nu-si permit sa arunce banii. Vor maxim de eficienta cu un minim de efort financiar. Un salariu normal de antrenor la acest nivel ar fi in jurul a 3000 de lei, dar cluburile particulare vor tot timpul sa mearga inainte, adica prin prisma perspectivei si a performantei”, ne-a declarat Vasile Tace, antrenor in cadrul Baschet Club T-Pack, cel caruia i-am solicitat o opinie pentru a ne elucida asupra acestei salarizari aberante, din bani publici.
Atata timp cat la CSM nu se vor urmari performantele sportive, ci doar castigul imediat al persoanlului TESA si, poate, mai putin al sportivilor, sumele cheltuite din bugetul local pentru acest club nu se justifica, iar cei care se fac vinovati pentru cheltuirea lor abuziva, se pot incadra cu succes la mai multe articole din Codul penal.
Suntem curiosi ce va schimba directorul interimar in cele trei luni de mandat pe care le are, el care e cercetat penal in cauze similare legate de bani publici.
Vom reveni cu un articol in care va vom demonstra ca la CSM nu se doreste performanta, ci ce am subliniat mai sus, adica o cheltuiala nejustificata a banilor publici, ca sa fim eleganti in exprimare.
Daca nu e un efort prea mare, asteptam un punct de vedere din partea CSM Ploiesti legat de lipsa criteriilor de prformanta versus salariile exorbitante.
Sursa foto: Facebook