Take a fresh look at your lifestyle.

Rusia catre Marea Britanie: „Pastrati infractorii, dar dati-ne inapoi banii…”

Procurorul-sef din Rusia a cerut Marii Britanii sa returneze 500 de miliarde de ruble(circa 8,4 mld. dolari) considerati a fi fost furati de infractorii economici rusi, pe care Moscova incearca sa-i repatrieze de peste un deceniu, scrie Moscow Times

Parchetul General a cerut, de asemenea, Marii Britanii, extradarea a 61 de cetateni rusi acuzati de infractiuni financiare din 2002 incoace, a declarat procurorul-șef Yuri Chaika, pentru canalul de stat NTV.

Chaika a afirmat ca tara sa a suferit din cauza acelor cetateni incriminati ”pierderi directe” de 500 de miliarde de ruble, mentionand ca  ”mult mai multi” bani au fost sifonati in Regatul Unit.

”Pastrati infractorii, dar dati-ne inapoi banii. Sunt banii nostri”, a transmis Chaika, pe fondul disputei pornita in urma acuzelor Marii Britanii cu privire la tentativa de asasinare de pe teritoriul acestei tari, asupra lui Serghei Skripal si a fiicei acestuia.

De mentionat ca Serghei Skripal a fost condamnat în 2006, in Rusia, la 13 ani de închisoare, dar a revenit in libertate in Anglia gratie unui schimb de prizonieri efectuat in 2010 intre Moscova si Londra si Washington, de cealalta parte, conform adevarul.ro.

Abil, procurorul-sef rus,  a afirmat in cadrul interviului acordat canalului de stat NTV ca Moscova spera ca Londra isi va folosi legile contra coruptiei si spalarii banilor ”potrivit standardelor unui stat civilizat si nu pe baza principiului praduirii celor care au jefuit”.  ”Cu alte cuvinte, ei au furat din Rusia si acum Marea Britanie le va confisca averile si le va pune in bugetul sau”, a mai spus Chaika.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy