Take a fresh look at your lifestyle.

Raspunsul CM Maramures// Raul Lapus nu a fost poluat. Tot natura e de vina si inca vreo cateva chichite

Mai rapid decat ne asteptam, ocazie cu care ii felicitam pe reprezentantii Comisariatului de Mediu Maramures, am primit raspunsul la intrebarile adresate de Incomodph.ro conform Legii 544/2001, cu privire la poluarea raului Lapus. Din adresa pe care o puteti citi in facsimil, vedem ca raul Lapus este administrat Administratia Nationala Apele Romane si apartine domeniului public, dar nu s-a putut identifica vinovatul “dat fiind ca in probele de apa recoltate de catre SGA Maramures, cu ocazia investigariievenimentuluinu s-au indetificat substante toxice sau periculoase”.

Curios, am spune noi si ne punem intrebarea fireasca: oare au murit de scarba politicienilor, spre exemplu, bietii pesti, daca nu s-au gasit substante toxice? Ori e asa cum ne anunta in raspuns institutia mentionata, si anume ca pestii s-au axfisiat mecanic, din cauza ploilor abundente. Cum nu suntem specialisti in domeniu, nu putem decat sa subliniem ca ce s-a intamplat pe raul Lapus are cazue suspecte si ne punem intrebarea cum de nu au fost elucidate si se merge pe presupuneri si cauze nu ar fi  antropice.

In alta ordine de idei, administratorul raului poate fi si el considerat vinovat, pentru neglijenta in serviciu, daca ar f sa ne facem serios treaba si, poate domnul comisar Ioan Strempel mai reflecteaza la aceasta ipoteza si ia masuri in acest sens, pentru ca astfel de situatii sa nu se mai intample.

De asemenea, faptul ca statia de epurare a municipiului Baia Mare nu functiona potrivit prevederilor autorizatiei de mediu pune o mare indoiala pe calitatea apei care alimenteaza populatia.

Ne cerem scuze daca informatia potrivit careia era moarta 90 % din populatia piscicola, daca a fost eronata, dar dezastrul ecologic era evident si daca erau 10 pesti morti, ca sa nu mai vorbim de repercusiunile asupra populatiei. Bine ca a fost Lavinia Ghedan pe faza si s-a dus la fata locului, ca altfel, poate, trecea neobservat incidentul.

Oare ce ar fi implicat declararea incidentului ca …poluare si, culmea, s-ar fi identificat si poluatorul?


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy