Take a fresh look at your lifestyle.

Protocol de colaborare intre CSM si UNBR

Ministerul Justiţiei salută semnarea Protocolului de colaborare pentru îmbunătăţirea calităţii actului de justiţie, încheiat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR).

„Sperăm ca Protocolul de colaborare dintre CSM şi UNBR să fie o garanţie a îmbunătăţirii  relaţiilor dintre profesia de magistrat şi cea de avocat, a creşterii calităţii actului de justiţie, în interesul comun al justiţiabililor.
O problemă extrem de serioasă care afectează actul de justiţie este practica nelegală a profesiei de avocat. Ce valoare juridică poate avea o hotărâre judecătorească pronunţată într-o cauză penală în care apărarea este obligatorie şi această apărare a fost efectuată de un pretins avocat?
Protocolul semnat poate constitui un nou punct de plecare în cooperarea instituţională dintre CSM şi UNBR, de data aceasta mai eficient în combaterea practicii nelegale a profesiei de avocat.
Totodată, semnarea unor astfel de acorduri între instituţiile reprezentative ale magistraţilor şi avocaţilor este un pas înainte şi din perspectiva colaborării pentru implementarea noilor Coduri, semnalul dat de CSM şi UNBR fiind mai mult decât binevenit”, a declarat ministrul Justiţiei.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy