Consiliul Judeţean Prahova consideră ca fiind viabilă comasarea Spitalului de Pediatrie şi a Spitalului de Obstetrică – Ginecologie Ploieşti cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, iar transformarea spitalului de pediatrie şi a maternităţii Ploieşti în secţii exterioare a Spitalului Judeţean de Urgenţă se va face în două etape.
“Aşa cum firmele multinaţionale pot conduce zeci de unităţi de producţie răspândite în toată lumea, având un management central, la fel pot fi conduse şi spitalele aflate în administrarea Consiliului Judeţean Prahova, chiar dacă acestea funcţionează în locaţii diferite” afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.
Conducerea Consiliului Judeţean intenţionează să realizeze comasarea celor trei spitale în două etape. În prima etapă, Spitalul de Pediatrie Ploieşti va deveni secţie exterioară a Spitalului de Obstetrică Ginecologie, urmând ca maternitatea din Ploieşti să-şi păstreze personalitatea juridică, având în vedere faptul că această unitate spitalicească derulează, în prezent, două programe cu finanţare prin Banca Mondială, iar modificarea personalităţii juridice a spitalului în această perioadă ar presupune unele modificări în relaţia cu BM.
Pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, care urmează să preia cele două spitale, respectiv Spitalul de Pediatrie şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, preşedintele Mircea Cosma propune înfiinţarea, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a două secţii specializate în acordarea primului ajutor medical copiilor şi femeilor însărcinate.
Preşedintele Mircea Cosma consideră că realizarea comasării între cele trei spitale după programul enunţat anterior poate oferi pacienţilor servicii medicale de calitate şi poate duce la îmbunătăţirea activităţii în cele trei spitale din toate punctele de vedere.
“Dincolo de entuziasmul legat de faptul că autorităţile au în administrare unităţi sanitare extreme de importante pentru populaţie, trebuie să conştientizăm faptul că încadrarea în norma europeană a acreditării spitalelor presupune îndeplinirea multor condiţii, care ţin atât de infrastructură cât şi asigurarea serviciilor medicale, condiţii pe care, trebuie să recunoaştem., nu toate localităţile în care funcţionează în prezent spitale le îndeplinesc. Ca autorităţi locale trebuie să facem tot posibilul şi să asigurăm investiţiile astfel încât activitatea în spitale să aibă ca principal scop asigurarea unor servicii impecabile, din toate punctele de vedere, pentru pacienţi” afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.
Reamintim urmatoarele : Consiliul Judeţean Prahova a preluat, la 1 iulie 2010, administrarea celor mai importante trei spitale din judeţul Prahova, respective Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul de Pediatrie şi Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti.
De la preluarea celor trei unităţi spitaliceşti Consiliul Judeţean Prahova a investit continuu şi va continua să investească în sistemul sanitar, pentru asigurarea unor servicii de cea mai bună calitate pacienţilor.