Take a fresh look at your lifestyle.

Primarul din Podenii Noi este încă în funcție pentru că șeful său nu se implică ci doar mimează că nu-l mai vrea

Poate că ați mai citit despre isprăvile primarului din Podenii Noi, cel care avea tablolul în ulei al lui Ceaușescu, pe peretele din biroul său. Cel care își bate subalternii pe care nu îi înghite, iar pe cei care îl proslăvesc îi ține peste program, pentru că îi iubește prea mult. Cel care le-a luat bani localnicilor pentru salubritate, după o strategie nejustificată de vreo lege românească, ducând colectarea gunoaielor la rang de dosar penal. Omul acesta, pe numele lui Mihai Alionte, primarul localității Podenii Noi este ținut în funcție de autorități și șeful lui de partid, a cărui atitudine este una doar de bravadă, nicidecum una care să demonstreze că este un lider, care ia atitudine pentru ca imagnea partidului să nu fie pătată. Aici mă refer la Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, care nu reușește să dispună măsurile care se impun pentru ca primarul care le dă cu toporul în imagine să dispară din peisaj. Nu, el, Iulian Dumitrescu se ascunde in spatele statutului și nu face altceva decât să suspende sau să excludă mebri PNL care sunt consilieri locali și sclavii lui Alionte. Dacă ar fi un lider adevărat și l-ar intersa să nu piardă o primărie, ca mulți predecesori ai săi din istoria partidului s-ar duce personal în localitatea Podenii Noi și i-ar cere demisia primarului abuziv. Dar lui i se pare că se înjosește, așa cum a lăsat să se înțeleagă din discuția telefonică pe care am avut-o când l-am contactat să-i cer un punct de vedere. Mai exact, mi-a spus că nu vrea să îi dea importanță acestui primar pentru a nu-i nedreptății pe ceilalți, logică fără sens, care ascunde o frică. Și m-a pasat la secretarul organizației județene, Alin Moldovan, de la care astept un telefon de mai bine de o saptamana.  Conform statutului PNL, există posibilitatea ca un membru să-și piardă calitatea prin radiere, iar motivele sunt clare, unul dintre ele fiinnd

Radierea se face de drept, de către BPJ, la propunerea BPL al organizației pe teritoriul căreia era membru cel în cauză, în următoarele cazuri, conform art. 22, pct 2:

  1. b) înscrierea într-un alt partid sau formațiune politică;
  2. c) aderarea la sau susținerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice;

Este știut faptul că Mihai Alionte a făcut publică simpatia sa față de ALDE, unde a și participat la la câteva ședințe, fapt apărut în spațiul public ca informație. Prin urmare, premizele radierii sale din partid sunt evidente conform statutului, dar Iulian Dumtrescu, prin acțiunile sale arată că se teme de primar. Altfel nu ne putem explica nonșalanța sau…aroganța în spatele căreia se ascunde, protejându-l, de fapt, pe Alionte și lăsându-l să distrugă o localitate și mare parte din oamenii săi, prin metodele sale abuzive.

Am avut o discuție, în urmă cu o săptămână și cu doamna prefect Mădălina Lupea, care la momentul acela aștepta excluderile membrilor PNL din Consiliul Local Podenii Noi. Astăzi, 21 mai,ordniele prefectului cu formula executorie pentru cei exclusi din PNL nu au fost aduse la cunsotinta acestora, fapt care îi permite lui Alionte să-și facă în continuare de cap. Cu aglomerația aceasta cauzată de alegerile europarlamentare nici nu avem vreo speranță spre a fi trimise prea curând, fapt pe care îl consider “interesant” din partea instituției prefectului, care ar trebui să taie in carne vie când vine vorba despre abuzuri. Chiar dacă nu rezolvă problema rămânerii în funcție a luI Alionte, Iulian Dumitrescu, acest Don Quixote de plastilină al politicii românești, ar putea să treacă la acțiune și să meargă în localitate pentru a-i cere demisia lui Alionte, iar dacă acesta ar trage cu dinții de funcție, să demareze el strângerea de semnături pentru referendum, pentru a nu pierde primăria acestei localități. Oamenii din Podenii Noi suferă consecințele nepriceperii, fricii sau indolenței șefului de partid. Ce dacă mai este un an până la alegerile locale, răul se taie din rădăcină întodeauna, pentru că, până la urmă, oamenii care votează contează, de la ei iei ce ai nevoie pentru a conduce o primărie, nu un primar care trece efemer prin funcție. Sancho Panza, alias Mihai Alionte,pe care mai marele său îl protejează prin indiferență sau nepricepere își face în continuare de cap, iar instituțiile statului, partidui care i-a dat girul sunt incapabile să ia o măsură drastica. Până unde e neputință, până unde e indiferență sau, mai bine spus, până unde e protecție?

Imaginea creată de această situație este ca povestea lui Don Quixote și Sancho Panza, în care Iulian Dumitrescu lasă impresia viteazului care se bate cu morile de vând, dar el nu face nimic concret.

Cei care citiți acest pamflet și locuiți în comuna Podenii Noi, dacă Don Quixote  nu se implică așa cum vedem cu toții, puteți iniția o strângere de semnături pentru organziarea unui referendum de demitere a primarului și organizarea de alegeri anticipate. Altfel, v-ați pricopsit cu Alionte până la anul în iunie când, la tupeul pe care îl are, nu m-am mira să candideze …din partea ALDE.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy