Take a fresh look at your lifestyle.

Primaria solicita suspendarea …suspendarii HCL 4/2013, cu privire la majorarea taxelor si impozitelor. ADOR nu este de acord!

Ieri a avut loc, la Tribunalul Prahova, sectia Contencios Administrativ o noua “intalnire” intre Alianta pentru Drepturile Omului din Romania(ADOR) si primaria municipiului Ploiesti, tema fiind litigiul referitor la suspendarea HCL 4/2013. Asa cum stiti, ADOR a castigat in instanta suspendarea acestei masuri, mtivul principal fiind acela al nerespectarii prevederilor art. 6 alin 7 din Legea 52/2003, cu privire la transaprenta decizionala, respectiv neorganizarea de catre municipalitate a unei dezbateri publice la solicitarea, in scris, de catre ADOR.

Primaria a solicitat, prin ordonanta presedintiala, suspendarea…suspendarii HCL 4/2013, pentru a putea incasa taxele si impozitele majorate. ADOR a depus intampinare prin care a prezentat instantei principalele motive pentru care acea hotarare de Consiliu Local trebuie sa ramana suspendata pana la organizarea unei dezbateri publice, asa cum prevede Legea Transparentei Decizionale. Urmatorul termen este pe 23 iulie 2013. In acest moment, taxele si impozitele trebuie incasate la nivelul anului 2012, intrand in vigoare HCL 285/2012. Din pacate, situatia nu sta asa la nivelul Serviciului Finante Publice Locale Ploiesti, dupa cum recunoaste insasi directorul acestei instituitii, Simona Dolniceanu, institutia incalcand decizia instantei.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy