Take a fresh look at your lifestyle.

Preşedintele AMR: Orice menţionare pozitivă în Raportul CE privind justiţia este binevenită

 

Orice menţionare pozitivă în raportul intermediar al Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) privind justiţia este binevenită, dar raportul nu rezolvă problemele din acest domeniu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedinte interimar al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Dan Spânu.

„Orice menţionare pozitivă în raport privind justiţia este binevenită, numai că noi considerăm că acest raport este în primul rând un raport politic şi nu rezolvă problemele pe care noi le avem în justiţie. Chiar dacă în vară s-ar ridica Mecanismul de Cooperare şi Verificare, problemele justiţiei vor rămâne în continuare, de aceea noi dorim, în colaborare cu CSM-ul, cu celelalte asociaţii ale magistraţilor, cu Ministerul Justiţiei, să punem pe tapet problemele reale cu care se confruntă justiţia şi să încercăm să le rezolvăm”, a afirmat Dan Spânu. 

El a spus că este conştient de faptul că aceste probleme nu se rezolvă imediat. „Totuşi, trebuie să le punem ca probleme principale, şi nu să fie cuprinse la ‘şi alte probleme’, pentru că astea sunt cele principale şi reale – problema subfinanţării, a schemelor subdimensionate”, este de părere Spânu.

Potrivit acestuia, „oricâtă bunăvoinţă ar avea, oricâtă carte ar şti, judecătorul este depăşit de volumul de muncă, atâta timp cât lucrează pentru patru, cinci magistraţi”.

 

Sursa: agerpres.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy