Cu ocazia expozitiei colective care a avut loc in Bucuresti- Spring Art Salon, la sfarsitul saptamanii trecute am avut ocazia sa o cunoastem pe Adina Moldova Titrea care a expus patru picturi, reprezentand potrete si flori. Din multimea de tablouri ne-a atras atentia cel denumit „Gheisa” si am vrut sa stim care este istoria acestei picturi. „Am visat intr-o noapte o gheisa gandindu-se la fragilitatea feminina. Incepand sa pictez persoana a inceput sa aiba aerul unei japoneze. De aici si denumirea”, ne-a spus Adina Moldova Titrea,pe care am rugat-o sa se prezinte pentru dumneavoastra.
Născută 30 iulie 1961, Bucureşti, sub zodia Leului.
Acest energic semn de foc, a făcut din întreaga mea viată de până acum, o ardere şi o vibrare continuă, cu căutări efemere şi multe răspunsuri negăsite, incă…
Anii de la şcoala primară şi până la absolvirea facultăţii, tehnologia construcţiilor de maşini, din cadrul Institului Politehnic, petrecuţi în oraşul Galaţi, care îmi va rămane mereu în suflet cu mirosul Dunării când e ea ieşită din matcă, murdară ori curată, mirosul de peşte neprins, de ud, de posibil înec…toate le simt ca fiind ale mele şi cu ele voi rămâne în mine până ce ochii mi se vor fi uscat…
Căsătorită apoi, am ajuns în Bucureşti, unde locuiesc de peste 25 de ani.
Sunt soţie şi mamă a unui baiat de aproape 23 de ani, în curând şi el absolvent al Universităţii Bucureşti.
De desenat…desenez de când îmi pot eu aduce aminte, de cand au copii primele amintiri, de pictat …începuturile mai serioase ar fi de prin clasa aVIII a, urmând apoi câtiva ani de pauză după naşterea băiatului si îngrijirea tatălui meu grav bolnav, reluând această veche şi primă iubire de prin anul 2008.
Stiu ca exista, undeva prin casa cateva diplome de la concursuri de desen, desene pe asfalt etc., unele insa s-au pierdut odata cu vanzarea casei parintilor si a mutarii tatalui meu, la noi. Mai tin minte, ca odata, inaintea unui astfel de concurs, profesorul meu de desen, m-a rugat sa nu ma supar, dar ar prefera ca eu sa nu particip. Mirata l-am intrebat de ce? Raspunsul a fost: “pentru ca nu vad de ce s-ar mai tine concursul, caci se stie cine va lua locul intai…TU…”, fireste, ca nu l-am ascultat si m-am prezentat, luand locul intai.
Expoziţie personală de pictură “Un alt fel de amintire, un alt fel de multumire…”
26 mai 2012 Galaţi – dedicată părinţilor mei, medicii Gela-Macedonia şi Gheorghe Marin, fără de care nimic nu ar fi fost posibil în această viaţă a mea.
Ideea acestei expozitii mi-a venit intr-o seara, inainte de culcare, cand ma cuprinsese un dor sfasietor pentru parintii mei ce m-au parasit prea devreme.
Spring Art Salon, 29 – 31 martie 2013, expoziţie colectivă, Bucuresţi
Spring Art Salon este cel mai mare eveniment organizat de Comunitatea de arta si este dedicat artistilor care vor sa experimenteze un nou mod de interactiune cu publicul.
Creat in jurul conceptului de arta activa, Spring Art Salon se adreseaza atat artistilor care vor avea posibilitatea sa interactioneze cu un public diferit de cel al galeriilor de arta, cat si publicului, care va intalni arta in locuri comune acestuia. Tematica Spring Art Salon este arta activa si itineranta care alege sa creeze si sa populeze zone artistice.
Pe parcursul celor trei zile au fost expuse un numar mare de lucrari, diferite ca tehnici si stiluri artistice.
Spring Art Salon reprezinta pentru comunitatea de artisti din Romania un mijloc nou de interactiune cu publicul. Artistii isi doresc astfel sa ajunga cat mai aproape de privitor, arta intampinandu-l tocmai in spatiile pe care acesta le frecventeaza.
Ca si proiecte viitoare propuse, cel mai apropiat ar fi cea de a doua editie a expozitiei de la Galati, dedicata parintilor mei, pe care o gandesc diferita de cea de anul trecut, pentru a aduce cateva elemente noi, care sa reinventeze ideea de vernisaj. ..dar desigur, nu pot dezvalui ideile de pe acum.