Take a fresh look at your lifestyle.

PNLi-stii s-au pus pe strans semnaturi pentru ca Ploiestul sa fie capitala de regiune. O fi util demersul?

In cadrul unei conferinte de presa organizata astazi la sediul PNL Prahova, Mircea Rosca impreuna cu deputati si senatori ai partidului pe care il conduce au anuntat o initiativa ce va demara de maine. Este vorba despre o campanie de semnaturi care vor fi depuse la Comisiile  parlamentare in vederea desemnarii Ploiestiului drept capitala de regiune. Laudabila initiativa penelistilor, numai ca in forma in care a fost prezentata este nu este decat, poate, o lovitura de imagine menita sa ia ochii alegatorilor. Facem aceasta constatare pentru ca efectul a 65.000 de semnaturi cate sunt estimate nu are niciun efect juridic. Din cate a spus Mircea Rosca, in spatele acestor semnaturi nu exista un proiect de act normativ sau, macar, amendamente la legile existente. Simpla dorinta nu este suficienta pentru ca Ploiestiul sa devina capitala de regiune, iar reteritorializarea tarii se face numai prin modificarea Consitutiei.
Asteptam cu mare interes sa vedem in perioada urmatoare ce schimbari pot aduce aceste semnaturi, fara un draft de act normativ sau amendamente aduse, pentru a pune intr-o lumina favorabila Ploiestiul pentru a deveni capitala de regiune.
S-a discutat in cadrul conferintei despre o tampenie de genul : “au fost anuntati si colegii de USL, respectiv Mircea Cosma a fost instiintat?”. Este inutil sa mai spunem ca teoretic, cel putin, nu exista o astfel de subordonare sau obligatie  a niciuneia dintre  parti, fata de cealalta. Important, pentru toata lumea este ca Ploiestiul sa fie in carti pentru a deveni capitala de regiune!

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy