Take a fresh look at your lifestyle.

Ploiesti// Programul electoral al Gratielei Gavrilescu foarte aproape de povestile pescaresti, frumoase, dar mincinoase

Incep prin a spune ca programul Gratielei Gavrilescu incepe cu cateva propozitii menite sa induioseze. “Suflet, copii, adulti” care sunt teme ce starnesc empatia si Gavrilescu, ca un politician abil stie sa le speculeze. Numai ca mai suntem si noi care nu punem botu’ la vrajelile ei si cand spunem noi, ma refer la Coalitia Prahova Curata, cu care co-presedintele ALDE nu a binevoit sa semneze Declaratia de angajament prin care sa isi asume propriul program electoral sau, mai bine zis, biblioteca de program pe care o propune si pentru care, fizic, nu are timp patru ani de zile pentru a-l implementa. Sau este o strategie  prin care sa isi asigure inca vreo patru mandate, spunand ca nu a avut timpul si sutinerea necesare sa implementeze.

Iata cum incepe candidatul ALDE pledoaria pentru sucirea mintilor ploiestenilor: “Îmi voi păstra, larg deschise, porțile sufletului, pentru că pe mine funcțiile m-au format, nu m-au deformat!

Cei în suferință, copii sau adulți, trebuie să fie ajutați să se vindece în orașul lor. Pentru asta îmi doresc un nou spital modern, performant, cu medici de excepție, aici, acasă!”

“Îmi pasă, vreau să ajut și să fiu de folos!”, mai spune Gratiela Gavrilescu si noi spunem ca daca va pasa, va asumati propriul program stimata doamna candidat.

E un volum imens de munca…in zadar, pe care il fac prin analizarea celor 110 masuri propuse electoratului, in conditiile in care in raport cu Coalitia Prahova Curata, candidatul ALDEs-a dovedit a fi un fals promitent. Sa incepem:

 1. UN NOU SPITAL JUDETEAN

Există deja Studiul de Fezabilitate pentru realizarea unui spital județean, de la care putem porni demersurile pentru noua investiție. Acest obiectiv de interes major va putea fi realizat numai prin unirea eforturilor Primăriei Municipiului Ploiești, Consiliului Județean Prahova și comunelor limitrofe Ploieștiului, care trebuie să se asocieze în vederea finanțării.

Ordonator de credit la Spitalul Judetean este Consiliul Judetean Prahova, iar municipalitatea ploiesteana nu reprezinta nimic in aceasta ecuatie. Unirea eforturilor pe care o solicita G.G. poate fi un pas de pornire, dar nu defineste din punct de vedere juridic aceasta unire a eforturilor. Este doar literara exprimarea, ceea ce nu poate constutui o baza solida pentru asocierea pe care o vizeaza in vederea finantarii pentru a aduce Spitalul Judetean  la standarde europene. Nu se poate spune ca nu cunoaste zona acestui spital… Deci ramane in faze de ipoteza…

 1. SPITAL DE PEDIATRIE NOU

Copiii din Ploiești merită un spital într-o clădire nouă, modernă, cu dotări la standarde europene. Studiul de Fezabilitate de care aminteam prevede ca structura acestui nou spital de pediatrie să fie integrată în structura noului spital județean monobloc. Astfel, noul Spital Județean se va constitui într-un adevărat nucleu de sănătate pentru pacienții de toate vârstele, de la copil la adult și bătrân.

Demagogie in forma pura: copiii merita, varstnicii merita s.a. merita, toti meritam dar, din cate se pare, o data la patru ani, ca pe urma se uita. Eu nu cred in construirea unui spital pediatric, o astfel de propunere fiind doar una cu scop electoral. BUGETUL PLOIESTIULUI NU PERMITE INVESTITIILE MAJORE PE CARE LE PROMOVEAZA GRATIELA GAVRILESCU SAU ORICE ALT CANDIDAT, NICI CHIAR CU FINANTARI EUROPENE, LA CARE NE-AM DOVEDIT A FI INCOMPTENTI.

 1. ASISTENȚĂ MEDICALĂ ÎN FIECARE ȘCOALĂ

Nimic nu este mai important ca sănătatea copiilor noștri! Consider că, în fiecare școală trebuie să existe cel puțin un asistent medical, pe tot parcursul programului de învățământ, care, în caz de necesitate, să poată acorda prim-ajutor calificat și să se ocupe de educația copiilor din punct de vedere sanitar.

Consider ca…nu rezolva o problema. Ca sa fie rezolvata problema asistentei medicale in scoli trebuie un plan bine definit, care sa cuprinda un parteneriat intre institutii, pentru ca a asigura de una singura costurile acestea imense, inseamna o povara uriasa pentru municipalitate.

 1. Voi înființa CENTRUL COMUNITAR DE PREVENȚIE

In acest centru veți putea afla informații „la zi” despre riscurile care vă afectează starea de sănătate, unde vă puteți adresa pentru reducerea acestora și cine vă poate oferi soluții pentru problemele dumneavoastră de sănătate.

Povesti de adormit…varstnicii, cu probleme medicale. Parca ar face din banii ei aceste propuneri nechibzuite. Oare care mai este menirea medicilor de familie in acest caz?

 1. TRANSPORT NEPOLUANT

Utilizarea la maximum a fondurilor europene pentru achiziția de tramvaie noi, moderne, de autobuze electrice și de troleibuze.

O propozitie fara sens, care nu transmite nimic pozitiv, decat o vorba aruncata in vant, fara nicio acoperire, fara niciun studiu. Zic altii, zicem si noi, ce suntem mai prosti?

 1. ENERGIE SOLARĂ PENTRU ALIMENTAREA REȚELEI DE TRAMVAIE

Amplasarea unor panouri solare în zona depoului de tramvaie de la Nord pentru asigurarea parțială a consumului de energie electrică necesar pentru funcționarea tramvaielor.

Aceasta este cea mai ieftina popunere si, poate, cea mai realista. Se cunoaste ca a fost ministrul Mediului, pentru ca din aceasta perspectiva sunt propunerile electorale, in marea lor majoritate.

 1. FACILITĂȚI FISCALE

Acordate agenților economici din oraș PENTRU ÎNNOIREA PARCULUI AUTO CU AUTOVEHICULE ELECTRICE STAȚII PENTRU ALIMENTAREA.

Nu merita discutat pe aceasta tema pentru ca este o aberatie din start, fiind o discriminare fata de proprietarii particulari care si ei platesc taxe si impozite.

 1. STAȚII PENTRU ALIMENTAREA AUTOVEHICULELOR ELECTRICE

Amplasate la intrările în oraș, în zone comerciale și parcări publice. Ploieștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din România. Să îl transformăm într-un oraș primitor pentru autovehiculele electrice!

Intrebare: sunt mai mult de 10 masini electrice care tranziteaza Ploiestiul, ca sa se justifice o asemenea investitie?

 1. ÎNCURAJAREA UTILIZĂRII BICICLETELOR, CA ALTERNATIVĂ LA TRANSPORTUL POLUANT
 • Amenajarea de piste de biciclete

●Programul PLOIEȘTI BIKE SHARING: stații de la care cetățenii pot lua biciclete gratis pentru a se deplasa în oraș la serviciu, la școală, la facultate, la cumpărături.

Pistele de biciclete exista din mandatul lui Volosevici, iar pogramul Ploiesti Bike Sharing este o ineptie, desi pare ecologic. Unde isi vor parca bicicletele cei care le vor inchiria gratis ducandu-se la serviciu, scoala, facultate sau cumparaturi. Iata cum infrastructura pistelor de biciclete nu este de ajuns.

 1. REZOLVAREA SITUAȚIEI STAȚIEI DE EPURARE

Aici este la indemna oricarui primar in functie, deci o poate realiza oricare dintre candidati.

 1. AMENAJAREA PÂRÂULUI DÂMBU (regularizare, betonare, igienizare).

Si acest proiect este usor realizabil de catre oricare dintre candidati. Ii trebuie doar vointa si dsechidere pentru parteneriate institutionale.

 1. COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

Aici o intelegem, pentru ca a stat foarte mult in Bucuresti fiind deputat. In contractul cu Rosal, municipalitatea a prevazut colectarea selectiva a deseurilor. Problema nu este la administratia locala ci la noi, cetatenii, care nu constientizam importanta acestu gen de colectari fata de mediul inconjurator.

 1. TERASE VERZI

Voi iniția, pentru început, un proiect pilot privind realizarea unei terase verzi pe acoperișul unei clădiri aflate în patrimoniul municipalității. Ulterior, proiectul va fi extins și la alte clădiri publice și voi  promova reduceri de impozite locale pentru asociațiile de proprietari și agenții economici care realizează investiții similare.

Avioane! Asociatiile de proprietari nu vor fi de acord. Reducerile de impozite nu vor acoperi costurile acestor terase verzi. Este important de vazut cu ce vine bun pentru proprietarii de la ultimul etaj.

 1. FAȚADE VERZI

Voi promova un proiect pilot pentru una dintre clădirile publice, situată într-o zonă săracă în spații verzi. Ulterior, proiectul va putea fi extins iar proprietarii particulari care realizează investiții  similare vor fi stimulați prin reducerea impozitelor.

Avioane! Cum ramane cu reabilitarea termica???

 1. PARCĂRI VERZI ACOPERITE

Pot reprezenta o soluție inedită de înfrumusețare a orașului, de creștere a suprafeței de spațiu verde și de rezolvare a problemei parcărilor în cartierele aglomerate. Pentru toate proiectele-pilot se vor iniția concursuri de soluții jurizate, supuse consultării publice.

Avioane!

 1. PROTECȚIE PRIN PERDELE FORESTIERE

Pe terenurile disponibile din jurul Ploieștiului se vor realiza împăduriri cu rol de protecție, care vor crește și suprafața de spațiu verde.

Buna idee. Daca are cu adevarat aceasta intentie, trebuie sa inceapa de la terenurile excendentare ale SGU, inchiriate catre George Stanciu, cunoscut drept Mardare, fostul ginere al fostului primar Emil Calota. Pe acele terenuri si altele aflate in aceeasi situatie se pot pune perdelele forestiere. Altfel,  acest punct este doar o prosteala ieftina.

 1. ZONE VERZI ÎN VECINĂTATEA RAFINĂRIEI LUKOIL

Vom realiza, și cu sprijinul voluntarilor, un proiect de înființare a unei ZONE VERZI ÎN VECINĂTATEA RAFINĂRIEI LUKOIL, pe terenul de circa 30 de hectare aflat în patrimoniul municipalității.

Important ar fi, pentru acea zona, sa se respecte normele impuse de Agentia De Mediu, iar cele 30 de hectare ce ar urma sa fie amenajate cu sprijinul unor voluntari despre care nu se stie nimic acum, decat sub forma unei promisiuni electorale, s-ar adresa unei populatii reduse numeric, care au alte probleme in zona. A se vedea alimentarea cu apa rece, canalizare…

 1. Vom reuși MONITORIZAREA EFICIENTĂ A EMISIILOR DE NOXE ȘI PULBERI, prin întărirea compartimentului specializat al Primăriei.

Vom reusi… prin intarire? Poate cu Viagra, pentru ca la modul cum functioneaza Regia Autonoma a Serviciilor Publice Ploiesti acum, mai exact in folosul furnizorilor si nu in folosul ploiestenilor, lasa mult de dorit. Practic aceasta regie nu isi jutisfica existenta pentru scopul constituiiri sale.

 1. ORICE CONSTRUCȚIE – CEL PUȚIN O COMPONENTĂ VERDE!

Avioane! Chiar nu interesseaza pe nimeni acest proiect…

 1. REGENERAREA SPAȚIILOR VERZI DIN JURUL BLOCURILOR, cu sprijinul asociațiilor de proprietari

Avioane! Daca si asta este o propunere electorala atunci vorbim despre …vorbe. Exista SGU care are atributiile ei in acest sens, nu trebuie mentionate aici, ci doar pusi la treaba cei care vor fi in functii.

 1. ÎNFIINȚAREA REGISTRULUI SPAȚIILOR VERZI

Nu e rea ideea, dar nu spune unde va fi infiintat, cine se va ocupa de el. Pare ca si cum s-a trezit intr-o dimineata si pe langa atata verde pe care l-a pus in programul electoral, s-a gandit sa il inregistreze ca sa ii dea un sens… sau de munca unora carora le este datoare din campanie.

 1. GRĂDINA DE LA… GRĂDINIȚĂ

Preșcolarii din Ploiești vor avea posibilitatea să planteze, să îngrijească și să culeagă legume și flori din mici grădini amenajate în curțile grădinițelor.

Avioane! Pana acum pare a fi o expunere a unei profesoare de mediu a unor idealuri frumoase, dar care nu reprezinta prioritati pentru comunitatea pe care vrea sa o dezvolte> Parac a vrut sa umple hartia si nu avea alte idei decat astea…VERZI.

 1. Voi sprijini, prin toate mijloacele legale, echipa PETROLUL PLOIEȘTI. Nu voi lua, ca primar, nicio decizie referitoare la echipa PETROLUL decât după ce mă voi consulta cu ploieștenii.

Si solutia la aceasta problema care framanta zeci de mii de suporteri unde este, doamna candidat? Aceasta propunere este o spoiala aruncata fara nicio noima, cu scopul de a arata ca a aflat de aceasta problema, dar nu are nicio solutie la ea.

 1. Am în vedere și numirea unui CONSILIU CONSULTATIV, format din personalități sportive marcante ale orașului, pentru coordonarea alocărilor bugetare destinate sportului.

Asa, si? Ce sa faca acest Consiliu Consultativ, in conditiile in care pentru a rezolva problema este nevoie de bani si oameni compteneti care sa conduca clubul Petrolul acolo unde ii este locul si, bineinteles, sa fie retribuiti lunar, nu semestrial. Ati avut oportunitatea, deputat fiind, sa modificati legislatia in sensul de a permite autoritatilor sa subventioneze sportul de prformanta, in anumite conditii si numai prin referendum, spre exemplu.

 1. ÎNFIINȚAREA UNUI LICEU SPORTIV, prin schimbarea profilului unuia dintre liceele existente.

Pe asta am mai auzit-o si la ceilalti candidati si nu mi se pare o idee rea, dar fara un studiu de fezabilitate care sa arate ce cheltuieli implica pentru a realiza performante notabile si a scoate campioni, nu se poate discuta despre ea. E spoiala!

 1. DEZVOLTAREA ACTIVITĂȚII CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL, astfel încât sportul de masă să capete o mai mare amploare. Stimularea mișcării sportive de masă presupune  identificarea tinerelor talente în toate ramurile sportive și susținerea acestora pentru activitățile competiționale.

Cum, cum, cum? Spune cum doamna candidat!

 1. Implementarea unui program, urmare a căruia CSM să folosească în cea mai mare măsură SPORTIVI LOCALI LA ECHIPELE DE SENIORI

Care pogram, ce spune el si de ce neaparat sportivi locali cand pot exista altii din afara localitatii care pot mai buni si pot fi asimilati daca se doreste performanta?

 1. CONSTRUIREA UNEI SĂLI DE ATLETISM pentru sportivii CSM Ploiești

Daca nu e strict din fonduri europene nu se impune sa se cheltuiasca bani din bugetul local. Nu avem traditie sau s-a pierdut, iar ca sa revina trebuie antrenori performanti si bine platiti.

 1. Militez pentru PRELUAREA de către municipalitate, prin protocol încheiat cu CONPET, a BAZEI SPORTIVE ”VOINȚA” și modernizarea acesteia la nivel european

Militeaza doamna candidat si nu te opri pana nu gasesti solutia cea mai buna. Ca sa preiei baza doar ca s-o …preiei si s-o modernizezi mi se pare o greseala imensa. Nu isi are rostul o invstitie in sport fara o strategie pe termen mediu si lung in vederea obtinerii performantelor care sa aduca profit.

 1. Voi face toate demersurile pentru ca HIPODROMUL PLOIEȘTI să devină POL DE ATRACȚIE PENTRU IUBITORII CURSELOR DE CAI din țară și din străinătate

Care sunt aceste demersuri? Pentru aceasta forma de exprimare este nula si neavenita, spusa doar pntru idioti care se alimenteaza cu sperante desarte si vorbe frumoase.

 1. Vom amplasa ECHIPAMENTE DE FITNESS ÎN AER LIBER, în parcurile municipiului

Asta “da”. M-a umplut de respect. Ne arde de fitness prin parcuri … cand e saracia pe noi cat China.

 1. Vom lansa Programul ”TERAPIE PRIN SPORT”

Derulat cu sprijinul O.N.G.- urilor, cărora, sunt sigură!, li se vor alătura și medici și kinetoterapeuți, acesta se va adresa ploieștenilor cu dizabilități, copii și adulți.

E deja prea mult. Din 32 de popuneri, numai avioane de hartie, nu poti gasi mai mult de cinci viabile. Fantasmagorii care nu isi au rost pentru o  populatie saraca, ce are alte prioritati decat verde peste tot.

 1. Înființarea unor MINICLUBURI ALE COPIILOR ÎN FIECARE CARTIER, în special în spațiile disponibile existente în școli

Care este forma juridca de infiintare a acestor minicluburi care pot fi o varianta viabila, poate cea mai buna pana acum, pentru sportul de masa? Fara competitii acestea sunt inutile.

 1. Extinderea GRĂDINIȚEI NR.38 (Str. Poștei)

No comment- nu mi se pare a fi o masura care sa fie promovata ca parte din programul electoral.

 1. ÎNCĂLZIRE CENTRALĂ LA ȘCOALA „FLORIN COMIȘEL” (fosta Școală nr. 11)

No comment- nu mi se pare a fi o masura care sa fie promovata ca parte din programul electoral.

 1. Voi iniția Programul FIECARE ȘCOALĂ — TEREN DE SPORT SINTETIC

Alte cheltuieli  gen praf in ochi…

 1. Voi iniția un proiect de hotărâre pentru PRELUAREA FINANȚĂRII SĂLII DE SPORT A ȘCOLII SF. VINERI și voi face toate demersurile pentru construirea de NOI SĂLI DE SPORT PENTRU ȘCOLI

Avioane aruncate pe… hartie doar ca sa ia ochii. Alte cheltuieli antamate fara studii de fezabilitate inainte.

 1. Ploieștenii își doresc un PATINOAR ACOPERIT. Vom găsi o soluție!

Zi zau…

 1. Consider că este necesară REGÂNDIREA REȚELEI ȘCOLARE, astfel încât sistemul de învățământ din Ploiești să își armonizeze oferta cu cererea reală de pe piața muncii.

Ce legatura are reteaua scolara cu piata muncii, in conditiile in care piata muncii nu ofera locuri de munca …care sa acopere numarul celor care ies din sistemul de invatatamant?

 1. Am în vedere și CONSULTAREA COMUNITĂȚILOR RROME, pentru identificarea acelor meserii care le plac, li se potrivesc, le sunt specifice și și-ar dori să le poată practica, în perspectiva înființării unor școli/ clase de meserii prin care să le putem asigura integrarea socială reală.

Singura idee inedita si  as spune buna, desi pare a fi o discriminare fata de majoritari,  in forma in care este expusa.

 1. Mă voi asigura că Primăria își va îndeplini toate obligațiile pentru ca unitățile școlare din municipiu să obțină ACREDITARE ISU.

Ma voi asigura…este o forma de a nu transmite nimic sau a umple hartia cu vorbe goale.

 1. Cât timp voi fi eu primar, PĂRINȚII NU VOR MAI FI OBLIGAȚI SĂ PLĂTEASCĂ NIMIC PENTRU ȘCOALA COPIILOR!

Asta e cea mai mare minciuna electorala pe care am citit-o in toate programele electorale de pana acum. NU are nicio acoperire, pntru ca cei care cer aceste fonduri sunt pofesorii si cei care accepta de zefci de ani, cu buna stiinta, sunt copiii. Motivul? Sumele derizorii alocate din PIB pentru EDUCATIE, fapt ce conduce la instituirea acestor fonduri acceptate tacit.

 1. LOCURI DE JOACĂ – MAI MULTE ȘI SIGURE – PENTRU COPII

Asta da. E buna si trebuie pusa in practica.

 1. Împreună cu Poliția Locală, Poliția Rutieră și I.S.J., voi iniția un PROGRAM PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CAUZATE DE TRAVERSAREA NEREGULAMENTARĂ. Vom aplica un program concret de supraveghere a elevilor la traversare, în zonele considerate periculoase.

Sfat: Camere de luat vederi, monitorizare profesionista si in timp real.

 1. PROGRAME DE TIMP LIBER, dedicate copiilor ai căror părinți SUNT PLECAȚI ÎN STRĂINĂTATE

Din nou o masura inedita si buna de pus in practica. Nu necesita investitii mari, ci implicare.

 1. Vom pune în valoare PARCUL SĂLII SPORTURILOR

Iar vorbe fara acoperire, fara studii de fezabilitate aferente.

 1. Reluarea SĂRBĂTORILOR TRADIȚIONALE ÎN AER LIBER (Armindeni, 1 Iunie, Zilele  Ploieștiului etc.), manifestări îndrăgite de copii și tineri

Nu e o idee rea si poate fi usor pusa in practica.

 1. STIMULAREA ELEVILOR MERITUOȘI și SUSȚINEREA FINANCIARĂ PE TERMEN LUNG a acelora dintre ei care provin din familii cu venituri reduse

Foarte utila si usor de pus in practica prin sponsorizari atrase.

 1. TRANSPORT PUBLIC GRATUIT PENTRU MAMELE ÎN CONCEDIU POST- NATAL!

Iar o idee inedita. Instituiirea unei noi categorii sociale, mamele in concediu post-natal. Nu cred ca exista cadru legal pntru aceste gratuitati si pre a fi o gogoasa electorala.

 1. Numirea unui CONSILIU CONSULTATIV, format din personalități culturale marcante ale orașului, pentru evaluarea proiectelor și programelor culturale propuse și fundamentarea alocărilor bugetare destinate activităților și instituțiilor culturale ale Ploieștiului.

La nivel declarativ suna bine. In rest nu reprezinta decat o idee care va fi greu de pus in practica fiind foarte greu sa ii alegi p cei mai marcanti, fara sa ii lezezi pe ceialalti.

 1. DEZVOLTAREA ACTIVITĂȚII INSTITUȚIILOR CULTURALE ALE ORAȘULUI

Ok.

 1. Un nou festival la Ploiești: FESTIVALUL CĂRȚII!

In sfarsit o propunere super. Cam putin, totusi, pentru ca am ajuns la jumatate.

 1. Realizarea unui GHID CULTURAL ON-LINE și a unui ghid turistic on-line al orașului Ploiești

Cheltuieli minime, idee buna.

 1. Susținerea, cu acordul Consiliului consultativ, a unor PROIECTE CULTURALE DE INTERES LOCAL, realizate de organizații non-guvernamentale.

Avioane!

 1. OFERIREA UNOR SPAȚII GRATUITE meșteșugarilor tradiționali și atelierelor cu activități pe cale de dispariție

Inedita, buna si usor de pus in practica.

 1. Transformarea Cinematografului PREMIERA (fostul CINEMASCOP) în TEATRU DE OPERETĂ, după reglementarea situației juridice a clădirii și consolidarea acesteia.

Gogoasa electroala care nu va fi niciodata pusa in practica, pentru ca situatia juridica e CINEMASCOPULUI este clara si nu apartine municipalitatii.

 1. Să avem SEMAFOARE INTELIGENTE

As prefera un primar inteligent si dedicat cetatenului …din suflet, nu din gat.

 1. MARCAJE VIZIBILE- la TRECERILE DE PIETONI

Asa, si?

 1. Să facem, rapid, un STUDIU pentru identificarea SENSURILOR UNICE, care ar putea descongestiona arterele aglomerate

Iar vorbe care incep cu …sa facem. Trebuia facut si expus concret ploieteanului.

 1. Să identificăm o posibilitate pentru finanțarea, măcar din 2018, când putem renegocia alocările europene, a lucrărilor de REABILITARE/ REFACERE A PODULUI DE LEMN de peste calea ferată din zona de Sud

Ok.

 1. Să redeschidem traversările pietonale prin PASAJELE SUBTERANE DIN BARIERA BUCUREȘTI

Idee inedita si buna desi e prezentata fara acoperire financiara si de oportunitate.

 1. Să ne îngrijim și ca numele străzilor și numerele imobilelor să fie indicate la loc vizibil

Asa, si? Iar s-a umplut pagina cu vorbe…

 1. Este IMPERATIV să găsim soluții pentru rezolvarea marcajelor aberante de pe STRADA DEMOCRAȚIEI și fluidizarea traficului pe STR. COȘBUC

Nu o luati in seama, pentru ca asa ceva nu se trece intr-un program electoral, fie el atat de slab ca acesta.

 1. Vom menține GRATUITATEA PENTRU PENSIONARI PE MJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN

Sensibilizari gen Pensia Municipala care tin la persoanele varstince si aduc voturi.

 1. Voi fi onorată să mă pot sfătui și să primesc informații de la pensionarii ploieșteni care se vor oferi să sprijine, voluntar, administrarea orașului nostru.

Polologii aruncate in mod inutil intr-un program electoral.

 1. Voi fi bucuroasă să le creăm tuturor posibilitatea de a participa activități de socializare moderne, organizate prin cluburile pensionarilor: seri de dans, vizionare

Vorbe, vorbe, vorbe. Frumoase ce-i drept, dar vorbe care umplu hartia.

 1. Vom încerca, după modelul implementat în alte mari orașe, să organizăm PIEȚE VOLANTE, în zonele îndepărtate de piețele organizate.

Interesant dar, pentru ca porneste cu “vom incerca” nu valoreaza nici doi bani, pentru ca arata clar ca nu are in spate nimic studiat.

 1. În parteneriat cu O.N.G- urile, ne vom ocupa SĂ SPRIJINIM BĂTRÂNII SINGURI, care se deplasează greu.

Pentru necunoscatori insemana ceva frumos. Pentru cunoscatori isnemana un transfer de responsabilitate catre ONG-uri.

 1. Pentru bătrânii singuri și foarte bolnavi, va trebui, cât mai repede, să construim cămine-spital și centre paliative și, cu sprijinul voluntarilor, să îi ajutăm să nu se simtă abandonați.

Ma ia capul cu exprimarea asta care nu transmite nimic concret ci da doar sperante desarte bietilor batarni singuri si foarte bolnavi.

 1. Sprijinirea proiectelor de integrare pe piața muncii a persoanelor defavorizate

Cum? Doar din gura?

 1. CANTINĂ SOCIALĂ VOLANTĂ. În colaborare cu parohiile și cu O.N.G.-urile, serviciile Cantinei Sociale trebuie să fie extinse

Transfer de responsabilitate, din nou, catre parohii si ONG-uri, in conditiile in care protectia sociala este atributul exclusiv al autoritatilor.

 1. COLECTĂ DE HAINE. De două ori pe an, cetățenii care doresc pot face pachete cu haine bune, curate, etichetate cu vârstă, sex, mărime, pe care le colectează, cu programare, o mașină a serviciilor sociale.

Desi pare interesant, daca pui o asemena propunere intr-un program electoral inseamna ca nu te respecti pe tine si iti jignesti votantii.

 1. COLECTĂ DE OBIECTE DE MOBILIER

La fel ca mai sus.

 1. BALUL PRIMĂRIEI – acțiune caritabilă anuală, dedicată unor cazuri speciale

Interesant. E o solutie viabila pentru rezolvarea unor cazuri speciale.

 1. FINANȚARE TRANSPARENTĂ pentru O.N.G.-URI DE INTERES COMUNITAR! Este momentul să le acordăm organizațiilor neguvernamentale atenția cuvenită, așa cum se întâmplă în toată lumea civilizată.

Legea grantului. Nu a inventat roata doamna candidat. Pur si simplu trebuie sa puna in practica o lege veche de 11 ani.

 1. PIEȚE CIVILIZATE, în care producătorii particulari să aibă acces garantat

Ok.

 1. Promit că voi avea RELAȚII CORECTE CU MEDIUL DE AFACERI

Promisiuni, in conditiile in care exista limite clare in aceste relatii, bazate mai mult pe obligatii din partea mediului de afaceri.

 1. LICITAȚII ȘI SELECȚII DE OFERTE făcute cu TRANSPARENȚĂ!

Aici imi vine sa plang, dar nu ma ajuta ochii. Gratiela Gavrielscu are o vasta experienta in a nu face asa ceva, din pacate.

 1. SECȚIUNE DEDICATĂ MEDIULUI DE AFACERI PE WEB-SITEUL PRIMĂRIEI

Nu aduce nimic o masura de genul acesta, decat o recunoastere a celor care compun mediul de afaceri.

 1. ACORDAREA DE SPAȚII GRATUITE PENTRU START-UP-URI la Centrul de Excelență în Afaceri pentru Tinerii Întreprinzători, care va funcționa în vecinătatea Parcului Municipal Vest

Vrajeala. Centrul de Excelenta nu este mosia doamnei candidat ca sa atribuie gratuit spatii.

 1. TÂRGURI MUNICIPALE pentru promovarea produselor și serviciilor locale

Nimic nou. Exista deja la Ploiesti si se fac degeaba, pentru ca nu intereseaza pe nimeni. Sau doar pe cei care isi iau bani pentru organziarea lor.

 1. AGENȚII ECONOMICI CU SEDII SOCIALE ÎN ALTE LOCALITĂȚI, la încheierea contractelor cu Primăria Municipiului Ploiești, își vor deschide PUNCTE DE LUCRU PE TERITORIUL ORAȘULUI. În acest fel, taxele și impozitele generate de aceste contracte vor alimenta bugetul local.

Aici vorbim despre o descoperire “epocala”. Pai unde Dumnezeu ar trebuie sa plateasca impozitul un punct de lucru, daca nu acolo unde isi desfasoara activitatea?

 1. ȘEDINȚELE CONSILIULUI LOCAL PLOIEȘTI vor fi TRANSMISE LIVE și vor fi ARHIVATE PE PAGINA DE INTERNET A PRIMĂRIEI

Asta da. Ar trebui preluata de oricine va iesi primar.

 1. OPERAȚIONALIZAREA ȘI INFORMATIZAREA BIROULUI UNIC, astfel încât cetățenii să intre în interacțiune pentru orice solicitare doar cu un singur  funcționar

Aproape imposibil, dar ar merita incercat.

 1. REVIZUIREA TUTUROR PROCEDURILOR DE LUCRU ale funcționarilor administrației locale. Definirea mai clară a atribuțiilor, în vederea îmbunătățirii interacțiunii cu cetățenii

Aici deja nu o voteaza niciunul dintre functionarii publici, pentru ca ar insemana sa le schimbe mentalitatea din temelii.

 1. Realizarea unor PROCEDURI CLARE DE EMITERE A ACTELOR ADMINISTRATIVE, astfel încât să se reducă la minimum aprecierea subiectivă din partea funcționarului

A nu se abuza de legea transperentei decizionale. S-ar putea ca secretarul primariei, Simona Albu sa oboseasca inainte de vreme. Interesant si usor de pus in practica daca exista vointa si nu interese.

 1. SISTEM ONLINE DE MONITORIZARE A SOLICITĂRILOR CETĂȚENILOR, la care SĂ AIBĂ ACCES, cu parolă, ȘI PETENTUL

Aha, sigur. Idee buna si astept s-o puna in practica daca iese primar.

 1. ACTUALIZAREA SI OPERAȚIONALIZAREA SISTEMULUI GIS, astfel încât cetățenii să poată beneficia de aplicații cu răspuns rapid

Interesant, dar nu ar fi rau de vazut care este segmentuld e varsta care sta pe internet, care are spirit civic si este activ si atunci ne putem da seama cum stam cu implementarea acestui sistem.

 1. SISTEM COERENT ȘI TRANSPARENT DE ANGAJARE ȘI PROMOVARE A FUNCȚIONARILOR PUBLICI ȘI PERSONALULUI CONTRACTUAL din Primărie și din structurile aflate sub autoritatea Consiliului Local

A nu se uita de evaluarile anuale, care sunt reglementate prin lege.

 1. PROGRAM DE STAGIATURĂ ÎN PRIMĂRIE pentru studenții Facultății de Administrație Publică din cadrul U.P.G.. Recrutarea celor mai buni stagiari

Interesant si inovativ. Merita pusa in parctica.

 1. O NOUĂ ORGANIGRAMĂ, în acord cu prioritățile instituției, în care să se regăsească mai mulți specialiști în atragerea de fonduri europene și în urmărirea cheltuirii lor și cât mai puține persoane ineficiente

Tine tot de evaluarea functionarilor publice despre care vorbeam mai sus.

 1. INVENTARIEREA CONSTRUCȚIILOR CU DESTINAȚIE LOCUINȚĂ EXISTENTE, AFLATE ÎN ADMINISTRAREA PRIMĂRIEI

Fara sens aceasta propunere. Exista o baza de date deja.

 1. EVALUAREA CERERII DE LOCUINȚE ÎN FUNCȚIE DE POTENȚIALII BENEFICIARI: pentru tineri, de necesitate, sociale, pentru specialiști

Asta este printre cele spuse ca sa sensibilizeze. Trebuie intrat cu tancul in Directia de Patrimoniu, pentru a rezolva aceste situatii care ar imbunatatii cateva vieti annual.

 1. IDENTIFICAREA TERENURILOR LIBERE DE SARCINI PE CARE PRMĂRIA AR PUTEA CONSTRUI

Nu-si are rostul aici, ca o masura, pentru ca tine de fisa postului.

 1. CONCURS DE SOLUȚII PENTRU CONSTRUCȚIA UNOR LOCUINȚE SOCIALE – utilizarea unor materiale ieftine, ușoare

Exista Hotarare de Consiliu Local deja, pentru aceasta initiativa.

 1. O ALTĂ ABORDARE: CASA POTRIVITĂ LOCATARULUI; locuințele de necesitate – pe termen relativ scurt. Case verzi, a căror întreținere să nu coste mult. Construcții ușoare, modulare, adaptabile la numărul de membri ai familiei

Aceeasi situatie ca la punctul  95.

 1. Voi cere Poliției Locale să acționeze cu fermitate pentru creșterea gradului siguranței publice. LOCUL POLIȚISTULUI LOCAL ESTE ÎNTRE OAMENI, NU ÎN BIROU!

O idee pe care am sesizat-o si la Adrian Dobre si pare a fi o solutie, minora, ce-I drept, pentru siguranta cetatenului.

 1. PAZĂ ÎN FIECARE ȘCOALĂ, plătită din bugetul local, NU DIN BUZUNARUL PĂRINȚILOR!

De pus in practica Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, republicata. Lege nr. 333/2003 republicata 2014.

 1. CAMERE DE SUPRAVEGHERE VIDEO ÎN PIETE, ÎN VECINĂTATEA ȘCOLILOR, ÎN ZONELE AGLOMERATE!

De ce doar in aceste zone? Se impune montarea lor in fiecare colt al municipiului si o monitorizare pofesionista, chiar daca multi carcotasi vor spune ca suntem la Big Brother. Numai asa se poate reduce infractionalitatea.

 1. Finalizarea investițiilor aflate în implementare și continuarea programului de investiții cofinanțate din fonduri europene, în conformitate cu Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) și cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD)

Sa vedem intai cum scapam de problemele create de vechiul Consiliu Local in legatura cu fondurile europene si cati bani dam inapoi pntru nefinalizarea lucarilor la termenele prevazute.

 1. Continuarea, de comun acord cu asociațiile de proprietari, a programului de reabilitare energetică  a blocurilor, dar cu asigurarea transparenței costurilor și calității lucrărilor efectuate.

Situatia e cam asa, si vorbesc in cunostinta de cauza ca presedinte al Uniunii Asociagtiilor de Proprietari: Intai trebuie aprobata strategia de eficientizare termica pentru a putea fi acceptata primaria ca si solicitant, apoi rebuie ca asociatiile de proprietari sa decida in unanimitate ca vor sa efectueze reabilitarile si dupa aia depuse cererile la primarie. Trebuie stabilit un buget pentru partea de contributie a solicitantului( primaria), ceea ce nu s-a facut pana acum. Iar la urma, trebuie ca demersurile sa nu depaseasca data de 16.11.2016. Orice altceva reprezinta vorbe in vant.

 1. Refacerea intrărilor în oraș, cu respectarea prevederilor din PUG și PUZ-uri

Asta am citit-o si la ceilalti candidati si n-o mai discut, pentru ca e inutil. E usor de facut.

 1. Investiții verzi în rețeaua de iluminat public

Nu inteleg ce reprezinta si ca mine sunt convins ca sunt multi ploiesteni.

 1. MONITORIZAREA ATENTĂ, din punct de vedere cantitativ și calitativ, A SERVICIILOR MUNICIPALE (apă, canal, salubritate, termoficare, iluminat public, semaforizare, deszăpezire, întreținere-marcaj drumuri publice, reparații de drumuri etc.)

Mai bine desfiintarea Regiei Autonome a Serviciilor Publice Ploiesti, care doarme in bocanci, iar cand nu doarme se face ca ploua, desi are atributii clare.

 1. REGÂNDIREA ORGANIZĂRII ȘI ATRIBUȚIILOR S.G.U. (Valorificarea serelor proprii, accent pe plante perene pentru amenajarea spațiilor publice, parcări curate, ine marcate, administrarea cimitirelor – inclusiv servicii contracost îngrijire morminte)

Se impune regandire situatiei juridice a SGU, in sensul ca nu este normala constituirea ei ca societate privata cu actionar unic Consiliul Local. Dupa aia se poate regandi organizarea atributiilor, desi nu isi prea are rostul.

 1. RENTABILIZAREA ACTIVITĂȚII SOCIETĂȚII DE TRANSPORT ÎN COMUN A MUNICIPALITĂȚII; un transport public civilizat, cu tramvaie, troleibuze și autobuze moderne, care să le asigure confortul și siguranța călătorilor și celor care le conduc.

Vreaus a vad planul intai, ca m-am saturat de vorbele goale din acest program electoral.

 1. Amenajare PARCARE SUBTERANĂ PE MAI MULTE NIVELURI în zona HALELOR CENTRALE și în fața Hotelului ”Prahova”, fără afectarea spațiului verde.

Utopie si dati-mi voie sa nu mai explic de ce.

 1. Implementarea unui PROIECT-PILOT de realizare a unei PARCĂRI SUPRAETAJATE TIP LIFT, într-unul dintre cartierele aglomerate ale orașului. După evaluare, proiectul ar putea fi extins și în alte cartiere.

Idee revolutionara cu iz de utopie, fara o consultare publica, adica o dezbatere.

 1. RECONSIDERAREA ZONELOR MĂRGINAȘE, defavorizate, ale orașului, DIN PERSPECTIVA DEZVOLTĂRII DURABILE A POLULUI DE CREȘTERE PLOIEȘTI.

Polul de crestere este o notiune abstracta pentru cetateanul de rand, iar acest program electoral se adreseaza tocmai lui. Din nou, fara un studiu, aceasta reconsiderare nu este decat o vorba goala.

 1. Voi iniția instituirea unei PROCEDURI FOARTE CLARE privind MODUL ȘI ORDINEA ÎN CARE SE FAC INTERVENȚIILE planificate LA REȚELELE DE UTILITĂȚI SUBTERANE. De asemenea, vom urmări foarte atent REFACEREA CAROSABILULUI ȘI TROTUARELOR DUPĂ LUCRĂRI, inclusiv în situația celor mai mici intervenții la avarie.

Inchei aceasta analiza care mi-a luat 10 ore, prin a spune simplu: VAX ALBINA!

Constatarea mea dupa ce am analizat toate masurile propuse, este ca nici 10 % dintre ele nu sunt serioase, ci vorbe goale, utopii sau praf in ochi. Gratiela Gavrilescu este o promisiune electorala ea insasi, care are tendinta de a ramane…promisiune.

Partea buna: este ca are experienta in administratia locala, in activitatea legislativa, adica aceea de deputat.

Partea rea: Daca este asa cum se aude si are in spate familia Cosma si este sprijinita de aceasta, atunci inseamna ca si ea are butoane, ceea ce ne spune ca nu ne putem astepta la nimic bun. Progarmul ei este unul obositor si aproape ireal pentru viata pe care o ducem. Nu se bazeaza pe nimic concret, nu are studii aprofundate in spate, care sa arate necesitatea implementarii fiecarei masuri si costurile aferente, ci pe povesti.

Povesti pescaresti care sunt placute doar daca povestitorul stie sa le spuna frumos, in rest toata lumnea stie ca sunt minciuni gogonate.

Urmeaza Daniel Savu, despre care ma voi rezuma sa spun doar cateva lucrui pe care le consider importante.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy