Candidatul PNL la primaria Ploiesti, Adrian Dobre vine cu un mesaj care sa ne umezeasca ochii… in lacrimi : Renașterea Ploieștiului trebuie să înceapă în primul rând de la calitatea oamenilor și de la modul serios și corect de a aborda administrația.
Din start este o vrajeala cu care sa se umple aerul ca sa priceapa fraierul. Despre ce calitate vorbim cand cei vechi sunt identici cu cei noi, iar cei vechi sunt criticati pentru neajunsurile la care am fost supusi, ba chiar numarati prost.
Personal nu cred in schimbarea oamenilor, ci in capacitatea lor de adaptare, pentru ca amprenta genetica este unica si nu poate fi modificata.
Revenind la programul electoral al candidatului Dobre Adrian, mascat sub conceptul pompos “Smart City”, care are 12 domenii de aplicare. Sa le luam pe caprarii:
Infrastructura
Pare ca Dobre s-a inspirat de la Ganea sau invers si sper sa nu ajung sa vad si la ceilalti aceleasi propuneri tratate de unici salvatori.
Investiţie care să lege cartierul Mitică Apostol (cu subtraversarea DN1 – centura de Vest) și Cartierul Triaj (cu subtraversarea magistralei căii ferate Bucureşti – Brașov) de conducta magistrală a oraşului Ploieşti în capătul Bulevardului Petrolului.
Din cate stiu lucrarile in Mitica Apostol au inceput deja in acest an, poate pentru prima data dupa ce chiar Andrei Volosevici a promis ca se ocupa si a uitat. Cartierul Triaj este o zona uitata demult de primari. Am curaj sa fac pariu ca Dobre va uita de el in secunda doi daca va iesi primar si acum este adus in fata doar de ochii lumii.
Continuarea extinderii canalizării din cartierul Râfov către cartierul Pictor Rosenthal (evident urmată de refacerea infrastructurii rutiere în zona respectivă) oferă implicit posibilitatea ca reţelarii să verifice parţial toate reţelele. Realizarea unei pasarele peste calea ferată în zona de Nord a cartierului Râfov va asigura o mai bună mobilitate pentru locuitorii din zonă.
Costul estimativ al proiectului descris mai sus se ridică la 7-8 milioane de euro, avându-se în vedere o bugetare multianuală din bugetul Municipiului Ploieşti. Rapiditatea implementării proiectului nu ţine exclusiv de Primăria Municipiului Ploieşti, ci şi de durata anumitor etape cum ar fi cea a obţinerii avizelor CNADNR şi CFR.
Aceeasi strategie, adica abordarea zonelor sarace, cu populatie multa, demografie mare si votanti usor de manipulat prin diverse forme, una ar fi atribuirea de sperante pentru conditii de viata mai bune. Nu cumva trebuie si protectie sociala in acele cartiere, care sa asigure plata facturilor ?
Un lucru bune ste faptul ca Dobre, in expunerea sa, aduce in discutie costurile estimate si sursa, care este bugetul, dar nu aminteste de gaura in care se afla acest buget si nu stim pentru cat timp.
Infrastructura rutieră va fi protejată şi printr-o poziţie corectă şi fermă a Primăriei Municipiului Ploieşti, transpusă într-o atentă monitorizare a calităţii lucrărilor, precum şi a intervenţiilor pentru deszăpezire (de exemplu, folosirea excesivă – 100% – a sării) care duc la deteriorea stratului asfaltic, cu aplicarea sancţiunilor care se impun.
Pozitia corecta si ferma trebuia sa fie din mandatul Volosevici, dar a cam lipsit. Poate asfaltarile nu s-ar fi repetat periodic si nejustificat.
La sfârşitul anului 2012 existau la Ministerul Educaţiei trei proiecte de grădiniţe (Mitică Apostol, 9 Mai, Liceul 1 Mai) plus modernizarea de grădiniţe care vor trebui să-şi găsească finalizarea în acest mandat.
În dezvoltarea structurii edilitare a Municipiului Ploieşti, o necesitate stringentă este realizarea unui cimitir situat în partea de Vest a oraşului, între magistrala căii ferate Bucureşti –Braşov şi Centura de Vest a Ploieştiului, accesul făcându-se pe pasajul suprateran din zona Gării de Vest.
Daca existau de la sfarsitul anului 2012 aceste trei proiecte de ce nu au iesit consilierii locali PNL la gatul celorlalti, in presa, in strada sa spuna asta si a fost lasat totul in campania electorala? Nu am certitudinea ca exista acest proiecte fara un link, macar, catre ele pe site-ul ministerului.
Despre cimitir, ma abtin. De morti numai de bine.
Soluţionarea situaţiei câinilor comunitari va fi gestionată prin construirea unui adăpost în zona de Est a Ploieştiului (lângă Protan) care să găzduiască aproximativ 2000 de câini. În momentul de faţă există un studiu de fezabilitate, toate utilităţile necesare acestui adăpost fiind existente în zonă.
Aici Adrian Dobre a dat-o de gard rau de tot, pentru ca sunt pe deomeniul meu fiind cel care a initiat demersurile civice care au condus la aprobarea HCL 512/2015. Dobre demonstreaza ca e paralel cu acest subiect. Inainte de a se gandi la un adapost oricat de mare sau mic ar fi, trebuie sa implementezi HCL 512/2015 care rezolva problema de fond a cainilor comunitari. Dupa aia numarul lor, printr-un control asupra inmultirii lor poate sa se diminueze substantial, pana la disparitie pe termen mediu si lung.
Servicii publice
Salubritatea
Incredinţare a serviciului de salubritate către SGU – Servicii de Gopodărire Urbană – care va consta în curăţenia căilor publice și deszăpezirea lor. Investiţia este estimată a fi în jur de 2 milioane de euro.
Nu e o idee rea, mai ales ca e o forma de a da de munca votantilor lui Dobre, fara pretentii exagerate pentru functii. Trebuie un studiu profesionist de fezabilitate care sa arate daca este rentabila aceasta idee, pentru municipalitate nu pentru PNL si membri sai.
Alimentarea cu apă şi canalizarea
- scoaterea din tarif a sumei care priveşte apa meteorică;
- modificarea contractului de concesiune în sensul scoaterii taxei solicitate de APA NOVA pentru certificate de urbanism, respectiv autorizaţii de construire;
- îndreptarea investiţiilor APEI NOVA într-un procent cât se poate de mare către infrasctructura care contează pentru ploieşteni (reparaţii/extindere canalizare, reparaţii/extindere reţea de apă, branşamente), cu mai puţin interes pentru dotările societăţii respective (calculatoare, licenţe, maşini, utilaje); aceasta se poate realiza printr-o reacţie corectă a administraţiei, în comitetul de coordonare.
De anul trecut s-a facut o Comisie care sa analizeze situatia tariflului apei metoerice. Am trimis de doua-trei saptamani o adresa catre municipalitate in care am solicitat care este rezultatul dezbaterilor din Comisie, din care fac parte membri din toate partidele. Nu am primit raspuns.
Este o gogoasa. Nu se va face nimic, daca nu ne batem noi, UAP pentru a fi scos acest tarif.
Modificarea contractului de concesiune cu APA Nova este o idee buna, numai ca nu doar pentru scoatarea taxei pentru certificate de urbanism, ci pentru multe altele. Nu cred in aceasta idee, pentru ca interesele sunt mari, transpartinice si vechi.
Punctul trei nici nu merita atentie pntru ca sunt vorbe aruncate in vant, ca sa ia ochii.
Alimentarea cu energie termică
- abordare corectă a investiţiilor făcute în Ploieşti prin modernizarea reţelei de termoficare şi o gândire serioasă a operatorului în ceea ce priveşte distribuţia agentului termic pe orizontală la nivelul blocurilor din Ploieşti, cu plan de investiţii şi finalizare din fonduri europene, evident şi cu aportul administraţiei locale şi a asociaţiei de locatari este unul din dezideratele care trebuie realizate în acest mandat;
- scoaterea taxei pentru certificate şi autorizaţii de construire prin modificarea contractului de concesiune.
Distributia pe orizontala nu se poate face in urma unei analize corecte a investitiilor, ci doar intr-o dezbatere publica cu proprietarii care sa-si dea sau nu acordul. Ce nu spune Dobre, este ca o investitie de genul asta, costa un proprietar intre 4.000 si 6.000 de lei, pe care ii suporta din popriul buzunar, in cazul in care nu s-ar aloca bani din fonduri europene pe masura 3.1 POR, care a inceput pe 16 mai si se termina pe 16 noiembrie anul acesta.
Nu vad nimic despre modul discretionar in care Veolia Energie Prahova aplica tariful la energie termica facturat la populatie. Nici Dobre nu intelege ca primaria trebuie sa apere, deopotriva cu UAP, interesele ploiestenilor, nu sa le fie ostili si sa fac tot ce vor francezii.
Iluminatul public
Modernizarea acestui sistem presupune:
- înlocuirea corpurilor de iluminat public cu incandescenţă cu lămpi cu eficienţă energetică ridicată, durată mare de viaţă care asigură confortul urban corespunzător (ex. LED), inclusiv reabilitarea instalaţiilor electrice – stâlpi, reţele, etc.;
- achiziţionarea/instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public;
- extinderea/reîntregirea sistemului de iluminat public;
- utilizarea surselor regenerabile de energie (ex. panouri fotovoltaice, etc.).
Modernizarea sistemului se va realiza cu fonduri europene de către Primăria Municipiului Ploieşti, urmând apoi a fi administratat de SGU – Servicii de Gospodărire Urbană.
Si-a adus aminte sa spuna despre sursele de finantare, dar exprimarea este generala, nu este identificat foarte clar niciun fond. Poate nici nu exista. Modernizarea e interesanta, dar greu de pus in practica, pentru ca iluminatul in Ploiesti a fost o cutie a Pandorei si consilierii care vor fi in opozitie se vor opune investitiilor de acest gen, asa cum s-a intamplat mereu, fara o ratiune exacta, ci doar din ambitii prostesti.
Din respect pentru persoanele de vârsta a treia vom asigura crearea şi funcţionarea adecvată a unor cluburi de pensionari. Aceştia vor avea la un moment dat şi o clădire administrativă. Spre exemplu, în zona intersecţiei străzilor Romană cu Nucilor există o clădire care poate fi modernizată sau reconstruită şi care este cunoscută ca fiind vechea baie publică.
Ce cauta cluburile de pensionari la Iluminatul Public, numai Dobre si echipa sa pot stii, pentru ca nu au nicio legatura cu serviciile publice. Prin urmare nu pot trata serios aceasta idee, prevazuta la o rubrica necorespunzatoare.
Fonduri europene
Daca vreti sa va amuzati despre aceasta parte a programului intrati AICI- http://adriandobrepnl.ro/proiectul-pentru-ploiesti/#Spoiler-9 . Repeta ce spune la celelalte rubrici sau ce a spus si Cristian Ganea, ca si masuri pentru mandatul sau.
Fiscalitatea
Fiscalitatea depinde de voința politică a Consiliului Local Ploieşti, însă printr-o continuă legatură cu primarul, aceasta va putea fi redusă între 3-5 procente în fiecare an (taxe, impozite locale) în următoarele condiţii:
- eficientizarea cheltuirii banului public;
- preţuri mici – calitate superioară a obiectivelor;
- accesarea fondurilor europene şi implementarea corespunzătoare a proiectelor, de aşa manieră încât fondurile externe să consolideze bugetul local, iar investiţiile să fie corespunzător susţinute financiar, fără a se genera artificial eforturi bugetare suplimentare care să fie suportate de comunitate.
Cea mai mare gogoasa electorala din programul lui Dobre. In conditiile in care bugetul local este in situatia de a returna la Uniunea Europeana suma de 78 de milioane de euro pentru neglijentei celor care ne reprezinta in finalizarea lucrurilor din fonduri europene. Putere sau opozitie, sunt la feld e vinovate pentru ca s-a ajuns in situatia aceasta. Niciunul dintre consilieri nu a reactionat si nu a sesizat organele abilitate in timp util.
Sanatate
Primăria Municipiului Ploieşti poate începe efectiv construirea unui Spital Municipal de Urgenţă într-o locaţie dată primăriei, spre exemplu fosta unitate militară (str. Cosminele), pe o suprafaţă de aproximativ 2,4 ha, cu un număr de aproximativ 250 paturi, pe o structură de spital pavilionară în care prin servicii foarte bune şi cu dotări excepţionale să se desfăşoare activitatea ce ţine de Spitalul de Pediatrie, Spitalul Municipal, cu 2 săli de primiri urgenţe. Estimarea costurilor, cu tot cu dotări, este de aproximativ 40 milioane euro.
L-as ruga pe Adrian Dobre sa ne spuna ce tot ii da inainte cu construirea unui Spital Municipal de Urgenta? Adica la acel spital pot ajunge in urgente numai ploiestenii si cei din alte localitati sunt lasati sa moara sau trimisi la Spitalul Judetean, ceea ce, de multe ori e acelasi lucru? Daca exista cu adevarat preocupare pentru sanatatea ploiestenilor ar trebui rezolvata problema infectiilor nosocomiale, fie prin distrugerea spitalelor existente si construirea altora noi, pentru in peretii spitalelor exista aceste infectii si nu pot fi scoase decat prin radiere cu ultraviolete care sa elimine prin ardere. Daca discutam despre altceva o facem ca sa vindem castraveti la gradinar.
Vechea clădire a Spitalului Schuller va adăposti policlinica şi o secţie de îngrijire bătrâni dotată la ultimele standarde.
Cealaltă parte a spitalului, spre Serviciul de Medicină Legală, având o suprafaţă corespunzătoare, va fi o zonă de locuinţe pentru medici (P+1, P+2), care va face parte din pachetul de facilităţi pentru medici pe care îl gândim pentru aducerea sau păstrarea în zonă a elitelor medicale în diverse domenii.
Incep sa cred, din ce in ce mai tare, ca promovarea grijii pentru batrani este o unealta de manipulare prin sensibilizare. La fel ca si grija pentru cei tineri care sunt uitati pe drumurile vietii de cei care le promit marea cu sarea. Progarmul pe sanatate propus de Adrian Dobre mi se pare o utopie de la un cap la altul, la fel ca si Spitalul de Pediatrie al lui Iulian Badescu, despre care am spus de la inceput ca nu se va face. Din pacate, am avut dreptate.
Achizitionarea de material rulant
Modernizarea liniilor de tramvai fără material rulant modern (tramvaie noi) nu are valoare, în contextul în care siguranţa cetăţeanului este cea mai importantă.
În acest sens, Primăria Municipiului Ploieşti poate fi partenerul unui program de tip CLUSTER (finanţare) bazat pe Planul de Investiţii Juncker, pe conceptul SMART CITY (cercetare, producţie, folosire, sistem integrat de management, eficienţă energetică).
În acest proiect, materialul rulant este estimat la 30 milioane euro (30 tramvaie cu două vagoane) ce se pot achiziţiona în concordanţă cu o dezvoltare a activităţii TCE – Transport Călători Express şi prin concursul Consiliului Judeţean Prahova pentru obţinerea licenţelor pentru transport în zonele limitrofe Ploieştiului şi evident prin voinţă politică, prin creerea unei Asociaţii Metropolitane de Transport în Comun, care nu ar însemna o implicare în bugetele unităţilor administrativ-teritoriale limitrofe pentru TCE – Transport Călători Express. Unul dintre avantaje l-ar însemna transportul facil pentru cetăţeni în zonele limitrofe Ploieştiului.
Care va sa zica suntem Smart City si avem nevoie de tramvaie noi. Daca se doreste achizitionarea unor tramvaie economice si romanesti se poate lua in calcul tramvaiul Imperio, numai ca acesta costa 1,7 milioane de euro si nu 1 milion, cum a calculat Dobre. Traditia la Ploiesti ne spune ca niciodata nu a fost achizitionat un stoc masiv de tramvaie noi, ci doar second hand. Intrebati-l pe domnul Volosevici!
Ideea in sine este reala, numai ca este greu de pus in practica, daca e sa respectam traditia si…interesele.
Reabilitare termica
În acest moment există două posibilităţi de realizare a programului de reabilitare termică:
- prin fonduri europene, cu implicarea unor sume la care să contribuie şi asociaţiile de locatari, cu rezultate foarte proaste ca şi implementare;
- prin sistemul naţional cu finanţare de 50% de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de 30% din partea Primăriei Municipiului Ploieşti şi de 20% de la asociaţiile de locatari, cu posibilitatea ca cei 20% să fie preluaţi de către autoritatea locală, în acest moment fiind mult mai eficient şi relativ uşor de pus în practică (în Ploieşti, prin acest program, au fost reabilitate peste 3200 de apartamente până în anul 2012).
Aici iar e pe terenul meu…si trebuie sa spun ca Dobre este pe langa subiect desi pare ca il stpanaeste. Termenul generalist “fonduri europene” arata ca nu a identificat acel fond si cum se aloca. Preferinta lui pentru sistemul national de finantare este un fiasco, mai ales daca dupa alegerile parlamentare la Ministerul Dezvoltarii Regionale nu va fi cine trebuie ca sa semneze repede finantarile si sa nu astepte ani de zile. Si iar ne intoarcem la bugetul local de care trage ca de o guma de mestecat, de parca nu ar fi in goapa.
Cultura
Între anii 2008-2012 s-a încercat, şi într-o oarecare masură s-a realizat, scoaterea Ploieştiului din stigmatul ORAŞ MUNCITORESC.
În acest sens, toate activităţile culturale desfăşurate în Ploieşti, unele preluate, dar mult îmbunătăţite calitativ, şi altele noi (Zilele Ploieştiului, Festivalul de Jazz, Festivalul de film, etc.) au creat premisele schimbării acestui stigmat.
Problema sesizată atunci şi ramasă şi azi este inexistenţa unei săli de spectacole…
Să ne imaginam că Sala Sindicatelor din Ploieşti, reabilitată atât din punct de vedere al normelor tehnice actuale, dar şi al esteticii interioare, în momentul acesta – estetica comunistă – poate fi gazda unui astfel de eveniment, în care un covor lung şi roşu poate fi pus de la intrarea Bulevardului Independenţei până la intrarea în clădire, cu tot ce înseamnă fastul unor astfel de evenimente.
Din fericire nu ducem lipsa de Sali de spectacole, ci de idei care sa fie transpuse pe aceste Sali. Sala Sindicatelor , cum foarte prost o numeste Adrian Dobre, apartine sindicatelor, iar preluarea ei nu este o floare la ureche. Pe deasupra impovareaza si mai mult bugetul local, iar spectacolele, daca vor fi asa multe se pot inchiria salile de spectacole, cu costuri mai mici decat acelea de intretinere, ca proprietar.
Sport
Municipiul Ploieştiul a avut întotdeauna atletism de performanţă. Una din criticile aduse noului stadion a fost că s-a desfiinţat pista (de atletism) – care oricum era necorespunzătoare şi pe care nu se mai puteau desfăşura competiţii.
În acest sens, logica era de obţinere a fondurilor care să fie susţinute şi de la bugetul local, dar şi de la Compania Naţională de Investiţii, pentru un centru de atletism indoor şi outdoor care să poata găzdui competiţii profesioniste. Aceasta locaţie ar putea fi amplasată în spatele parcului PETROM de la Gara de Vest, unde există teren suficient şi modalităţi lesne de ajuns. Finanţarea înseamnă cofinanţare 70% Primăria Municipiului Ploieşti (estimativ 3.5 milioane euro), 30% de la Compania Naţională de Investiţii, în trei ani, iar pentru dotări utilizarea fondurilor europene.
Alături de acest proiect major se vor realiza (în cadrul programului CNI – Compania Naţională de Investiţii) şi alte baze sportive cu diverse funcţiuni, cum ar fi:
Bazin de înot în încinta scolii nr. 31
Sala de sport in incinta scolii nr. 10
Reamenajarea parcului Andrei Muresanu
Pentru aceste proiecte finanţarea se va realiza cu sprijinul CNI – Compania Naţională de Investiţii.
Dobre imi lasa impresia ca exact acolo nu reprezinta o prioritate, el vine cu o documentare profesionista. Aici chiar mi-a placut cum a prezentat ideea, numai ca nu vad necesitatea unei astfel de constructii gen centru de atletism, fara o strategie de formare a unui club pofesionist, care toaca si ala bani. In caz ca nu se vrea a se face un tocator de bani public fara performante, cum este CSM Ploiesti. M-as axa pe reamenajarea parcului Andrei Muresanu. Bazinul de inot sis ala de sport pare a fi doar o fitza, in contextul in care nu ai sportivi de performanta, club cu dotarile necesare.
Siguranta cetateanului
Creşterea gradului de siguranţa în toate cartierele ploieştene reprezintă o prioritate pentru perioada următoare.
Prezenţa mult mai intensă a Poliţiei Locale Ploieşti în mijlocul cetăţenilor se va realiza printr-o modificare a conceptului de management a acestei instituţii, prin reducerea personalului (aparatului administrativ) şi creşterea numărului poliţiştilor locali care îşi desfăşoară activitatea în stradă, concomitent cu dezvoltarea logisticii aferente (maşini, etc).
Daca siguranta cetateanului se rezolva doar cu trimiterea in strada a politistilor locali, inseamna ca vorbim despre orice altceva, dar nu despre siguranta cetateanului. Sa puna camere de luat vederi, sa le racordeze la un sistem centralizat, monitorizat de profesionisti care sa intervina in timp real si sa diminueze, astfel, infractionalitatea, controland fenomenul.
Transparenta
Aşa cum ploieştenii îşi plătesc la timp taxele şi impozitele locale în aceeaşi măsură doresc să cunoască şi modul în care autoritatea publică locală gestionează şi cheltuie aceşti bani.
Primăria Municipiului Ploieşti va implementa un sistem (informatic) prin care fiecare cetăţean se va putea informa cu privire la contractele încheiate, atât ale primăriei cât şi ale societăţiilor şi instituţiilor din subordinea acesteia, precum şi asupra cheltuielilor aferente acestor contracte.
Transparenţa înseamnă şi o dezbatere publică reală a temelor de dezvoltare ale Municipiului Ploieştiului. În sensul acesta, pe parcursul mandatului, acest program propus de către echipa Partidului Naţional Liberal va putea fi îmbunătăţit cu proiectele ce reies din consultarea cetăţenilor.
Administrarea Municipiului Ploieştiului se va face alături de cetăţeni.
Ideea unui sistem informatic prin care cetateanul sa se poata informa despre cums e cheltuiesc banii este geniala, dar inseamna sa isi taie singur craca pentru ca vor exista oameni care vor gasi si cele mai ascunse smecherii. Asadar, pare o utopie, dar una frumoasa.
In ce piveste transparenta, Dobre demonstreaza ca habar nu are ce inseamna. In pimul rand, isneamna sa o puna pe Simona Albu, secretarul primariei sa trimta proiectele de Hotarare cu 30 de zile inainte de supunerea la vot, iar atunci cand se cere oficial o dezbatare publica sa se organzieze si sa se tina cont de ceea ce solicita cetatenii.
Consultarea cetatenilor este un concept nedefinit. Cand spui consultarea cetatenilor nu transmiti nimic, pentru ca nu intelegi ce insemana. Asadar, ca sa priceapa si Dobre, consultarea cetatenilor este atunci cand faci un referendum sau o dezbatere publica, nu o vorba goala. Sa il vad ca face asa ceva, dar ma indoiesc in conditiile in care n-a fost in stare sa-si asume in scris propriul program electoral.
Vorbe mari fara acoperire: Administrarea Municipiului Ploieştiului se va face alături de cetăţeni.
Social
Terminarea construcţiei de pe strada Libertăţii pentru locuinţe sociale.
Cumpărarea unor cămine vechi, spre exemplu cele din cartierul Mihai Bravu sau Bereasca, pentru amenajarea de locuinţe sociale.
Modernizarea vechilor locaţii de locuinţe sociale, spre exemplu reţeaua de gaze realizată la blocul de pe strada Cătinei, ce ţine de siguranţa celor care locuiesc acolo, cât şi împrejur.
Totodată, vă invit să vă amintiţi cum erau administrate spaţiile verzi din Municipiul Ploieşti până în anul 2012.
Vom reamenaja toate spaţiile verzi indiferent de locaţia lor într-un mod adecvatşi modern în aşa fel încât ploieştenii să se bucure de un ambient demn de secolul XXI.
Bani, bani, bani si iar bani. Daca acest program se va realiza bugetul local va fi epuizat foarte repede an de ani si ne trezim ca ne imprumutam. Tot ce propune Adrian Dobre nu face decat sa impovareze bugetul local, adica e doar pe cheltuiala, in conditiile in care vrea sa reduca fiscalitatea, adica taxele si impozitele cu 3-5%. Pare o fractura de logica in ce spune Dobre, dar vom vedea.
Partea buna: Adrian Dobre este tanar, poate cel mai tanar dintre candidatii cu sanse. Viata ne-a demosntrat ca tineretea nu este o virtute, daca nu este insotita de caracter.
Partea rea: Daca e asa cum se stie, respectiv ca Dobre este omul Robertei Anastase, atunci acesta va avea niste butoane pe care aceasta le va apasa in functie de interesele pe care le are. Si mai e ceva la care ma tot gandesc. Garantarea pe care o aduce Andrei Volosevici pare a fi, pentru moment un sistem de aducere de voturi pntru Dobre, pntru ca senatorul mai are oameni fideli. Ce se va intampla daca, Doamne fereste, senatorul va fi condamnat in dosarul in care e cercetat de DNA? Care va mai fi valoarea lui Adrian Dobre, care acum se mandreste ca e prieten cu Volosevici?
Urmeaza Gratiela Gavrilescu care are 110 propuneri. Probabil voi alege doar pe cele realizabile, pentru fiind atat de multe si daca ar vrea nu ar avea cum sa le puna in practica, fizic, in patru ani.
P.S. A nu se uita ca Adrian Dobre este printre cei care nu au semnat Declaratia de Angajament cu Coalitia Prahova Curata, prin care si-ar fi asumat propriul program.