Take a fresh look at your lifestyle.

Ploiesti// Analiza programelor electorale ale candidatilor care nu si-au asumat, in scris, propriile programe electorale- Cristian Ganea

O sa fiu cat de realist pot cu programele electorale  ale candidatilor cu sanse reale la primaria Ploiesti. I-am criticat pentru ca nu si le-au asumat in scris si voi face de fiecare data la fel, pana vor intelege ca nu poti sa vii in fata oamenilor si sa promiti ceva si dupa ce ai iesit primar sa te doara in cot, patru ani.

Cei vizati sunt: Cristian Ganea, Daniel Savu, Adrian Dobre, Gratiela Gavrilescu si Marius Fenechiu.

Incep prin a spune ca ma deranjeaza la toti candidatii faptul ca promisiunile lor nu sunt justificare cu sursele de finantare, planurile concrete de dezvoltare a ideilor propuse. Toti au scris niste povesti idealiste, frumoase dar greu de pus in practica. Nu in totalitate, dar in conditiile in care primaria Ploiesti se afla in gaura financiara in acest an, e greu de crezut ca in perioada urmatoare se poate face ceva. Incerc sa nu fiu pesimist si sa dau sanse proiecteor propuse.

Cristian Ganea- PSD

Cultura

– Organziare Festival de film, Continuare Festival Teatru si Summer Jazz, Reorganzarea festivalului Motorock

Planuri usor realizabile, dar, asa cum spuneam, nu indentifica sursele financiare, asa cum ar fi fost onest din partea lui fata de cetatenii carora le propune. Sunt simple, dar nu le spun.

Sanatate

Modernizarea Spitalului de Pediatrie si Spitalul Municipal– nu se va realiza decat din fonduri europene, dar mai pupam asa ceva in conditiile in care ne-am facut de cacao la UE?

Atragerea unor medici tineri prin oferirea de avantaje salariale– Utopie…Se vor fafce greve de catre profesori daca se vor crea facilitati medicilor tineri, pentru ca si ei au drepturile lor si se vor simti discriminati de catre ordonatorul de credit care este primaria Ploiesti.

Construirea unor locuinte pentru medicii care isi desfasoara activitatea in spitale publice din Ploiesti– Minciuna….Exista familii defavorizate care au documentatiile depuse de ani de zile si asteapta sa primeasca locuinte. Iarasi se creeaza discriminari si oamenii sarmani vor rabufni

Asigurarea de servicii medicale subentionate pentru persoane varstnice– Gogoasa electorala de genul “Pensie municipala”, pentru ca aceste servicii sunt asigurate de Casa de Sanatate si nu intra in atributiile primarului.

Educatie

Gratuite pentru toti elevii pe mijloacele de transport in comun– O masura care tine de protectie sociala, nu de educatie care va complica existenta SC TCE SRL care si asa de-abia respira, dar este o masura utila, care poate fi realizabila prin prevederi bugetare, in functie de cum va depasi Ploiestiul etapa realizarii proiectelor finantate de UE pana la 30 iunie.

Premierea elevilor– o initiativa buna si usor realizabila. Sunt solutii multiple

Construirea de crese si gradinite noi, modernizarea celor existente- Fara o prezentare a situatiei nasterilorin Ploiesti, unde demografia este in continua descrestere, aceasta promisiune e praf in ochi, aruncata doar ca sa sensibilizeze, ca si gogoasa cu serviciile medicale asigurate batranilor.

Angajarea paznicilor pentru toate scolile si gradinitele– se impunea demult aceasta masura, mai ales ca exista Legea 333 din anul 2003, care reglementeaza aceasta activitate. Trebuie prevedere bugetara si sa speram ca o gaseste pentru ca este una dintre masurile care trebuie neaparat aplicate

Asigurarea internetului gratuit in scoli– Realizabila foarte usor, sunt solutii simple si la indemana oricui chiar si a lui Ganea care nu le are cu vorbele, dupa cum se lauda singur.

Sport

Relansarea marcii municipale Petrolul Ploiesti– Aceasta promisiune este fara acoperirie in condtiile in care daca ar fi fost prezentate solutii viabile, ar fi adus voturi multe. A fost aruncata la vrajeala, pentru ca prezentata doar asa, nu inseamna nimic altceva decat ca nu exista solutii.

Organizarea in cadrul CSM Ploiesti a unui Centru pentru tinere talente ploiestene– O initiativa buna, usor realizabila prin prevederi bugetare minore cu perspective de a aduce notorietatea necesara Ploiestiului. Ar fi bine sa se adrese talentelor prahobene, nu doar celor ploiestene, pentru a acoperi o zona mai mare, pntru ca talente sunt destule.

Construirea unui stadion pentru atletism– Vrajeala, pentru ca nu isi are rostul, baza de atletism fiind la Stadionul Ilie Oana.

Construirea de baze sportive noi  …pentru dezvoltarea sportului de masa- Ca sa dezvolti sportul de masa trebuie sa ai o strategie, iar aceasta ii lipseste domnului Ganea. Nu este de ajuns sa trantesti niste terenuri de baschet langa blocuri, pentru ca nu vei face decat sa dai de lucru Politiei Locale pentru tulburarea linistii publice.

Organziarea de competitii sportive- Intersant, pentru ca ar putea aduce Ploiestiul pe o harta a turismului sportiv, ceea ce ar putea aduce si bani la bugetul local.

Infiintarea unui liceu cu profil sportiv– Ca si celele de mai sus, nu se explica modalitatea prin care se poate realiza aceasta masura foarte buna. Acesta este motivul pentru care imi trezeste suspiciuni ca va putea fi pusa in practica.

Economic

Crearea zonei metropolitane- Asta e cea mai mare utopie. Cu un primar ca Adrian Dumitru la Blejoi, chiar coleg de partid cu Ganea, va fi foarte greu de realizat. Poate dupa ce Dumitru va fi epuizat in totalitate hectarele de teren aflate in …dotare.

Reabilitarea cladirilor, inlocuirea mijloacelor de transport, dezvoltare urbana, dezvoltare educationala- Toti candidatii pacalesc votantii cu proiectele de reabilitare a cladirilor. Ganea nu face nici el exceptie, desi este in functie si nu a miscat nimic pe acest segment, iar masura POR 3.1 aintrat in vigoare pe 16 mai si se incheie pe 16 noiembrie. Inlocuirea mijloacelor de transport este o gaura fara fund care va adanci in datorii primaria. Trebuie reanalizata din temelii aceasta situatie si gasite solutiile cele mai bune pentru eficientizare.

Mentinerea nivelului actual al taxelor si impozitelor locale si cresterea bugetului municipalitatii prin mijloace complementare- Asta e ca nuca in perete, pentru ca daca ar fi existat aceste mijloace complementare  s-ar fi folosit acum, pentru a evita imprumutul bancar care sa asigure functionarea municipalitatii pana la sfarsitul anului.

Infrastructura

Amenjarea tuturor intrarilor in municipiul Ploiesti-  Asta e pusa ca sa fie. Nu transmite nimic

Refacerea Podului de Lemn– Da Doamne, ca multe promisiuni au fost pe tema asta si nu reprezinta o mare smecherie ci initiativa.

Modernizarea cartierelor Mitica Apostol, Pictor Rosenthal, Dorobantul, Ghighiului– A venit, cu siguranta timpul si pntru acest zone. Exista surse europene pentru aceasta promisiune. Daca se doreste, cu adevarat, atunci e o treaba buna.

Finalizarea introducerii utilitatilor pe toate strazile- Daca si-a propus sa stea la primarie vreo 10 mandate, poate are sanse sa rezolve aceasta problema

Transport

Inlocuirea mijloacelor de transport ale TCE cu autobuze, tramvaie si troleibuze noi, pe baza atragerii de fonduri- Nimic nou, toti candidatii se lauda cu aceasta masura, dar niciunul nu indica cu exactitate acele fonduri europene care ar rzolva problema, pentru ca achizitionarea din bugetul local ar insemna apropierea Ploiestiului de falimentul mult discutat.

Modernizarea sistemului de semaforizare in municipiu- Adica, ce insemana asta stimabile? Imbuibarea unei firme cu contracte pe zona asta?

Social

Acordarea de terenuri, gratuit, pentru tinerii casatoriti, in vederea construirii de locuinte- Nimic deosebit. Este de fapt punerea in aplicare a Legii 15/2003, privind acordarea sprijinului tinerilor.

Finalizarea blocului de locuinte sociale de pe str. Libertatii- Iarasi lipseste sursa de finantare si estimarea graficului de lucru.

Rezolvarea problemei fostilor chiriasi din casele nationalizate prin acordarea de locuinte sociale- Care locuinte sociale, pentru ca cele existente se tot ruleaza intre oamenii cu probleme sau, pur si simplu, nu exista in aceste momente si trebuie construite. Cele din str. Libertatii ar fi o solutie pe termen scurt, dar numai sa se faca ceva

Mentinerea transportului gratuit pentru persoanele varstnice- Prefer sa nu ma pronunt, pentru ca este o masura necesara. Sper sa se gasesc solutii

Construirea unui bloc pentru situatii de urgenta– Aceasta promisiune este aruncata ca sa fie, pentru ca nu este definita situatia de urgenta. In caz de atac nuclear, in caz de cutremur, in caz de consolidare locuinte si mutarea ploiestenilor in aceste constructii?

Faceti calculul si vedeti daca merita…

Partea buna-  e ca Cristian Ganea are carisma si este implicat. De cand este primar a aratat ca este dornic sa rezolve din problemele orasului. E posibil sa fie de “vina” si alegerile, care sa-i fi dat imboldul necesar. In relatia cu mine, ca presedinte al Uniunii Asociatiilor de Proprietari, este ca si inexistent, lipsit de respect si fals promitent. Daca o tine tot asa, nu e bine.

Partea rea– Daca e sa ascultam zvonurile, cum ca in spatele sau se afla George Stanciu, zis Mardare, actualul patron al Will Tv, cu afaceri in zona administratiei locale, aceasta asociere pune un con de umbra asupra lui Crisitan Ganea, ducandu-l spre o zona mafiota care ar putea sa distruga primaria Ploiesti.

Daca nu ar fi asa si am stii ca are puterea sa spuna- stop- George Stanciu, ajutorul tau nu ma obliga cu nimic, atunci ar putea fi o varianta viabila dintre candidatii membri de partid.

Am facut aceasta promisiune si acum constat ca m-am pacalit. NU fac altceva decat sa le promovez gratuit programele electorale unor oameni care n-au avut bunul simt sa si le asume in scris, la solicitarea Coalitiei Prahova Curata. Dar, am promis, asta e. Ma conformez.

Urmeaza Adrian Dobre, alt candidat care nu si-a asumat propriul program electoral.

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy