Take a fresh look at your lifestyle.

Peste 23.000 de locuitori din judeţul Buzău, izolaţi. Elicopter al MAI, solicitat pentru a transport

 

Peste 23.200 de locuitori din 20 de comune ale judeţului Buzău continuă să fie izolaţi, vineri, iar jandarmii şi pompierii militari vor merge în aceste zone pentru a le duce oamenilor alimente, în timp ce 11 persoane au probleme medicale, fiind solicitat un elicopter pentru a le prelua.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, vineri dimineaţă, în judeţul Buzău continuă să fie izolate 38 de sate din 20 de comune.

Tot la Glodeanu Siliştea, un preot care a murit la începutul săptămânii trecute nu poate fi înmormântat până când nu i se face necropsia pentru stabilirea cauzei decesului. Maşina de la Medicină Legală însă nu a ajuns în zonă şi niciun alt utilaj nu a putut pătrunde pentru a transporta cadavrul până la Buzău. În aceste condiţii, oamenii nu-l pot înmormânta pe bărbat, aceasta fiind doar una dintre situaţiile de criză cu care se confruntă buzoienii din localităţile izolate de nămeţi.

Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a declarat că pompierii militari şi jandarmii vor merge, vineri, în localităţile Glodeanu Siliştea, Scutelnici, pentru a le duce alimente oamenilor.

Conform reprezentanţilor ISU, în localităţile izolate există 11 cazuri medicale, fiind solicitat un elicopter al MAI pentru a prelua aceste persoane şi a le transporta la spital.

În noaptea de joi spre vineri, un elicopter MAI a intervenit în localitatea Cochirleanca, de unde a preluat o tânără de 22 de ani care urma să nască şi un bărbat cu fracturi la picioare, care acuza dureri foarte mari. Cei doi pacienţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Buzău.

Potrivit ultimelor date furnizate de ISU Buzău, vineri dimineaţă, în acest judeţ sunt 27 de comune cu satele arondate nealimentate cu energie electrică, în unele cazuri oamenii fiind în această situaţie de sâmbătă după-amiază. De asemenea, vineri dimineaţă sunt închise 20 de drumuri judeţene, dar şi DN 22 Râmnicu Sărat-Braila şi DN 2 C Costeşti-Padina. Pe celelalte drumuri naţionale se circulă fără restricţii, cu excepţia DN 10, unde nu au acces maşinile mai grele de 7,5 tone.

 

Sursa: mediafax.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy