Take a fresh look at your lifestyle.

Pe surse// Starea de tensiune continua la Yazaki. Amenintari asupra angajatilor la banda?

Chiar daca prefectul judetului, Rodica Paraschiv si reprezentantii ITM Prahova, cei ai conducerii Yazaki Romania SRL si ai noilor reprezentanti ai sindicalistilor au cazut la pace, pentru reluarea programului de lucru, situatia nu pare a se fi indreptat. Telefonic mi s-a comunicat ca “ lucram sub presiune in continuare, supervizorii ne vorbesc  urat la banda. Circa 2000 de angajati il vrem pe Catalin Paun inapoi de la fabrica din Urlati”.

De asemenea, mi s-a mai spus ca “ s-a constatat ca angajatilot care nu erau sindicalisti afiliati ai sindicatului condus de Costin Aldescu pana nu cu mult timp in urma, li s-ar fi perceput 3 lei in mod abuziv pe statele de plata, motiv pentru care noii lideri de sindicat vor intocmi sase dosare penale pentru furt calificat. S pare ca maine, luni 11 mai 2015, se va dezbate tema readucerii la Ploiesti  a colegului nostru, Catalin Paun”. Marturisesc ca mi se pare neprofesionist ca, in loc sa rezolvi problemele fundamentale ale conflictulu,i sa te preocupe intocmirea dosarelor penale pentru trei lei. Preocuparea pentru asa ceva poate fi satisfacuta dupa stingerea litigiului, pentru ca oamenii sunt in continuare nemultumiti, cu sau fara aceasta momeala.

Avand in vedere aceste lucruri, pentru ca nu mai am numerele de contact ale celor din conducerea SC Yazaki Romania SRL si nici al noului lider de sindicat Bogdan Andrei, ii rog pe aceasta cale sa ma contacteze pentru a-si exprima un punct de vedere. Mi se pare a fi impotant atat pentru angajati cat si pentru angajatori ca situatia a fie prezentata din ambele tabere, in mod oficial.

Pana atunci va las sa cititi comunicatul de presa remis de Prefectura Prahova care, in aparenta, anunta stingerea conflictului:

COMUNICAT DE PRESA

Astazi, 08.05.2015, la sediul Institutiei Prefectului a avut loc o intalnire mediata de doamna Rodica Paraschiv, prefect, intre reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca, ai Inspectoratului de Politie Judetean, ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi, ai conducerii firmei S.C. YAZAKI ROMANIA S.R.L. Ploiesti si ai salariatilor companiei.

In cadrul acestei intalniri, conducerea S.C. YAZAKI ROMANIA S.R.L. Ploiesti a prezentat o oferta de cresteri salariale adresata angajatilor. In aceste conditii, reprezentantii salariatilor si-au exprimat acordul pentru reluarea activitatii, urmand ca ulterior sa continue negocierile privind conditiile de munca si alte eventuale revendicari nesalariale.

                               Un rol important in realizarea acestui dialog l-a avut domnul Liviu-Marian Pop, ministru delegat pentru Dialog Social in Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, ce a coordonat de la nivelul ministerului contactele dintre autoritati, patronat si salariati.

Biroul de Presa

Sursa foto: replicaonline.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy