Take a fresh look at your lifestyle.

Pe surse// Grevistii de la Yazaki sunt amenintati ca raman fara munca daca nu opresc greva?!

Astazi, in jurul orelor 13.30 am primit un telefon de la o persoana care lucreaza la firma Yazaki, unde este in curs, de cateva zile, o greva. Nemultumirea porneste de la conditiile grele de munca si salariile mici fata de munca prestata. Reproduc  textual cele relatate la telefon, pe care le putem considera pe surse: “La intrarea in schimburi, supervizorii si managerii vor ameninta pe grevisti sa inceapa munca pentru ca altfel vor fi concediati. Liderul de sindicat Aldescu ne-a promis o majorarea substabtiala la salariu si ne-am trezit cu 30 de leiimpozabili in plus, iar noi, la negocieri, am cerut 15 milioane de lei vechi net.

La bulgari, cand au facut greva colegii nostri, li s-a dat salariu de 500 de euro. La noi de ce nu se poate?”.

In masura in care tot ce va comunicam este real, pentru ca o discutie cu liderul de sindicat Costin Aldescu ar fi inutila pentru a verifica informatia, atunci intrebam si noi pe cei care conduc destinele fabricii Yazaki de la Ploiesti: La noi de ce nu se poate sa se mareasca salariul raportat la norma de munca?

Modul in care sunt tratati muncitorii la Yazaki nu ne este strain. Am mai scris in trecut cu au murit persoane din cauza oboselii acumulate si a conditiilor de munca peste care Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova trece cu nonsalanta si nu ia masurile care se impun!
Sursa foto: observatorulph.ro


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy