Take a fresh look at your lifestyle.

Pe 29 si 30 ianuarie, in incinta Tribunalului, mediatorii isi prezinta serviciile

Astazi si maine, in incinta Tribunalului Prahova un grup de mediatori isi prezinta serviciile pentru justitiabili. Medierea este o alternativa intr-un lititgiu, pentru oricare dintre cetatenii care se afla in situatia de gasi o solutie juridica intr-un termen scurt. Prin mediere, partile pot fi puse fata in fata si ajutate sa isi rezolve problema pe cale amiabila. Judecatorul ia act de concluziile mediatorului si astfel, un proces civil care poate dura cativa ani se reduce ca trei luni. Teoretic, cel putin, rolul mediatorilor se bate cap in cap cu cel al avocatilor. Adica mediatorii au interesul sa se solutioneze litigiul cat mai repede, in timp ce avocatii au interes sa fie prelungit pentru a incasa continuu bani. Pana cand meseria de mediator isi va castiga recunoasterea, sa speram ca nu se va crea un conflict.
Totusi, in randul avocatilor exista o nemultumire legata de faptul ca in timp ce ei nu au voie sa isi faca publicitate, mediatorii sunt lasati sa circule in voie in incinta tribunalului si sa-si prezinte serviciile.

APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy