Take a fresh look at your lifestyle.

PAULICA DE ROMANIA SI CASA REGALA

Exact asta ne mai lipsea. Inca un proces! De data aceasta, Casa Regala cu un bastard ce-si spune Paulica de Romania.

Un bastard cu titluri inchipuite caruia nu-i prea pasa de istoria Romaniei sau de orice altceva in afara castigului personal.

Mizand pe ignoranta majoritatii si pe cea a curentului mai nou creat impotriva Regelui Mihai, isi imagineaza ca reuseste cu aerul sau de filfizon sa ne creada chiar pe toti retardati. Chiar pe toti dornici sa il imbratisam, sa ii punem o coroana fictiva pe cap, oferindu-i toate onorurile.

Sa recapitulam!

O duduie pe nume Zizi Lambrino i-a sucit atat de tare mintile “patimasului” rege Carol al II-lea, incat a luat-o de nevasta. Bonus, din asta a mai iesit si un copil.

Numai ca in acea epoca, regulile erau foarte clare. Guvernul nu a aprobat o casatorie morganatica, asa ca, neavand de ales, Zizi si asa-zisul prim descendent al Casei Regale, Carol-Mircea-Grigore, au trebuit sa-si vada de drum.

Ca a tinut cont de protocol sau ca a fost de convenienta casatoria cu Elena a Greciei, ca a fost vorba de un strop de iubire, nu mai conteaza acum. Regulile au fost indeplinite si a rezultat singurul mostenitor recunoscut al Casei Regale.

Poate ca nu ne plac sau nu intelegem aceste cutume, dar ma intreb care ar fi fost istoria Marii Britanii, daca nu exista Wallie Simpson sau ce-ar fi fost acum Regina Elisabeta? Ce-ar fi fost daca Printul Charles s-ar fi casatorit (din prima!) cu iubirea vietii lui Camila?

Diana a trebuit sa accepte o casatorie de convenienta fiind “selectionata” pentru ca indeplinea 3 conditii de baza: origine nobila, religie anglicana si virginitatea.

Ma intreb, asa cu mintea mea de necunoscator.

De ce, din cei trei copii ai Printului Albert de Monaco recunoscuti pana acum nu a fost niciunul numit mostenitor al tronului? De ce e nevoie de o alta victima, Charlene, care sa-l nasca pe mostenitorul tronului Principatului?

Raspunsul e simplu: pentru ca astea sunt regulile.

Si Paulica, ma mai gandesc la ceva.

Bunicu‘ matale a abdicat de doua ori. De fiecare data, pentru aceeasi femeie. Elena Lupescu.

Dupa moartea regelui Ferdinand, intorcandu-se, “bunicul” a indepartat-o pe Regina Mama Elena si-ar  fi putut sa schimbe succesiunea la tron. Putea sa faca orice, dar n-a ales-o pe Zizi. A ales-o pe Nuti.

In 1934, politicienii vremii spuneau: ”Doamna Lupescu este responsabila de tot ce este rau in tara asta.”

Dupa lovitura de stat de la palat, bunicu’ matale, domnule Paulica, si-a ales inca odata amanta in locul coroanei si a plecat din tara. A facut-o pentru amanta, lasandu-si fiul legal recunoscut in acea epoca “ca unic succesor la tron” sa conduca tara intr-o epoca dificila, chiar si pentru un monarh cu experienta. Da, si Mihai a abdicat! Dar care a fost pretul? Cei 1000 de studenti si poate multe altele pe care doar Majestatea Sa poate sa ni le spuna.

De ce nu ne povesteti nimic despre Printul Alexandru, fratele pe care-l ai din a doua casatorie a lui Carol-Mircea-Grigore?  Cat are acum, 50 de ani? Mi se pare discret si demn asa cum ii sta bine unuia cu sange albastru.

Asa de curiozitate, pe la cate Case Regale ai intrat  in alta calitate decat cea de turist?

Raspunsul e simpu. Nu te recunosc! Asa cum n-au recunoscut-o nici pe Anestezia a Rusiei, iar acolo miza a fost mult mai mare. Cu Casele Regale nu-i de glumit. Pe la noi, poate mai merge, poate impresionezi pe cineva, dar atat…

Mi-ar placea sa te intrebi cine este Dieter, despre care se spune ca este primul nascut si singurul fiu al Regelui Mihai. Ei, aici parca nu-mi place nici mie.

Stiu, in acea epoca nu s-a putut, ca regulile erau reguli. Putea macar sa il lase in familie.

Asemeni unui copil dintr-o casatorie anterioara, ar fi putut avea dreptul la doua vizite pe luna si poate-ar fi fost frumos sa se joace macar in vacante cu surorile lui.

Lasand gluma de-o parte, nu e cazul sa ma intreb ce va decide Curtea Constitutionala , avand in vedere ca printisorul Carol-Ferdinand are un nas. Si ce mai nas! Este lupta pe care o duce Mihai I de 90 de ani cu Romania si tare cred ca nu se lasa nici printul Duda si ne mai alegem cu un dosar la CEDO.

Don’ Paul, va  mai aduceti aminte de concursul anagramelor din Academia Catavencu? Mai stie cineva cum a fost anagramat Paul Everac? Ce vrea…Paul! (Hai c-am incurcat  si eu literele).

Asa ca… avem cu ce sa ne distram ca sa ne mai tina cineva departe de problemele reale. Plecaciune!

Raluca Anghelache


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy