Take a fresh look at your lifestyle.

Parlamentarii la raport// Andrei Volosevici, mai degraba inutil decat folositor

Au trecut doi ani de cand romanii si-au ales parlamentarii. Am decis ca in urmatoarea perioada sa va prezentam activitatea fiecaruia dintre alesii prahoveni in acest Parlament supradimensionat si, de cele mai multe ori, constituit impotriva poporului prin actele normative pe care le aproba.

M-am gandit sa incepem cu senatorii, pentru ca sunt mai putini la numar si, daca tot incepem cu ei, sa pornim cu cine altcineva decat …Andrei Volosevici. Daca v-am spune ca Volosevici a cam frecat duda in Parlament, probabil, n-am gresi.

Inainte de toate trebuie sa spunem ca fostul primar, se crede independent, pentru ca, desi a trecut mult timp de cand e membru in Partidul Miscarea Populara, ba chiar presedintele organizatiei municipale Ploiesti, senatorul nu si-a declinat identitatea politica pe site-ul Senatului. La cat chef de munca are, nu ne mira ca nu si-a gasit vreme pentru a face cuvenitele modificari. De altfel, daca intrati pe Biografia senatorului veti vedea ca ale sale coordonate de contact sunt legate de ( fostul) PDL. Probabil ca inca are dileme cu privire la propria-i identitate.

Despre initiativele legislative, zece la numar in doi, am putea spune ca se pliaza pe stilul de lucru al senatorului, adica ni se par a fi putine, mai ales ca sunt la gramada, singurul act normativ  care ii apartine ar fi  Proiectul  de lege privind protecţia întreprinzătorului din România. Trebuie spus ca este o initiativa buna dar, din pacate, a picat la Senat.

Singura declaratie politica in doi ani m-a umplut… de respect. Titlul ei- „Ani de aşteptare pentru recuperarea banilor de la casele de asigurări de sănătate!” suna chiar bine, dar efectele acestei declaratii depuse in 11.06.2014 nu s-au simtit. Cu siguranta aceasta declaratie e la numar, iar senatorul a uitat de ea, imediat ce a depus-o.

In ceea ce priveste “Intrebarile”, Volosevici, in stilu-i caracteristic, uita sa se intereseze de raspunsurile la cele doua intrebari importante, din opt adresate institutiilor statului. Astfel:

Intrebare  nr. 2203 / a din  16.6.2014   Vezi detaliu

Vestigii istorice descoperite pe șantierul reabilitării liniilor de tramvai din Ploiești

Intrebare  nr. 1593 / a din  17.2.2014   Vezi detaliu

Rezultate verificări ANRE; măsuri pentru scăderea valorii facturilor finale

Un nou prilej de a trage concluzia ca Andrei Volosevici este intr-o mare plimbare prin Parlamentul Romaniei, iar interesul cetatenilor este printre ultimele pe lista de interese a senatorului.

Sa revenim… Interpelarile sunt in numar de doua. Putine si ele, am spune si am fi curiosi ce ar raspunde senatorul la intrebarea fireasca: nu vi se pare ca ati frecat duda, domnule senator, timp de doi ani? Dar, pentru ca am intrerupt comunicarea cu “distinsul” senator, ne putem imagina, doar, reactia acestuia.

Interpelarea adresata primului ministru vizeaza Cosul de Solidaritate al pensionarilor, iar luarile de cuvant in sedintele de Senat fiind in numar de patru, cate una pe an, cu exceptia lui 2014 cand a avut doua. Temele lor, la fel ca toata activitatea de senator a lui Andrei Volsoevici le puteti gasi AICI.

Dupa cum vedeti in poza trucata, de fiecare data cand ma gandesc la Andrei Volosevici imi vine in cap acea comedie minunata cu Jim Carrey, Liar Liar, adica Mincinosul Mincinosilor. Daca ar fi sa-i doresc ceva lui Volosevici ar fi ca pe o perioada de un an din viata lui, nu o zi ca in film, sa nu minta. Ce ziceti ar reactiona ca Jim Carrey in imaginile de mai jos?

P.S. Urmeaza un alt senator, de-a dreptul invizibil in actualul mandat. Stati pe aproape, sa meditam impreuna asupra specimenelor pentru care noi suntem vinovati ca sunt sunt in Parlament. Dupa cum observati, declaratiile de avere/interese nu ne intereseaza. Inca!

 

 


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy