Take a fresh look at your lifestyle.

Organizatiile judetene ale PNL strang semnaturi pentru alegeri interne curate. Mircea Rosca e cu sabia lui Damocles deasupra capului

Apele sunt din ce in ce mai tulburi in PNL Prahova, iar USL-ul este pe un butoi de pulbere. Pe data de 26 ianuarie 2012, la Hotel City, mai marii USL Prahova s-au adunat intr-o sedinta fulger pentru a face, probabil, o strategie comuna pentru apropiatele alegeri. Din informatiile noastre, Adrian Semcu a raspuns prezent la invitatia lui Mircea Cosma, nicidecum a colegului sau de partid, presedintele interimar Mireca Rosca. Jucand un joc periculos, Rosca nu a chemat organizatiile care nu au fost de acord cu demiterea lui Semcu dar, surpriza a fost de proportii cand s-a trezit cu o parte din ei la sedinta. Discutiile avute de fata cu toata lumea au aratat un presedinte slab, care nu are nimic coerent de spus celor care se presupune ca sunt pastoriti de el. Saracia in spritit, dar mai ales in buzunarele PNL domneste sub directa obladuire a interimatului lui Rosca. Datoriile neachitate la sediul judetean cresc pe zi ce trece, in timp ce presedintele actual nu este in stare sa organizeze nici macar o sedinta ca si copartener al USL, in care sa cheme pe toti liderii de organizatii. Mai mult, chiar ii evita pe acestia din teama justificata a incompenetului care castiga miseleste o functie. Organizatiile care nu se regaseau in structura USL la sedinta sunt Magurele, Gornet, Drajna, Izvoarele, Teisani, Baltesti, Surani, Aricestii Zeletin, , Podenii Noi, Urlati si zonele arondate( chiar daca primarul Machitescu a fost adus cu japca in Biroul Permanent). Mircea Rosca si Nae Alecsandri, un intretinut al PNL, care nu a adus niciodata voturile care l-ar fi calificat pentru functiile de prefect, director s.a.m.d. pe care Semcu i le-a daruit de-a lungul timpului, stateau tantosi la aceasta sedinta in timp ce oamenii din organizatiile judetene, care au muncit cu adevarat pentru partid, nu erau chemati. Rosca face un joc stupid, al omului care se teme si de umbra sa, si mizeaza pe sustinerea de la centru. Poate ca Crin Antonescu, cel care invoca democratia erijandu-se in viitorul presedinte ca unic salvator, ar trebuisa arunce un ochi in ograda si sa ia masurile care se impun pentru a nu constata prea tarziu ca USL Prahova e fost o deziluzie la alegeri.

Spunem acest lucru pentru ca in interiorul partidului, mai bine de jumatate din organizatiile puternice doresc sa se organizeze alegeri pentru Biroul Permanent, dar organizate corect, la care sa participle oricine se crede in stare sa ridice acest partid istoric. S-au intocmit tabele pentru strangerea de semnaturi, prin care in conformitate cu art. 49 din Statutul PNL sa se reoganizeze Conferinta Extraordinara a partidului in data de 3.03.2012 pentru alegerea presedintelui, a vicepresdintilor si a membrilor Biroului Permanent( vezi tabelul mai jos). Evitandu-se interimatul se poate evita neparticiparea la alegerile locale prin instituirea unui presedinte si a tuturor organismelor alese in mod democratic de membri si nu de la Centru. Pentru ca cei de aici sunt cei care muncesc efectiv, pentru ca in Parlament sa se afle mai marii lor.

Interesant este ca cei care nu au fost chemati au promis ca daca nu se vor organiza alegeri la care sa iasa cel mai bun, pe corect, nu vor sustine USL pe zona lor. Acest lucru ar produce mari prejudicii si ar da castig de cauza PD-L. Apropo de PD-L, din informatiile noastre am putut afla ca Mircea Rosca, fara orice urma de demnitate, l-a cautat pe Adrian Semcu si l-a rugat sa vorbeasca cu cei de la PD-L sa ii dea lui functia de vicepresedinte ramasa vacanta dupa demiterea lui Dragomir Auras. Caracter si Rosca asta, nu?

Tot prin partid circula zvonul ca Rosca face jocul lui Dragos Patraru care si-a trimis sageata pe numele sau Sorin Botez, tot mai vizibil pe Prahova TV. Nu stim in ce masura este adevarat acest zvon, numai ca Patraru a cam luat-o razna si il cred in stare de a incerca sa faca jocurile intr-un partid ca PNL, pentru ca la PSD sunt oameni cu adevarat grei si nu ar putea face vreo miscare in front. Daca m-au mintit pe mine cu informatia asta va mint si eu pe voi si imi cer scuze anticipat. Dar suntem foarte atenti ca sa vedem daca este asa.

E clar ca lucrurile nu s-au limpezit in PNL, dimpotriva Mircea Rosca, Nae Alexandri, Bogdan Nica, Iulian Teodorescu, Adrian Lupu, Florin Sicoie si nemaintalnitul Sorin Botez, sageata Carpatilor sunt cu sula in coaste si sub presiune vor ceda. Cu siguranta ca nici PSD nu doreste un partener instabil, cu revolte interne pentru ca voturile sunt cele mai importante in aceasta perioada. Iar oameni ca cei mentionati anterior nu sunt in stare sa aduca asa ceva. Dimpotriva, vor trage USL in jos la Prahova.

E foarte posibil ca ciolanul pe care l-au vizat pucistii sa le ramana integral in gat cat de curand si sa plece pe usa din dos, cu coada intre picioare.


APRECIAZĂ ARTICOLUL !
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy